KÜ, Dijital Sağlığı Yaygınlaştırmayı Hedefliyor

Kastamonu Üniversitesi İnebolu MYO Öğr. Gör. Dr. Gülşen Gündoğdu'nun yürüttüğü 'Dijital Sağlık Temelli Derslerin Tıp Fakültesi Müfredatına Entegrasyonu' projesi, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında destek almaya hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İnebolu Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Gülşen Gündoğdu'nun yürütücülüğünü yaptığı "Dijital Sağlık Temelli Derslerin Tıp Fakültesi Müfredatına Entegrasyonu: Karma Yöntem Araştırması" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje, dijital sağlık teknolojilerinin Türkiye'deki tıp fakültelerinin müfredatına nasıl entegre edildiğini detaylı bir şekilde incelemeyi hedefliyor. Dijital sağlık teknolojilerinin eğitimde kullanımını yaygınlaştırarak geleceğin hekimlerini bu alanda daha donanımlı hale getirmenin amaçlandığı araştırma kapsamında, Türkiye'deki tıp fakültelerinde dijital sağlık derslerinin ne kadar yer aldığı, bu derslerin ne şekilde verildiği ve nasıl geliştirilebileceği üzerine kapsamlı bir inceleme yapılacak.

Projede, Kastamonu Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Dr. Gülşen Gündoğdu'nun yanı sıra Fırat Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi İrem Tanyıldızı Baydili, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Dr. Enise Gündoğdu ve Batman Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Eda Emül de araştırmacı olarak görev alıyor.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, sağlık teknolojilerinin tıp eğitimine entegrasyonu açısından önemli bir adım atılacağını belirtti. Dijital sağlık alanındaki yeniliklerin eğitim müfredatına eklenmesinin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, projede görev alan tüm akademisyenleri tebrik etti ve bu başarılı çalışmaların devamını diledi. Rektör Topal ayrıca, kaliteli ve nitelikli çalışmalara destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu. Proje çalışmalarında kurumlarını teşvik eden yaklaşımlarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın'a da teşekkür etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme