Mehter coşkusu kalede yaşandı

Mehter takımı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Kastamonu Kalesi'nde gösteri gerçekleştirdi.

TAKİP ET

Kastamonu Belediyesi tarafından “Ecdadın İzinde Kastamonu Kalesi'nde Şehitlerin Hatırasına” programı gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda, Kastamonu Atabeygazi Mehteran Derneği üyelerince, kalede gösteri sunuldu. Çeşitli marşlar seslendiren mehteran takımına ilgi gösteren vatandaşlar da zaman zaman eşlik etti.

“AĞUSTOS ZAFERLER AYIDIR”

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, bu kutlamaları gelenek haline getirmek istediklerini belirterek; “Ağustos ayı zaferler ayıdır. Önceki gün Malazgirt şenliklerini kutladık. 1071 yılında Anadolu'nun kapılarını bizlere açan Sultan Alparslan ile bizler için ayrı bir anlam katan Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya ziyaretleri ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı hep bir arada kutluyoruz. Hem bizlere Anadolu'nun kapılarını açan ecdadın ruhu şad olsun hem de cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ezan için, bayrak için ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi buradan minnet ile anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Vidinlioğlu, Kastamonu Atabeygazi Mehteran Derneği Başkanı Metin Ekici'ye teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra mehteran takımı kaleden Atabey Gazi Türbesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua yapıldı. Daha sonra şehitler ve gazilerin anısına Mevlid-i Şerif okundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme