Kredi kartı borçlularına müjde

TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjde üstüne müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda 'Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kwh kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. 2,5 milyonun üzerindeki hanede 80 milyon liralık faturayı devlet karşılayacak. Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza da...


TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, müjde üstüne müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda; 'Düzenlisosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kwh kadarelektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. 2,5 milyonun üzerindekihanede 80 milyon liralık faturayı devlet karşılayacak. Kredi kartı borcunuödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza da mevcut borçlarını daha kolayödemeleri için imkan sağlıyoruz. Ödeme güçlüğü çeken vatandaşların kredi kartıborçları tek çatı altında toplanacak. Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyleborcunu kapatacak. Sonra çok uygun şartlarda aylık gelirine uygun şekildeödeyecek. Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalıçalıştıran işyerleri için 3 puan desteği 5 puana çıkarılıyor' dedi.

BİRLEŞTİRENİHTİYAÇ KREDİSİ UYGULAMASI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdenin üzerinden çok kısa bir zaman geçmesinin ardından detaylar belli oldu. Ziraat Bankası yaptığı açıklamada kredi Kartı borçlularına ödeme kolaylığı sağlayan 'Birleştiren İhtiyaç Kredisi' uygulamasına başladığını duyurdu. Bankadan yapılan yazılı açıklamada: 'Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır. Uygulama, Ziraat Bankası'na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızı da kapsayacaktır. Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile bireysel müşterilerimize Bankamızdaki ve diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda birleştirme imknı sunulmaktadır. Söz konusu ürün ile gerek Ziraat Bankası müşterilerinin, gerekse diğer banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Birleştiren İhtiyaç Kredisi kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık yüzde 1,10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir. Birleştiren başvuruları şubelerimiz aracılığı ile yapılabilecektir' denildi.

Bakmadan Geçme