Mehmetçik Yemin Etti

Kastamonu İl Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı Kışlası'ndaki eğitimleri sona eren 2 bin 575 uzman erbaş için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Gülhan Kılıç, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve aileler katıldı.

Eğitimlerini tamlayarak 2 bin 500'ü jandarma ve 75 sahil güvenliğe katılan uzman erbaşlar için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Meftun Dallı, 25 hafta süren eğitimde dereceye giren uzman erbaşlara ödüllerini vererek, meslek hayatlarında başarılar diledi.

‘Biz Verilecek Her Göreve Hazırız'

Eğitim sürecini birincilikle tamamlayan Recep Tayyip Şanlı, meslektaşları adına yaptığı konuşmada; “Bu onurlu günümüzde bize yalnız bırakmadığınız için 35'inci dönem kursiyerler adına şükranlarımı arz ederim. Vatanımıza ve yüce milletimize hizmet etmek yolunda gerektiğinde seve seve hayatımızı veda edeceğimize dair yemimiz var. Altı ay önce başladığımız şerefli mesleğimizi bugün sorumluluk üstlenmeye hazırız ve başlamak adına huzurlarınızdayız. Arazi şartları, yorgunluk ve uykusuzluk gibi durumlarda dahi bir insandan beklenenden daha fazla ve daha büyük işler başaracağımızı keşfettik. Fiziki kondisyon kabiliyetimizi en üst seviyeyi çıkarttık. Silah arkadaşlığının ve görev birliğinin önemini kavradık. Sevdiklerimize sağ salim dönmeyi, sadece varlığımızla düşmana korku vermeyi, öleceğimi bile bile gözümü kırpmadan savunduğum mevziiyi bırakmayacağım gibi, ülkemizi korumaya öğrendik. ‘Şerefim, namusum, karakterim, sevgi, insanlığım, vazife amacım vatan her şeyimizdir' doğrultusunda bulunduğumuz konumu en iyi şekilde ilerleteceğiz. Bu becerileri bize kazandırmak için gece ve gündüz çalışan, tecrübelerini aktaran, tüm komutanlarımıza teşekkür ederim. Bağımsızlığımızı ve özgürleşmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Biz verilecek her göreve hazırız” dedi

‘Vatan Bizler İçin Hiçbir Şeyle Değişilmeyecek Kadar Kutsal Bir Varlıktır'

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Gülhan Kılıç, ise komandolara seslenerek; “Kahraman komandolar 26 haftalık uzman erbaş komando genel kursunu başarıyla tamamlayarak yüce ulusumuzun engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, kahraman Jandarma Teşkilatı'nda ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapmaya hak kazandınız. Yoğun bir eğitim dönemi geçirdiniz. Vatan bizler için hiçbir şeyle değişilmeyecek kadar kutsal bir varlıktır. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ve uğrunda büyük bedeller ödediğimiz aziz vatanımız ile göklerde dalgalanan şanlı al bayrağımız, şehitlerimiz ve gazilerimizin bize bıraktıkları kutsal birer emanettir. Tarihten bugüne mukaddes vatan toprakları söz konusu olduğunda canını vermekten çekemeyen, Jandarma Genel Komutanlığı personelinin asla mukayese edilmeyecek nicelikte vatan sevgisinin erişilmez kahramanlık ruhunun sarsılmaz mücadele azminin ve asil karakterinin bundan sonra sizlerle daha da yükseleceğine bize bırakılan bu kutsal emanetlere şehit ve gazilerimiz gibi sizleri de sahip çıkmak için canınızı seve seve feda edeceğimize inancımız tamdır” dedi.

‘Onlarla Ne Kadar Övünseniz Azdır'

Ailelere de seslenen Kılıç; “Gözünüzden sakınarak yetiştirip Jandarma Teşkilatı'na ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na gönderdiğiniz evlatlarınız zorlu bir eğitim dönemini başarıyla tamamlayarak teşkilatımıza katılmaya hak kazanmışlardır. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Sizin evlatlarınız olduğu kadar bizim evlatlarımız da olmuştur. Böyle evlatlar yetiştirmiş olduğunuz için hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Üzerinde yaşadığımız toprağı mukaddes bir vatan yapmak için canlarını seve seve feda eden, sarsılmaz inançları ve eşsiz cesaretleriyle yüce ulusumuzun kaderini değiştiren, vatanımızı ve bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak, bağımsızlığımızı sağlayan, başta ebedi başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi ve yaşarken onurlandırılan kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Şerife bacının torunları Kastamonu komandoları, yeni görevinizin yüce milletimize, Jandarma Genel Komutanlığı'na, çok değerli ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını diler, hepinizi en içten duygularımla kutlarım. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerin kullandı.

İl Jandarma Eğitim Alay Gösteri Birliği'nin sunduğu tüfekli hareketler ve zeybek gösterisi, katılımcılar tarafından beğeni topladı. Gösterileri ilgiyle izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Tören geçişinin ardından İl Müftüsü Bekir Derin tarafından uğurlama duası yaptı. Daha sonra uzman erbaşlar aileleriyle bir araya gelip hasret giderdi. Evlatlarıyla özlem gideren aileler duygusal anlar yaşadı.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme