Maslak Küçük Sanayi Sitesi yatırım programına alındı

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Mehmet Sirkecioğlu, Maslak Küçük Sanayi Sitesi'nin 2019 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili olarak toplantı gerçekleştirdi. SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nde gerçekleştirilen toplantıda, SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu adına...


AK Parti İlBaşkanı Doğan Ünlü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve SS Maslak Yeni KüçükSanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Mehmet Sirkecioğlu, Maslak Küçük SanayiSitesi'nin 2019 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili olarak toplantıgerçekleştirdi.

SS MaslakYeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nde gerçekleştirilen toplantıda, SSMaslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu adına konuşmagerçekleştiren Kooperatif Başkanı Mehmet Sirkecioğlu; 'Cumhurbaşkanımız SayınRecep Tayyip Erdoğan'ın 14 Şubat 2019 tarihinde yaptığı Kastamonu mitingindesöylediği, Maslak Küçük Sanayi Sitemizin 2019 Yılı Yatırım Programına alınmasıylailgili haber gerçekleşmiş ve 18 Şubat 2019 tarih ve 30690 Sayılı Resmi Gazetedeyayınlanmıştır. Bu sevinçli haberi sizlerle ve tüm kamuoyu ile paylaşmakistedik. Yönetim kurulum adına bu projede emeği geçen, başta CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank Beyefendiye,Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal Beyefendiye,Kastamonu Milletvekillerimiz Sayın Hakkı Köylü ve Sayın Metin Çelik Beyefendilere,AK Parti İl Başkanımız Sayın Doğan Ünlü Beyefendiye, Belediye Başkanımız SayınTahsin Babaş Beyefendiye ve projemizin başından bu güne kadar gelmesinde emeğigeçen herkese verdikleri desteklerden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. 2019 Yılı Yatırım Programının Kastamonuİlimize ve kooperatif ortaklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni edersaygılar sunarım' dedi.

'EPEY YOL KAT ETTİK'

Sirkecioğlu,kısa zamanda da sonuçlara varmayı temenni ettiklerini belirterek;'Kooperatifimiz kurulalı yaklaşık 3 yılı geçmiş bir sürecimiz var. Bu süreçteepeyce bir yol kat ettik. Şu anda elle tutulur bir şey olmadığından esnafımıztarafından da temeli ne zaman atacağımıza dair sorular geliyor. Kooperatifolarak Sanayi Bakanlığına konuyla ilgili tekrar gideceğiz. Sabah başlayanmesailerimiz akşam saatlerine kadar sürüyor. Biz boş durmuyoruz. Kastamonu içinçok önemli olan bir yatırımın başındayız. Sağ olsun arkamızda destekler olmasabiz hiçbir adım ilerleyemeyecek durumdayız. Çok zor işleri başarıyoruz.Arazimizi aldık, bu çok büyük bir başarı. 2019 yatırım programına girebilmekçok büyük bir başarı. İnşallah kısa zamanda da sonuçlara varacağız' ifadelerinikullandı.

'ESNAFIMIZIN BİRAZ DAHA SABIRLIOLMASINI İSTİYORUZ'

Sirkecioğluson olarak; 'Sanayi Kooperatifimiz gerçekten Kastamonu için çok büyük birproje. Kooperatifi kurduğumuz süreçte çok heyecanlı girdik ve kısa sürede birşeyleri başarıp çıkmak istedik. Yalnız işin içine girdiğimizde sistemin bukadar kolay olmayacağını gördük. Sanayi sitemizin bu yatırım programına girmeşansı yoktu. Bizim, vekillerimiz ve başkanımızla beraber Ankaraziyaretlerimizde gelişen bir fırsattı bu. Rize'nin arkasından tek olarak bizyatırım programına alındık. Bu gerçekten çok önemli. Bizi çok heyecanlandırdı.Bizler gerçekten çok çabalar sarf ediyoruz. Özverili bir şekilde çalışıyoruz.Biz buradan sanayi esnafımıza, memleketimize hizmet etmek için bu yola başkoyduk. Bu düsturla, desteklerle gücü alarak, sanayi sitesine en kısa süredekazmayı vurmak için çaba gösteriyoruz. Belli bir miktar parayı topladık, maddisıkıntımız yok. Kendi çabamızla, başkanımızın destekleriyle, derhal sanayialanımıza kazma vurabiliriz ama bu kazmanın devamını getirmek gerekiyor.Kamulaştırmalarımız devam ediyor, sona gelmiş vaziyetteyiz, belediyemizgörüşmeler yapıyor. 9 arkadaşımız vefat ettiğinden bununla ilgili prosedürebelediyemiz devam ediyor. Esnafımızdan ricamız biraz daha sabırlı olmaları vebizlere güvenmeleri gerekiyor. Biz Bakanlığımızdan virajı nasıl kısaalabilirsek o yöne yöneleceğiz. Çalışmalarımız hep bu yönde devam ediyor' dedi.

'ORTAK SAYISI BAKIMINDAN TÜRKİYE'DEKENDİ DALINDAKİ EN BÜYÜK KOOPERATİFTİR'

BelediyeBaşkanı Tahsin Babaş ise, sanayi sitesi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak;'Gelinen süreçte kooperatif çok ciddi çalışmalar yaptı. Öncelikle sayın başkanave yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Sanayi sitemiz Türkiye'deki büyüklükbakımından en büyük sanayi sitelerinden biri olarak programlanmıştır. Yaklaşık50 yılın aşkın sürede Kastamonu ilinde faaliyet gösteren ve şehrin içindekalmış olan iki adet eski sanayi sitesinin birbirinden uzak oluşu, depremekarşı dayanıklı olmayışı, yeni açılmak istenen işyerlerinin taleplerinikarşılamayışı gibi nedenlerle bu karar alınmıştır. Bu nedenle tarafımdanisminin verdiği, S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 10Aralık 2015 Tarihinde çeşitli Meslek Odası Başkanları, Belediye Meclis Üyelerive Sanayi Sitesi Esnaflarından oluşan 14 kurucu üye tarafından kurulmuş,esnafların yoğun katılımıyla 77 meslek dalında bu gün itibariyle 608 üyeyeulaşılmıştır. Şu anda kayıtlı aktif ortak sayısı bakımından Türkiye'de kendi dalındakien büyük kooperatiftir. Kooperatif şu an itibariyle sahip olduğu 340.718,67metrekare net arazi üzerindeki tüm çalışmaları tamamlanmıştır. Arazi ediminikonusunda kamulaştırma çalışmaları belediyemiz aracılığı ile devam etmektedir.Projeye ilave kamulaştırma çalışmalarını da sürdürüyoruz' dedi.

'KASTAMONU HALKI ADINA ŞÜKRANLARIMIZISUNUYORUZ'

Projenin buaşamaya gelmesinde emeği olanlara teşekkürlerini ileten Babaş; '2019 YılıYatırım Programına müracaatını 11 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirmiştir. 2019Yatırım programına alındığı 18 Şubat 2019 tarihli resmi gazetedeyayınlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kastamonumitinginde bu konuyu belirtmesi, Maslak Yapı Kooperatifi'nde sona gelinmektedirdiye açıklamada bulunması bunun bir işaretiydi zaten. Buradan Kastamonu halkıadına şükranlarımızı tekrar sunuyoruz. Kastamonu'nun en büyük projelerindenbirisidir. Yaklaşık 300 milyon TL'nin üzerindeki bir yatırımdır. Projemizyaklaşık 4 bin 500-5 bin kişiye istihdam sağlayacak kapasitede olup, günlük 8bin kişinin giriş çıkış yapacağı bir yerleşim yeri olacaktır. Büyüklükbakımından şu ana kadar Kastamonu'daki yatırımlar arasında birinci sırada yeralacaktır' ifadelerini kullandı.

'ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİK'

Kastamonuiçin önemli bir günü yaşadıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü; 'Bugünönemli günlerden birisini yaşıyoruz. Çok hummalı, yoğun bir çalışmanınsonucunda bugün önemli bir noktaya geldik. Şehrimizin ihtiyaçlarından birisiolan Yeni Sanayi Sitemizin çalışmalarımızın son noktasında bugün resmi gazetedeyayınlanan yazıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla inşallah yenisanayi sitemiz Türkiye'de en büyük sanayi sitelerinden biri olan ve Türkiye'deproje olarak geçip kararı alınan iki ilden biri olmamız da bizi son derecemutlu ediyor. Birisi Rize birisi de Kastamonu oldu. Bu kolay olmadı. Milletvekillerimizinhummalı çalışmaları, kooperatif yönetimimizin sürekli takibi, BelediyeBaşkanımızın da özellikle bu süreçte birebir ilgisi mutlu sona ulaştırdı.Kastamonumuza, sanayi esnafımıza hayırlı uğurlu olsun' dedi.

'YATIRIMLAR NOKTASINDA GÜZEL BİR SEYİRVAR'

Ünlüprojelerin bir bir gerçekleştiğinin altını çizerek; '2019 yılı bütün ekonomikmanipülasyonlara, olumsuz söylemlere rağmen ilimiz için de ülkemiz için deyatırımlar noktasında çok güzel bir şekilde seyir var. 2019 yılındabaktığımızda Çevre Şehircilik Bakanımız geldiğinde bize, ilimize 300 milyonayakın bir proje bedeli olan projeleri ilimize kazandırması talimatını verdi.Bunlar bir bir gerçekleşiyor. Onun akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişiylebirlikte Kastamonu'da çok güzel projelerimizin de sözünü almış olduk. SayınCumhurbaşkanımızın ağzından, birinci ağızdan bunları duyduk, duymaklayetinmedik hemen akabinde bir hafta gibi süre içinde hemen SanayiKooperatifimizin işlerinin tamamını bitirip resmi gazetede yayınladı.Cumhurbaşkanımıza Kastamonu halkı adına, parti teşkilatımız adına teşekkürediyoruz' ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme