'Maksadımız uyuyan devi uyandırmak'

MHP İL BAŞKANI YÜKSEL AYDIN Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından dün Cem Sultan Bedesteni'nde, merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP MYK Üyesi Tarık Ziya Çağılcı, eski Milletvekili Emin Çınar, MHP Merkez İlçe Başkanı Emre Şahin, MHP İGM üyeleri, MHP Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muhtarlar...

MHP İLBAŞKANI YÜKSEL AYDIN;

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından dün CemSultan Bedesteni'nde, merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir istişaretoplantısı düzenlendi.

Toplantıya MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP MYK Üyesi TarıkZiya Çağılcı, eski Milletvekili Emin Çınar, MHP Merkez İlçe Başkanı Emre Şahin,MHP İGM üyeleri, MHP Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği ŞubeBaşkanı Mehmet Leblebicioğlu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu KastamonuMuhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, partililer, mahalle ve köymuhtarları katıldı.

'SAĞLIK VESIHHAT İÇERİSİNDE BAŞARILI ÇALIŞMALAR NASİP OLSUN'

Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Leblebicioğlu,düzenlenen toplantı için teşekkür ederek; 'Muhtarlık görevi gerçekten pek kolayolmayan bir hizmet alanıdır. Özetle tüm kurumlarda olan hizmet sorumluluğuayrıca seçmenine karşı olan sorumluluğu gerçekten göz ardı edilemez bir ağıtgörevdir. Bilindiği gibi geriye doğru bakıldığında elbette günün şartlarınagöre güzel hizmetler yapılmış olduğu görülmekte. Ben bu konuda emeği geçenlerede teşekkür ediyorum. 2019 yılını geride bırakırken geriye doğru değil 2020yılında merkez ilçemizde yapılacak hizmetlere başta sayın valimizden, genelsekreterimizden ve siz değerli siyasetçilerimizden de desteklerini bekliyoruz. Muhtarlarımızilgili kurumlara işlem ile ilgili dilekçelerle, müracaatlarla halk ve muhtartoplantılarındaki sözlü ve dilek ve temennileriyle yapılması gerekli olanişlerini gerekli yerlere iletmektedirler. İnşallah 2020 yılında istenilen bu hizmetlerin büyük çoğunluğu yapılarakmuhtarlarımıza moral olur düşüncesindeyim. Bu inançla 2020 yılının belasız vekazasız bir hizmet yılı olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Herzamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerdeCenabı Hak hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Birlik ve beraberliğimizi daimkılsın. Sağlık ve sıhhat içerisinde başarılı çalışmalar nasip etsin. İlimize vememleketimize hizmet, katkı ve destek veren tüm herkese de teşekkür ediyorum'diye konuştu.

'MUHTARLIKCAMİASI DAHA DA GÜÇLÜ HALE GELECEKTİR'

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar DerneğiBaşkanı Muammer Yapıcıoğlu katılımcıları selamlayarak; 'Bilindiği gibiMilliyetçi, Hareket Partisi bizlerle birlikte 2019 yılı Mart ayında bir seçimegirdi. Bu seçimde malumunuzla, takdirinizle Kastamonu'da bir görev üstlendi. Bugörevde de başarılı bir şekilde çalışma sürdürmekteler. Bu doğrultuda bizmuhtarlara da göstermiş oldukları ilgi ve alaka bugünkü toplantımızda dauygulanmakta, bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bilindiği gibibizlerde 2019 yılında bir seçim yılı, görev yenileme ve yeniden göreve gelmeolarak geçen 9,5 aylık geçen bu süreci gerçekten güzel bir şekilde çalışarakbaşarı da elde ettik. Bizler 2020 yılına girerken geçmişimizde bitiremediğimizve 2020 yılında programlarda ve taleplerde bulunduğumuz işlerimizin inşallah MHPtarafından da desteklenerek yerine getirilmesi konusunda ümitliyiz. TürkiyeMuhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan'ımızın İstanbul MHP Milletvekili İzzetUlvi Yönter'e Muhtarlık Hakları ile ilgili meclise sunulan Kanun Değişikliğiile ilgili de ben Sayın Milletvekilime burada il başkanım önderliğinde teşekkürediyorum. Bizim muhtarlıklarımızda da bu kanun değişikliğinin geçilmesi ileilgili bir çalışma başlatıldı. İnşallah bu da hayat bulacak. Bu doğrultudamuhtarlık camiası daha da güçlü hale gelecektir. Ben bu güzel toplantıyı tertipeden ve bizleri bugün burada bir araya getiren ve yeni yıla gireceğimiz şugünlerde bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini Yüce Allah'tan niyazediyorum. Yeni yılınızı da şimdiden en, içten dileklerimle kutluyorum. Hepinizesağlıklı bereketli uzun ömürler diliyorum. Bu onurlu görevi İnşallah Allah'ınizniyle hep beraber onurlu ve gururlu bir şekilde yapıp yüzümüzün akıylaseçmenimize ve milletimize hizmet etme yolunda sayın siyasilerimizle beraberyürüyebilmek ve bu doğrultuda da inşallah bu görevleri tamamlamak datemennimizdir' dedi.

'SİYASETİZAMANI GELİNCE YAPARIZ'

MHP İl Başkanı Yüksel Aydın; dernek başkanlarına teşekkürederek; 'Bunlar bizim siyasetçiler olarak görevimiz. Aslında daha sık beraberolmamız lazım. Aslında daha sık istişare etmek lazım. Çünkü en ücra köydedevletin temsilcisi sizsiniz. Orada devlet sizsiniz. Biz oranın sıkıntısınısizden dinlememiz lazım. MHP olarak başta sözde verdiğimiz, biz bir şeyi kırakıra gideceğiz. Seçimden seçime sizlere müracaat eden bir siyasi parti, birsiyasi oluşum olmayacağız. Her fırsatta mutlaka sizlerle birlikte olacağız.Dertlerinizle dertleneceğiz ki Kastamonu'muzu mağrur hale getirebilelim. Yoksaseçimden seçime sizleri hatırlayarak yapılan siyasetin, Kastamonu'ya nelere malolduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. Dolayısıyla biz hiçbir şey beklemeden,hiçbir siyasi gaye ile sizlere müracaat etmeyeceğiz. Sadece dertlerinizidinleyeceğiz. Ben hep siyasi muhataplarıma 31 Mart'ta, 'Siyaset bitti. Kime nenasip olduysa oldu. Kim nereyi aldıysa aldı. Siyaset 31 Mart'ta bitti. Bundan sonrasıhizmet' dedim. Dolayısıyla siyasi muhataplarımızdan da aynı anlayışıbekliyoruz. Siyaseti zamanı gelince yaparız. O belli bir süreç. Herkesyaptıklarıyla milletin karşısına çıkar, milletimizde takdirini gösterir'ifadelerini kullandı.

'BU ONURUN SAHİBİKASTAMONU'DAKİ BÜTÜN MUHTARLARIMIZDIR'

Kastamonu'nun kendine özgü kıymetleri ortaya çıkaramadığınıvurgulayan Aydın; 'Her şeyde öncü olduğumuz gibi, muhtarlıkta da bizim tarihselözelliğimiz var. Bunu bile öne çıkaramayan bir topluluğuz. 1833'lü yıllarda2'nci Mahmut İstanbul'da bazı yerlere muhtarlıklar atıyor ama ilk muhtarlıkseçimi Taşköprü'de yapılıyor. Bu önemli. Bu önemi öne çıkarıp, Türkiyekamuoyunda Kastamonu'yu ifade edemiyoruz. Bunun suçlusu sizler değilsiniz.Bunun suçlusu Kastamonu'yu yöneten dünden bugüne kadar kim varsa onlardır.İnşallah sizlerle birlikte istişare ederek, ilk muhtarlık seçimininKastamonu'da yapıldığını gündeme çıkarmak her birimizin görevi. Çünkü siz buonuru taşıyorsunuz. Bu onurun sahibi Kastamonu'daki bütün muhtarlarımızdır.Dolayısıyla bu konuda özel bir çalışma yapıp, hep beraber gündeme taşıyalım.Ben bunları MHP'ye mal etmek için söylemiyorum. Kastamonu'nun sorunlarınıçözelim diye söylüyorum. Muhalefeti iktidarıyla. Kimseyi eleştirmiyorum amagördüğüm eksiklikleri de söylemekten vazgeçmeyeceğim. Bu bizim hem Kastamonuinsanına, hem Cenab-ı Allah'a, hem MHP'nin Liderine vazifemiz bu. Bizvazifemizi yerine getiriyoruz. Özel bir şey yapmıyoruz. Onun içinsöylediklerime alınganlık göstermeyin. Ben bunları söylemeye devam edeceğim'şeklinde konuştu.

'KASTAMONUUYUYAN BİR DEV'

Kastamonu'nun sorunları ve imkanları olduğunu söyleyen Aydın;'Öyle inanılmaz imkanlarla doluyuz ki, tabiri caizse maksadımız, muradımızuyuyan devi uyandırmak istiyoruz. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Bunu sizolmazsanız biz bunu yapamayız. Kastamonu uyuyan bir dev. Yeraltızenginlikleriyle, tarihsel dokusuyla, turizmin her çeşidi ile Kastamonu uyuyanbir dev. Cenab-ı Allah bize öyle güzellikler vermiş ki ama gelin görün kibunların birçoğunda faydalanamıyoruz. Bunun birinci sebebi birlikberaberliğimizi sağlayamamışız. Bir sefer bundan kurtulacağız. Özelliklesiyasette. Siyasette Türk Milleti'nin, Türk Devleti'nin geleceği adına hukuksalaltyapısı 24 Haziran'da oluşan bir Cumhur İttifakı var. O günlerde, 15 Temmuzitibariyle MHP Lideri Türk Milleti'nin beka sorunu var deyince, birçok kesimburun kıvırdı. Fakat gün oldu devran döndü. Türk Milleti'nin, Türk Devleti'ninbeka sorunu varmış. Etrafımız ateş çemberi. Birinden kurtuluyoruz biri. Devletolmayınca millet olmuyor. Devleti 786 bin kilometrekarelik vatan coğrafyamızıkorur halde olacağız. Bunun güvenliğini sağlayacağız. Bunun güvenliğinisağlayamadığımız zaman yandığımız gün. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep TayyipErdoğan beye de, MHP'nin Lideri Sayın Devlet Bahçeli'ye de Allah uzun ömürlerversin. Çünkü geceli gündüzlü Türk Milleti, Türk Devleti, hepimizin huzuru içinbüyük bir mücadele var. Dolayısıyla bu birliktelikte, Cumhur İttifakı dediğimizhadisede MHP'nin bütün mensupları olarak, her zerresinde her inceliğinde bizvarız. Hiç hata yapmayacağız, hata yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkübiz Cumhur İttifakı'nı 2 adam siz koyun, 2 adam biz koyalım, şurada falanca işalsın diye kurmadık. Cumhur İttifakı'na Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak sadeceve sadece Türki Milleti'nin bekası, Türk Devleti'nin varlığı ve güvenliği adınavar. Bunu böyle bilinmesini istiyorum. Yani yine bilabedel, yine karşılıksız.Liderimizin dediği gibi biz önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyoruz.Anlayışımız bu, bu anlayış üzerine siyasetimizi kurguluyoruz. Önce Türk Milletive Türk Devleti var olacak, sonra bize ne düşerse Cenab-ı Allah'a teslimolacağız. Dolayısıyla Kastamonu ölçeğinde eksiklerimiz çok ama aşılmayacakkonularda değil' diye konuştu.

'BU BAŞHEKİMBU HASTANEYİ YÖNETEMİYOR'

Kastamonu Devlet Hastanesi'ne değinerek sözlerine devam edenAydın; 'Allah razı olsun devletimiz bize öyle güzel bir hastane yaptı ki, herşeyi ile çok mükemmel bir tesis. Fakat iyi yönetilemiyor. Yakınlarda KarabükDevlet Hastanesi'ne giden oldu mu? Benim geçenlerde işim düştü, hephemşerilerimiz orada. Kastamonu orada. Birçok atıl konuyu gündeme getirmiştik.Şimdi 1-2 tanesi faaliyete geçti. Hastanede de afiliasyon süreci devam ediyor.Bu hastane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak zorunda. Bunları bunun içinsöylüyorum. Siyasi mekanizma biraz daha hızlı hareket etsin diye söylüyorum.Eksiklerimiz var her işimizi halledemiyoruz. Bu başhekim bu hastaneyiyönetemiyor. 'Niye' diye soruyorlar. Personele sorun diyorum. Personele sormakzor bir iş mi? Personele soracaksın orada neler yaşanıyor, ne hinlikler dönüyoröğreneceksin. Bunu üçüncü kez gündeme taşıyorum. Bana sormayacaksınız, gidiphastane personeline soracaksınız. Onlarda size neler yaşandığını anlatacak.Gereğinin yapılması için, durumu Adalet ve Kalkınma Partisi'ninmilletvekillerine de arz etti. Hastane önemli. Rektörümüz afiliasyon süreciiçin ciddi miktarda uğraş veriyor. Siyasilerimizde çaba sarf ediyor. Öyledüşünüyorum. Bunu hep birlikte çözmemiz gerekiyor' dedi.

'SİZ BUDEVLETİN SAHİBİSİNİZ, ONLAR DEVLETİN MEMURU'

Yüksel Aydın, bazı köylerde cep telefonlarının çekmemesinedeğinerek; 'Birçok köyümüzde telefonlar çekmiyor. Hangi devirde yaşıyoruz. Bune demek? İnsanımızın sıkıntıları oluyor, çekmiyorsa bunun gereğini yapmalarıgerekiyor. Bunun takipçisi olacağız. Birçok köyümüzde bu sıkıntının olduğunubiliyorum. Bürokraside bir takım arkadaşlarımızı normale dönmeye başladı. Sizbu devletin sahibisiniz, onlar devletin memuru. Oraya gittiğinizde siz eğilipbükülmeyeceksiniz, eğilip bükülmesi gereken onlar. Size hizmeti sunması gerekenonlar. Sizin vergilerinizle, sizin alın terinizle onlar maaş alıyor.Vatandaşımız içinde geçerli. 'Bana hizmet için oradasınız, bana kabadayılıkyapmayacaksın. Devletin verdiği yetkiler dahilinde bana hizmet edeceksiniz.Sayı bürokratlar ve memurlar.' Bu konuda çok eksik olduğumuzu düşünüyorum.Tamam tevazulu olalım ama oraya çıktığımızda hakkımızı arayalım. Boynumuzubüküp çıkmayalım' ifadelerini kullandı.

'FETÖ HALAİNİNDE'

FETÖ yapılanması hakkında da konuşan Aydın; 'FETÖ halaininde. Yılan ininde duruyor. Bitmiş değil. Bunlar hala devlete sürtünüyor.Bunların yaptıklarını unutmamamız lazım. Bunlar 15 Temmuz'da sizinparalarınızla alınan uçaklarla, toplarla, helikopterlerle Türk Milletine veevlatlarına kurşun yağdırdılar. Yarınlarımızı çaldılar, evlatlarımızı çaldılarbunu unutmayacağız. Çünkü onlar bizim inandığımız Allah'a inanmıyorlar. Biziminandığımız kitaba inanmıyorlar. İslam dinini mahvettiler. Dolayısıyla bu konudahassas olmanızı rica ediyorum. FETÖ'yle bütün kurum ve kuruluşlar mücadeleetmeli. İl Müftümüz bu konuda çok hassas. Kastamonu'ya birçok müftü geldi geçtiama FETÖ'ye karşı mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Din adamlarınınmücadelesi ayrı bir önem arz ediyor. Bu mücadeleyi takdirle karşılıyorum' dedi.

'KASTAMONUADINA KİMSE DOKUNMASIN'

KAS-DER Başkanı Remzi Şen'in son teklifine değinereksözlerine devam eden Aydın; 'Kastamonu bizim için yeterli bir marka değil mi?Kastamonu, tarihiyle bir marka değil mi? Verdiği şehitleriyle, verdiğimücadeleyle marka değil mi? Bir deli bir kuyuya taş atar, 40 akıllı çıkaramazoldu. Gazi Kastamonu olacakmış; hadi oradan. Kastamonu niye gazi olsun? Bizistila mı edildik? Ben mi bilmiyorum. Kastamonu, Kastamonu olacak. Yetmedi, KastamonuÜniversitesi… Kastamonu'nun marka değerini hiçbir şeyle ölçemezsiniz. Kastamonu'nun manevi liderlerinden ŞeyhŞaban-ı Veli Üniversitesi olsun diyorlar. Madem bu kadar aklı evvelsin, birvakıf üniversitesi kuralım, adını da koyalım. Kastamonu adına kimse dokunmasın.Bir üniversite kurulacaksa hep beraber karar verelim ve vakıf üniversitesikuralım. Dolayısıyla, boş beleş işlerden Kastamonu'muzu kurtaralım' şeklindekonuştu.

'YETİMHAKKI YEMEYECEKSİNİZ, YEDİRMEYECEKSİNİZ'

Açıklamalarına devam Aydın; 'Buraya gelince hepiniz MHP'liolmadınız. Biz samimi bir ortam ve istişare alanı oluşturmaya çalışıyoruz.Bütün siyasi partilerin de bunu yapması lazım. Ben sizlerle konuları değerlendirmek, sizlerin yüzünü görmek içintoplantı tertip ettik ve yapmaya da devam edeceğiz. Allah şahit, hiçbir siyasi hesapla bunu yapmıyoruz. Sadece ve sadece köylerimizemahallerimize, dertlerimizi karşılıklı alalım,bunlara çözüm üretelim diyoruz. Ben 31 Mart öncesi huzurlu bir Kastamonuistiyoruz demiştim. Bunun böyle olması için hem merkez belediyelerimiz, hemilçe belediyelerimiz, büyük mücadele veriyorlar. İmknlar ölçüsünde hizmetvermeye çalışıyorlar. Belki eksikliklerimiz vardır ama biz, vatandaşımızdan oytalep ederken, bize verin biz iyi yönetiriz derken; biz devletin malına elsürmeyiz, biz yetimin hakkını yemeyiz dedik. Belediye Başkanlarımızla istişaretoplantıları yapıyoruz, şunu söylüyorum; yetim hakkı yemeyeceksiniz,yedirmeyeceksiniz, devletin malına el sürmeyeceksiniz, sürdürmeyeceksiniz. Bu bile, milletin gözünde sizi en üstnoktalara çıkarır. Belki, zaman zamantaleplerinizi karşılamada zorluk çekiyoruz, bu 8 ayda belediyelerimiz geçmiştengelenlerle hem ekonomik hem de yapısal anlamda mücadeleyle geçti. Ama 2020'de 7belediyemizle beraber, icraata dönük olacağız, sizlerin taleplerini köy mahalleayırmadan bir yolunu bulup, hizmet edeceğiz' diye konuştu.

'SİZEHİZMET İBADETTİR'

Aydın son olarak; 'Bizim devletin çizdiği alandan, bizeverilen yetkiden dışarı çıkma şansımız yok. Biz Allah'tan korkuyoruz. Size hizmetibadettir. Bu anlamda da elimizden ne geliyorsa, size hizmet noktasındagereğini yapacağız. Şu yaptığımız toplantının hiçbir siyasi menfaati olmadığınıbilin. Günü geldiğinde, kim neyi takdir ediyorsa veriyor. Belediyeye çok adamalmayla, paket para dağıtmayla bu işler olmuyormuş, biz bunu Kastamonu'dakarşımızdaki deve rağmen tescilledik. Kastamonu uyuyan dev. Bunu uyandırmakiçin muhtarlarımı davet ettim' dedi.

Bakmadan Geçme