KÜ'den Depremzede Öğrencilerin Eğitimine Destek

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim elemanı Dr. Sofya Canbolat yürütücülüğünde, 'Okuyan Köyler Aydınlık Yarınlar' Eğitim İçin El Ele başlıklı sosyal sorumluluk projesi Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi /Sosyal Sorumluluk Projeleri Ofisi tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Eylül-Ekim 2024 tarihleri arasında Hatay/Antakya'nın Defne ilçesinde yer alan Döver İlkokulu'nda uygulanacak projenin odak noktasını; depremden etkilenen öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak, bilgiye erişimlerini artırmak, kütüphanelerini zenginleştirerek öğrencilere yeni ufuklar açmak ve umut aşılamak oluşturuyor. Bu doğrultuda, kitap bağışı kampanyası düzenlemek ve kitap toplamak; okulun kütüphanesini zenginleştirerek öğrencilerin okuma alışkanlıklarının gelişmesi ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesi proje kapsamında planlanan faaliyetler olarak sıralandı.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nden yapılan bilgilendirmede; “Bu anlamlı proje, Kastamonu Üniversitesi'nin toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden yaklaşımını bir kez daha gözler önüne sermektedir. ‘Okuyan Köyler Aydınlık Yarınlar' projesi, eğitimde fırsat eşitliği yaratma yolunda önemli bir adım atmakta ve köy okullarındaki çocukların aydınlık yarınlarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında kitap bağışında bulunmak isteyenler için; 6-12 yaş arası çocuklar için kullanılmamış ve kullanılabilir durumda olan kitaplar Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Dr. Sofya Cihan Canbolat'a, 30 Eylül 2024 tarihine kadar teslim edilebilecektir. Projenin hazırlığında ve yürütülmesinde yer alan tüm öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme