'Mehmet Feyzi Efendi'nin değerini bilenlerdeniz'
BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ: Mehmet Feyzi Efendi'nin Türk-İslam Kültürüne katkıları konulu açık oturum, dün Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atalan'ın oturum başkanlığını yaptığı söyleşiye, KÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, KÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim...
BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ:
Mehmet Feyzi Efendi'nin Türk-İslam Kültürüne katkıları konulu açık oturum, dün Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atalan'ın oturum başkanlığını yaptığı söyleşiye, KÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, KÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, KÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, KÜ İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birol Yıldırım konuşmacı olarak katıldılar.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de programı takip etti.
'MEHMET FEYZİ EFENDİ HAZİNESİ ARTIK GİZLİ KALMASIN'
Program, okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan protokol konuşmalarıyla başladı. KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın; 'Mehmet Feyzi Efendi, Kastamonu'nun yüzyıllar öncesinden bu güne uzanan manevi mimarlar halkasının son büyük temsilcilerinden bir tanesi bunu iyi biliyoruz. Onların sayesinde Kastamonu birçok beladan muaf olmuştur, bunu da biliyoruz. Mehmet Feyzi Efendi ile alakalı sohbetlerinin, söylediklerinin, yazdıklarının artık insanımızı inşad etmeye vesile olmak üzere ortaya çıkarılmasını arzu ediyoruz. Bunu yakınlarından, sohbetinde bulunanlardan istirham ediyoruz. Mehmet Feyzi Efendi hazinesi artık gizli kalmasın. Bunu arzuluyoruz. Başta FETÖ olmak üzere, Kastamonu'da eğer şer mihrakları zemin bulamadıysa, bunda Mehmet Feyzi Efendi'nin çok büyük payı vardır. Bu zaman kadar yaptıkları, yaşadıkları yavaş yavaş insanımızın hizmetine sunulsun. Programımızı Kastamonu Belediyemizle beraber hazırladık. Kendilerine teşekkür ediyoruz' dedi.
'GELECEK NESİLLERE AKTARMAK BİZLERİN GÖREVİDİR'
Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise; 'Her yörenin insanı için o yörenin değerleri vardır. O yörenin insanı bu değerlerine sahip çıkmak zorundadır. Manevi, fiziki, kültürel değerlerimiz vardır. Bunları en iyi şekilde korumak, kollamak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir. Bu bağlamda, her sene üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Mehmet Feyzi Efendi, özellikle manevi anlamda Kastamonu'nun yetiştirdiği çok önemli bir şahsiyet. Onun değerini ve kıymetini bilenlerdeniz. Hocalarımız daha iyi bir şekilde dile getirecekler. Biz felsefi olarak belki tam anlamıyla dile getiremeyebiliriz ama yürekten getirdiğimize inanın' ifadelerini kullandı.
'KASTAMONU TAM ANLAMIYLA MANEVİ BİR ŞEHİR'
Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu ile ilgili de duygu ve düşüncelerini dile getiren Babaş: 'Kastamonu tam anlamıyla manevi bir şehir. Burası hem manevi anlamda, bir sürü Allah dostunun, evliyanın, ilim adamının yetiştiği bir bölge. Bu sene de dediler ki, Evliyalar Şehri kadim kent Kastamonu Türk Dünyası'nın Kültür Başkenti olsun. Biz de seve seve, gururlanarak bunu kabul ettik ve şu anda da faaliyetlerine başladık. Ayın 21'inde de güzel bir açılışla tüm Türk Dünyası ve dünyaya Kastamonu'yu tanıtma imkanımız olacak. İnşallah bunu layıkıyla başarırız' dedi.