Mayıs Ayı Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince mayıs ayında yapılan çalışmalarla bilgilendirme toplantısı yapılarak detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantıda; Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla yollarda artacak yoğunluk öngörülerek trafik birimlerine diğer birimlerden araç ve personel takviyesi yapılması kararı alındı. Ayrıca tatil süresince günlük olarak 66 Trafik Polisi, 20 Trafik Jandarması olmak üzere toplam 86 trafik ekibi, 132 Polis ve 52 Jandarma olmak üzere toplamda 184 personel ile sürekli olarak sahada olarak detenimler gerçekleştirileceği açıklandı.

Asayiş

Asayiş Konularıyla İlgili Olarak; Kastamonu genelinde mayıs ayında 402.102 şahıs sorgulaması yapıldı. 148 umuma açık işyeri, 42 günübirlik konaklama yeri kontrol edildi, 27 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet ruhsatsız tüfek, 224 fişek ele geçirildi. Aranan şahıslar üzerinde 2024 yılının ilk beş ayında yapılan çalışmalar sonucu 3.586'sı ifade, 1.882'si hapis cezası olmak üzere toplamda 5.468 şahsın yakalanması sağlandı.

Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi

Kadına Karşı ve Aile İçi Şiddetin önlenmesine yönelik olarak İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen “Kadın Destek Uygulaması” (KADES) üzerinden mayıs ayında 97 ihbar alındı ve ekipler süratle olay yerine sevk edildi. KADES bilgilendirmeleri kapsamında 2.146 kişiye ulaşıldı.

Narkotik Suçlarlarıyla Mücadele

Narkotik Suçlarıyla Mücadele kapsamında; 52 operasyonla, 96 şüpheli şahıs yakalandı, yakalanan şüpheli şahıslardan 11 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 17 şahıs tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Yapılan operasyonlarda 667 adet sentetik ecza hapı, 191 gram metamfetamin maddesi, 307 adet Ecstasy, 288 gram bonzai maddesi, 609 gram esrar maddesi, 6 gram kokain maddesi ele geçirildi.

Trafik Denetimleri

Trafik iş ve işlemleri kapsamında mayıs ayında Polis ve Jandarma Trafik birimlerince 67.290 araç ve sürücüsü denetlendi. 101'i maddi hasarlı, 83'ü yaralanmalı, 1'i ölümlü olmak üzere 185 trafik kazasına müdahale edildi, meydana gelen kazalarda 127 vatandaşımız yaralandı, kaza yeri verilerine göre 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Ayrıca trafikte bilinçli nesillerin yetişmesini sağlamak üzere hayata geçirilen “Trafik Dedektifleri” projesine hız kesmeden devam edildiği açıklandı.

Siber Suçlarla Mücadele

Siber Suçlarla Mücadele kapsamında mayıs ayında 94 olayla ilgili 168 kişinin tespiti yapıldı, 26 araştırma raporu düzenlendi, 1 adreste el koyma işlemi yapıldı, 303 Dijital materyalin inceleme işlemi gerçekleştirildi. SİBERAY bilgilendirilmesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında afiş ve broşür çalışması, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu park, bahçe ve meydanlarda bilgilendirmeler yapılarak mayıs ayında 150'den fazla kişiye ulaşıldı.

Bakmadan Geçme