Layla Seramik Açıldı

Tasarım ve üretim atölyesi, sanat terapisi uygulamalarına ev sahipliği yapacak olan Layla Seramik açıldı.

Açılışa çok sayıda davetli katıldı. Atölyenin sahibi Leyla Koyuncuoğlu Sanat Terapisi hakkında bilgiler verdi.

Sanat terapisinin ne olduğunu anlatan Leyla Koyuncuoğlu, “Buraya ailemle birlikte İstanbul'dan geldim. Burayı sevdim ve yerleşmeye karar verdim Endüstri ürünleri tasarımcısıyım. Uzun yıllar özel sektörde yöneticilik deneyimlerim oldu. Seramik ve mozaik hobimdi.16 yıldır mozaik,14 yıldan beri de seramikle ilgileniyorum özel olarak, hocalardan ders alarak önemli projelerde yer aldım. Sanat terapisinin eğitimini de 2 yıl önce İstanbul Üniversitesinde gördüm. Yurt dışı sempozyumlara projelerle, müzelere özel heykeller yapıyorum. Vedat Tek Kültür Merkezinde de 2 adet mozaik heykelim sergilenmekte. Atatürk'ün şapkası ve Melike Hanımın Şapkalarının mozaik yorumları. Kastamonu'ya İstanbul'dan yeni geldim. Açılışla beraber bu güzel şehirde devam edeceğim. Sanat benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Her yeni gün, yeni bir parça yaratma heyecanıyla doludur. İşte bu yüzden atölyem, yaratıcılığımı serbest bırakabileceğim ve ruhumu yansıtabileceğim bir mekandır. Burası, her parçanın özel bir hikayesi olduğu bir dünya yaratmak için kullandığım bir laboratuvardır. Şimdi bu alanın kapılarını, benimle bu deneyimi paylaşmak isteyen Kastamonululara açıyorum. Ürettiğim ürünler arasında seramik ve mozaik eserler başı çeker. Seramik, toprağın özünden doğan bir sanattır ve ben bu doğal materyali en iyi şekilde kullanarak benzersiz ve dayanıklı eserler yaratmaya çalışırım. Mozaik ise, farklı renklerin ve desenlerin bir araya gelerek bütünü oluşturduğu bir sanat formudur. Her bir mozaik parçası, bir bütünün parçası olarak özenle yerleştirilir, sonuç olarak göz alıcı bir estetik ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

‘Sanat Terapisi Atölyesi İle Bilinçaltınızı Keşfedin Ve Rahatlayın'

Sanatın insanların iç dünyasına etkisi olduğunu söyleyen Koyuncuoğlu; “Sanat, insanın iç dünyasını keşfetmenin ve ifade etmenin güçlü bir aracıdır. Farkında olmadan bilinçaltına attığımız duyguları ve düşünceleri sanat yoluyla gün yüzüne çıkararak kişisel farkındalık yaratmak, içsel huzur ve rahatlama sağlamak için etkili bir yöntemdir. Bu amaçla, önümüzdeki günlerde, yetişkinler için düzenleyeceğimiz Sanat Terapisi Atölyesi'nde bir araya geleceğiz. Sanat terapisi, sanat yeteneğine sahip olmanızı gerektirmez. Tam aksine, herkesin içindeki yaratıcı potansiyeli keşfetmesine ve ifade etmesine olanak tanır. Atölyemizde, seramik çamuru ile çalışarak hem ellerimizi hem de zihnimizi kullanarak derin bir içsel keşif yolculuğuna çıkacağız. Çamurun dokusunu hissederek, onunla oynayarak ve şekiller vererek içsel dünyamızı dışa vuracağız. Kil insanı topraklar ve negatifliği atar. Bilinçaltınızı siz farkında olmadan ifadeye döndürür. Elinizde işleminiz devam ederken bir bakarsınız ki çamur elinizde bambaşka bir objeye dönmüş. Tedavi amaçlı değildir. Farkına varırsınız, günübirliktir. Hem bedensel rahatlamayı ön plana çıkarır hem de zihinsel rahatlama sağlar. Kastamonu'da ilk kez böyle bir yerin açılışını sağlamak bana büyük bir heyecan yaşattı. Yeni bir yerde olmak, yeni bir çevrede olmak zaten bambaşka heyecanlı. Yeni bir meslek ve sanat dalını, buraya getirmek bana çok farklı bir heyecan katıyor. Çünkü bu şehirde hiç olmayan bir şeyi topluma örnek olarak getirmek bir misyon da yüklüyor insana. Buda size farklı bir sorumluluk getiriyor. İlk olmak hem kolay hem de zordur. Yolu siz açıyorsunuz. Siz öncü oluyorsunuz ve toplum arkanızdan gelecektir. Bu işin bu şehirde çok keyifli bir biçimde devam edeceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

‘Dışardan Gelmek Radikal Bir Karardı'

Tasarımcı olmanın bir avantaj olduğunu belirten Leyla Koyuncuoğlu; “Tasarımcı olmanın vermiş olduğu bir avantaj var; Hayal ettiğim her şeyi ortaya çıkartmak gibi bir lükstür seramik ve mozaik. Ben seramik kökenli biri değilim, Üniversitede ana dalım seramik değildi. Endüstri ürünleri tasarımı, kamu yönetimi ve işletme yüksek lisansı yaptım. Seramik ve mozaik sanatçısı hocalar ile özel çalışma ve ders alma fırsatım oldu. Fakat yurt dışında çok fazla eğitim aldım ve kurslara katıldım. Her sanatçının kendine has ve belirlediği yöntemler ve çalışma şekli vardır. Ben de edindiğim bu tecrübeleri ve öğrendiğim ne varsa da aktarmak için heyecanla bekliyorum. Severlerse devam edeceklerdir. Sanatla, çamurla buluşmak, tanışmak isteyen herkes ile Workshoplar, aylık eğitimler ve sanat terapisi buluşmalarını kendi belirleyecekleri zaman dilimi içerisinde buluşturmayı hedefliyorum. Burada ürün satışlarımızda var. Dışardan gelmek radikal bir karar. Ancak bir sanatçının yapabileceği bir eylemdir. Umarım Kastamonu halkı mozaik ve seramik sanatını severler” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme