Mecliste Faaliyet Raporu oylandı, logo konusu gündeme geldi

Kastamonu Belediyesi Nisan Ayı Olağan 2'nci Toplantısı, geçtiğimiz akşam Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu Ankara'da olduğu için katılmadığından dolayı Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Yurt başkanlık etti. Bir önceki toplantıda ertelenmesine karar kılınan Kastamonu Belediyesi'ne ait 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Bir önceki toplantıda fikir ayrılıklarına yol açan söz konusu...


Kastamonu Belediyesi Nisan Ayı Olağan 2'nci Toplantısı,geçtiğimiz akşam Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yapılantoplantıya, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu Ankara'da olduğu içinkatılmadığından dolayı Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Yurt başkanlıketti.

Bir önceki toplantıda ertelenmesine karar kılınan KastamonuBelediyesi'ne ait 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Bir önceki toplantıdafikir ayrılıklarına yol açan söz konusu rapor, MHP, CHP ve İYİ Partili meclisüyelerinin '18' ret oyuna rağmen kabul edildi. Meclise başkanlık yapan MehmetYurt, Faaliyet Raporu'nun reddedilebilmesi için '24' ret oyuna ihtiyaç olduğunuifade etti. Oylamada, AK Parti'li 8 meclis üyesi 'kabul' MHP'den ise 1 meclisüyesi 'çekimser' oy kullandı.

KASMİB'E 3ASİL ÜYE BELİRLENDİ

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği seçimi de 3 asil 2 yedekşeklinde güncellendi. Kapalı oylama usulüne göre gerçekleştirilen seçimdeMHP'den Selçuk Yılmaz, Alp Ercan Karakaş ve Sezgin Sezen KASMİB üyesi seçildi.

LOGO KONUSUGÜNDEME GELDİ

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde logokonusu gündeme geldi. Kastamonu Belediyesi'nin logo değişikliğini yerelbasından okuduğunu ifade eden Necati Atak; 'Kastamonu Belediyesi'nin logosudeğişmiş. Yerel basından okudum. Milleti temsilen gelmiş bir meclistedeğişiklik olması durumunda konuşulması gerektirdi. Önceden de birkaç kez logodeğişikliği gündeme geldi ancak hep eski logo üzerinde karar kılındı. Kastamonuhalkının ve meclisin bu konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiğinidüşünüyorum' dedi.

'LOGOMUZ BUDEĞİL'

Necati Atak'ın konuşması üzerine açıklamalarda bulunan MeclisBaşkanvekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt; 'Burada yanlışlık varonu düzeltelim. Logomuz bu değil. Şu anda eski logomuz devam ediyor. Bukonudaki duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Şu anda böyle bir şey sözkonusu değil. İlerdeki günlerde böyle bir şey gündeme gelirse meclistetartışılacaktır diye düşünüyorum' açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme