'Logomuza T.C. ibaresini koyduk'

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve MHP Merkez İlçe Başkanı Emre Şahin dün Mütevelli Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme dair açıklamalarda bulundular. MHP İl Başkanı Yüksel Aydın seçim sürecini başarılı bir şekilde geçirdiklerini vurgulayarak 'Kazasız, belasız bir seçim süreci geçirdik. Bu bağlamda diğer siyasi partilerin...

BELEDİYEBAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU;


MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, Belediye Başkanı GalipVidinlioğlu ve MHP Merkez İlçe Başkanı Emre Şahin dün Mütevelli Otel'de basınmensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme dair açıklamalarda bulundular.

MHP İl Başkanı Yüksel Aydın; seçim sürecini başarılı birşekilde geçirdiklerini vurgulayarak; 'Kazasız, belasız bir seçim sürecigeçirdik. Bu bağlamda diğer siyasi partilerin teşkilatlarına, il başkanlarına,adaylarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü karşılıklı saygıya dayanan, ölçülerinibaştan belirlediğimiz, MHP'nin ilke ve prensipleri doğrultusunda o çizgiden birmilim şaşmadan çalışmalarımızı yürüttük. Allah'a şükürler olsun ki milletimizbizi takdir etti. Emanetimizi geri alacağımızı başta ifade etmiştik.Milletimizi kendimizi ifade ettik. Milletimizde bize inandı. Ortaya koyduğumuztavrın doğru olduğunu gördük. Biz milletimizin bizi tercih etmesinden memnunuz.Liderimiz Devlet Bahçeli beye emaneti geri alacağımıza söz vermiştik. Kastamonuve dava arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak, bizi mahcup etmedi. Omuzlaranasıl bir yük yüklendiğinin farkındayız. Biz verdiğimiz her sözü yapmakzorundayız. Ülkücünün sözü sözdür. Bunu hiçbir siyasi manevrayla farklı birnoktada değerlendiremeyiz. Belediye Başkanımızla, Belediye BaşkanYardımcılarımızla, Belediye Meclis üyelerimizle, teşkilatlarımızla verdiğimizsözleri tutma gayreti içerisinde olacağız ve tutacağız' ifadelerini kullandı.

'KOLEKTİFBİR ŞEKİLDE MİLLETİMİZE HİZMET EDECEĞİZ'

Rakamsal olarak bakıldığında yüzde 50 gibi bir oy aldıklarınıifade eden Aydın; 'Kastamonu insanı böyle tercih etti. Yani Kastamonu'dayaşayan 2 seçmenden 1 tanesi MHP'ye oy verdi. Bu ikinci bir sorumlulukyüklüyor. Dolayısıyla hiç boşa geçirecek zamanımız yok. Bu İGM'de de böyle.İGM'de 84 bin oy aldık. Bu yüzde 35'e tekabül ediyor. Bir önceki dönemi tabiricaizse ikiye katlayarak bir sonuç çıktı ortaya. Dolayısıyla milletimiz öyle birsorumluluk yükledi ki omuzlarımıza biz yarın seçim olacakmış gibi 31 Martitibariyle çalışmalarımıza başladık. İl ve ilçelerimizdeki teşkilatlardakieksikleri süratle gidereceğiz. Zamanımız kısıtlıydı. Yoksa bu başarı daha dakatlanabilirdi. Bizim olan 3 ilçede belediyede kaybettik. Tabi ki üzüldük.Fakat MHP olarak milletin tercihin üzerinde hiçbir şey görmüyoruz. Dolayısıylamilletimiz o ilçelerde var olan belediye başkanlarımızın çalışmalarından memnundeğildi, tercihini de kullandı. Farklı siyasi partilerin adayları geldi. Bizimdışımızda belediye kazanan CHP'nin ve AK Parti'nin Belediye Başkanlarını tebrikediyorum. Umarım onlarda bulundukları ilçelerde Kastamonu insanına iyi hizmetyapma fırsatını bulurlar. Bütüncül baktığımızda merkez dahil, Taşköprü, Tosya,İhsangazi, Çatalzeytin, Seydiler, Ağlı; Kastamonu'nun yaklaşık yüzde 75'inetekabül ediyor. Dolayısıyla milletimizin bu teveccühünü belediyelerimiziyönetirken de, 6 ilçemiz ve bir merkez belediyemizle beraber kolektif birşekilde milletimize hizmet edeceğiz ki milletimizi memnun edelim.Ayırmayacağız, kayırmayacağız. 31 Mart itibariyle seçim bitmiştir. Artıkbelediye başkanlarımız hizmet yolunda hiç ayırmadan herkesin hak ettiği hizmetimutlak vereceğiz' diye konuştu.

'ÇALIŞANPERSONEL ÜZERİNDE İNTİKAM NARALARI ATMALARI ÇOK ÇİRKİN'

Belediye yönetiminin herkese eşit olacağını söyleyen Aydın;'Kine dayalı, intikama dayalı herhangi bir çalışmayı bizim belediyebaşkanlarımız yapmadı yapmayacak. Bunun sözünü veriyorum. Fakat farklıçirkinlikler duyuluyor. Buradan muhataplarına, hem AK Parti'nin hem de CHP'ninil başkanlarına oralarda çalışan personel üzerinde intikam naraları atmalarıçok çirkin. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağım. Beni bu konudamecbur bırakmayın. Görev değişikliği yapılabilir. Bu en doğal hakkınız. Fakatbunu intikama dayalı, üst birimde çalışanı parke taşı döşemeye gönderirseniz buhiç şık olmaz. Ya da kaybeden bir belediye başkanımızın kardeşinin eşinitemizliğe verirseniz, bunun ne adamlıkla, ne siyasetle, ne de insanlıklaalakası olmayan bir konudur. Bu olmaz. Kastamonu Belediyesi'nde binlerce insançalışıyor. AK Partilisi de var, CHP'lisi de var. Hiçbirine dudak mıbüktürmüşüz? Ayıptır, biz o işlere girmeyiz. Lütfen sizde ilçelerdeki belediyebaşkanlarınızı uyarın. Uyarın ki bu edepsizliği yapmasınlar. Bunu ricaediyorum' dedi.

'CUMHURİTTİFAKI'NI ÖZÜMSEYEREK, ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Sözlerinin tutacaklarını vurgulayan Aydın; 'BelediyeBaşkanlarımız Şehr'ül Emin olacak. Verdiğimiz sözlerin hepsine dikkat edeceğiz.Kastamonu halkı rahat olsun, herhangi bir ayrım olmayacak. Kastamonu'dakazandığımız belediyelerde 5 yıl mükemmel işler yapacağız. Biz sadecebelediyecilik yapacağız. Türk Milleti beka vurgusunu anlamış. Çok ciddi biroyla Cumhur İttifakı'na sahip çıkmıştır. Cumhur İttifakı ve yeni yönetim şeklibu seçimlerle tescillenmiştir. Bize bundan sonraki süreçte merkezi yönetimle,Sayın Bakanlarımızla uyumlu bir şekilde Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun birşekilde icraatlarımıza devam edeceğiz. Türk Milleti'ne kurulan tezgahlarbitmiyor. Çok aktörlü pis bir tezgah hazırlanmıştı. Milletimiz bunu elinintersiyle itti. Allah'a şükür 31 Mart seçimleri bir İstanbul hariç, huzurlu birşekilde bitti. İstanbul'a da YSK karar verecek. Adaletin kestiği parmak acımaz.Seçimde bir hile varsa, sonuçlandırılacak. MHP'nin, İGM'de aldığı oy yüzde19'dur. Yani MHP uyguladığı tavırla milletimizin gönlünde öyle bir taht kurmuşki, yüzde 19'lara ulaşmışız. AK Parti'de 41,61. Dolayısıyla Cumhur İttifakıolarak Türkiye genelinde yüzde 60,42. Türk Milleti'nin yüzde 60'ı Cumhurİttifakı'nın söylemlerini doğru bulmuş ve tercih etmiştir. Türkiye hızlasırtındaki yükleri atarak yoluna devam ediyor. Toplum biraz daha devam edecek.Yemeksiz, aşsız dururuz da, vatansız duramayız. Yeni sistem oturuyor. Buradabelediyecilik anlamında Cumhur İttifakı'nı özümseyerek, çalışmalarımıza devamedeceğiz. Önümüzdeki günlerde de belediyenin durumunu şeffaf bir şekildekamuoyuyla paylaşacağız. Kastamonuluları asla mahcup etmeyeceğiz. Bunun sözünüveriyorum' diye konuştu.

'LOGOMUZAT.C. İBARESİNİ KOYDUK'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise; '6 Nisan Cuma günümazbatamızı aldık ve görevimize başladık. Kamuoyu bizden bir açıklama bekliyor.Bizde göreve başladığımız günden bugüne kadar belediye ile ilgili olarakbelirli teşebbüslerde bulunduk. Alacağımız neticeleri kamuoyu ile paylaşacağız.Bu yönde sözümüz vardı. Cuma günü sayın valimizi ziyaretimizde TeleferikProjesi ile ilgili olarak bir soru üzerine açıklama yapmıştım. Benzer açıklamalarımolacak. Belki önümüzdeki hafta içerisinde Çarşamba veya Perşembe günü bir basıntoplantısı bende düzenleyip, ne tarz girişimlerde bulunduğumu kamuoyu ilepaylaşacağım. Tam bir netice almamız biraz uzun sürebilir. Çünkü geniş kapsamlıbir araştırma içerisindeyiz. İlk etapta Teleferik Projesi ile ilgili bir referandumugündeme getirdik. Logomuza T.C. ibaresini koyduk. Türkiye Cumhuriyeti KastamonuBelediye Başkanlığı diye, yanında da belediye başkanlığımızı temsil eden 49tane yıldızımız var. Bunu ilk iş olarak yaptık' dedi.

'HERBİRİMİMİZDE ULU ÖNDERİMİZİN FOTOĞRAFI OLACAK'

Belediye bulunan birimlerde yer alan fotoğraflarıindirttiğini söyleyen Vidinlioğlu; 'Belediyeye ilk girdiğimde benden birfotoğraf istediler. Hemen hemen her birime fotoğrafımın asılacağı söylendi. Benböyle bir şeyi istemeyeceğimi söyledim. Var olan fotoğrafların indirilmesiniyerlerine ise birer tane Atatürk fotoğrafının koyulmasını istedim. Bundan sonraher birimimizde Ulu Önderimizin fotoğrafı olacak. Benim fotoğrafıma gerek yok.Ben zaten buradayım. Benim kapım herkese açık. İstedikleri zaman gelip benigörebilirler' diye konuştu.

'BURADALİYAKAT VE ADALET HEP ÖN PLANDA OLACAK'

Liyakati ve adaleti ön planda tutacaklarını söyleyen BelediyeBaşkanı Galip Vidinlioğlu; 'Bugüne kadar herhangi bir tasarrufta bulunmadım.Ama tabi ki her yönetimin kendi ekibini oluşturma ve çalışma hakkı var. Buradaliyakat ve adalet hep ön planda olacak. Hangi partili olursa olsun, hangiideolojik görüşe sahip olursa olsun bizim için ölçü işinin hakkını vermesi,doğru ve dürüst olması olacak. Onun dışında hiç kimsenin siyasi kimliği ileilgili bir tasarrufta bulunmayız. Onun dışında herhangi bir yanlışı varsa bizimpartilimiz bile olsa görevinden alırız. O konuda kimsenin tereddüttü olmasın.Kastamonu'nun 4'te 3'üne yakın bir kitlesi MHP'ye izin verdi. Bu büyük bir yüküde beraberinde getiriyor. Bundan sonra yapacağımız şey ilçe belediyelerinin ilbelediyeleri ile entegre olarak çalışarak şehrimize hizmet etmesini sağlamakolacak' ifadelerini kullandı.

'GÜZEL BİRSEÇİM ÇALIŞMASI YAPTIĞIMIZ DÜŞÜNÜYORUM'

Toplantıda konuşan MHP Merkez İlçe Başkanı Emre Şahin ise; 'Güzelbir seçim çalışması yaptığımız düşünüyorum. En büyük gururumuz genelbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutmaktır. Büyük bir başarı sağladığımızıdüşünüyorum. Ama burada bitirmeyeceğiz. Daha büyük zaferlere imza atmak içinçalışmalarımızı hızlandıracağız. Daha güçlenerek büyüyeceğiz. Beraber dahabüyük zaferlere imza atacağımızı düşünüyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme