'Konaklama oranlarında yüzde 15 bir artış oldu'

VALİ YAŞAR KARADENİZ Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Valilik ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Turizmin Ekonomideki Yeri ve Önemi' konulu panel Vali Yaşar Karadeniz'in katılımı ile KUZKA Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Panele ayrıca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi...

VALİ YAŞARKARADENİZ;


Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, içturizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketine katılımını sağlamak amacıyla,her yıl kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Valilik ve Kültür veTurizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Turizmin Ekonomideki Yeri ve Önemi'konulu panel Vali Yaşar Karadeniz'in katılımı ile KUZKA Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Panele ayrıca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi DekanıProf. Dr. Saim Ateş, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak, Kuzey AnadoluKalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Serkan Genç ve öğrenciler katıldı.

'MARKALAŞMAYAMUTLAKA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR'

Kastamonu'nun turizmde ileriye doğru bir ivme aldığınıbelirten Vali Karadeniz; 'Bugün turizmde ürün ve markalaşma konulu sempozyumda,panelde bir aradayız. Turizm Haftası'nın açılışını bugün yaptık. Kastamonu içinturizm sezonu açılışı demek değil çünkü Kastamonu'da hem yaz hem de kış turizmivar Ilgaz'daki sezon yeni bitti şimdide diğer turizm dallarında sezonunaçılışını yaşıyoruz. Kastamonu turizmde ileriye doğru bir ivme almış durumda.2017 yılı ve 2018 yılı gecelik konaklama oranlarında yüzde 15'e varan bir artışoldu. Bu yılda inşallah aynı gelişim devam ederek 600 binlik hedefimizeulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki tüm bunları yaparken hem turizm alanlarında gelenziyaretçilerin hizmet alabilecekleri şekle getirirken diğer yandan da tanıtımlainsanları davet ediyoruz. Buraya gelen insanların sadece gezip eğlenip, yiyip,içip gideceği bir yer olarak kalmak gibi bir niyetimizde yok gelenleri mutlakave mutlaka buradan bir şeyler alarak bir şeyler edinerek gitmelerihedeflerimizden bir tanesidir. İşte burada da önümüze çıkan şey onların ilgiduyabileceği şeyleri geliştirmek, hediyelik eşya sektörü ve gıda satışı dahilolmak üzere hem de bunları markalaştırmak önemli. Bizim marka olarak önde olanürünlerimizden Taşköprü sarımsağı artık Türkiye'de kendini ispatlamış bir ürün.Gaziantep Gastronomi de marka olan bir şehir. Markalaşmaya mutlaka ve mutlakaönem vermemiz gerekiyor' dedi.

'TÜRKİYE'MİZTURİZM CENNETİ BİR ÜLKEDİR'

Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmden ülkemizin hakettiği payı alabilmesi için yapılabileceklere değinen Kayseri ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa; 'Turizm, sadece deniz, kum ve güneşolarak algılanmamalıdır. Turizmin çok çeşitli alanları mevcuttur. Doğaturizminden kültür turizmine, sağlık turizminden inanç turizmine Türkiye'mizturizm cenneti bir ülkedir. Yeter ki değerlerimizin farkında olalım, korumayıve yaşatmayı bilelim. Turizmde iyi bir ürün oluşturmak ve marka değeri katmak,ancak iyi bir turizm bilincine sahip olmakla, eğitimle, tanıtımla ve uygunyatırımlarla mümkündür. Turizme marka değer kattığımız zaman ülkemizin maddianlamda turizm girdilerini önemli ölçüde artırmış oluruz. Bunu başarmak içinise idarecilerden sektör temsilcilerine, eğitimcilerden turizm çalışanları vevatandaşlara, hepimize büyük görevler düşmektedir' diye konuştu

Düzenlenen panelin devamında Dedeman Otel CEO'su EmrullahAkçay, (Turizmde Ürün, Ürün Geliştirme ve Markalaşma Süresi) konulu sunumunugerçekleştirdi.Panelinsonunda Vali Karadeniz tarafından panelistlere katılımlarından dolayı plakettakdiminde bulunuldu.

Bakmadan Geçme