Kokartlı turist rehber sayısı arttırılacak

TURİZM FAKÜLTESİ, KASTAMONU İÇİN KOLLARI SIVADI Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu dün Turizm Fakültesi'nde toplandı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu Üyeleri İle Tanışma, Turizm Fakültesi Çalışmalarının Sunumu,  Turizm Fakültesi Çalışmaları ve Ortaya Konan Yol Haritasıyla İlgili Danışma Kurulu Üyelerinin Görüşleri, Özel Sektör-Sivil Toplum Kuruluşları-Üniversite Arasında Potansiyel Sinerji Olanakları ve Potansiyeli Harekete Geçirecek Sürükleyici...

TURİZMFAKÜLTESİ, KASTAMONU İÇİN KOLLARI SIVADI

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu dünTurizm Fakültesi'nde toplandı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma KuruluÜyeleri İle Tanışma, Turizm Fakültesi Çalışmalarının Sunumu, Turizm Fakültesi Çalışmaları ve Ortaya KonanYol Haritasıyla İlgili Danışma Kurulu Üyelerinin Görüşleri, Özel Sektör-SivilToplum Kuruluşları-Üniversite Arasında Potansiyel Sinerji Olanakları vePotansiyeli Harekete Geçirecek Sürükleyici Güçler Üzerine Tartışma, KastamonuÜniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulunun Genişletilmesi, Dilekler veKapanış gündemi ile toplanan danışma kuruluna 18 üye katıldı.

Toplantıya Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. KutayOktay, Turizm Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Yavuz Unat, Prof. Dr.Eyüp Akman, Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Güler Tuluk, Turizm RehberliğiBölüm Başkanı Doç. Dr. Canan Tanrısever Yiğit, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Avcı, Dr.Öğr. Üyesi Aydoğan Aydoğdu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Çetin Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, KaradenizTuristik İşletmeciler Derneği İl Temsilcisi Cem Dilimel, Gün Otel ve Gün TurizmSahibi Mustafa Gün, Novitas Turizm Seyahat Acentesi Kurucusu ve YöneticisiGülsen Kırbaş, Ekmekçiler Turizm Kurucusu ve Yöneticisi Halil Öztosun, MünireSultan Sofrası İşletmecisi Yavuz Emen, Gölköy Yaşam Resort Hotel Ortağı veYöneticisi Bahar Akgün ve Uğurlu Konakları Yöneticisi Leyla Kırbaş iştirakettiler.

TURİZMFAKÜLTESİ HER TÜRLÜ KURUM VE KURULUŞ İLE YAKIN İLİŞKİLER KURACAK

Toplantıda Fakülte-Kamu Kurumları-Sektör-STK İşbirliği, TuristRehberlerinin Sayılarının Artırılması ve Danışma Kurulunun GenişletilerekTurizmin Geliştirilmesi Çabaları görüşüldü. Toplantının açılışında fakülteninmisyonu gereği başarılı turizmciler yetiştirmenin yanı sıra turizmin gelişiminebilimsel, sektörel ve toplumsal anlamda katkı sağlamak hedefi ile hareketettiklerini belirten Dekan Vekili Prof. Dr. Kutay Oktay, her türlü kurum vekuruluş ile yakın ilişkiler kurmaya ve işbirliği yapmaya hazır ve istekliolduklarını bildirdi. Fakültenin akademik kadro, altyapı ve organizasyonanlamında yeterli düzeye ulaştığını söyleyen Oktay, bundan sonraki dönemdeturizmi geliştirmeye yönelik hamleler yapmak istediklerini belirtti.

TURİSTREHBERLERİNİN SAYILARI ARTIRILACAK

Toplantının devamında Turist Rehberlerinin SayılarınınArtırılması görüşüldü. Kastamonu'ya gelen turlar çıkış noktalarında yasalzorunluluk olarak profesyonel kokartlı turist rehberleri ile yola çıkmakzorundadır. Kastamonu'ya gelen turlara Kastamonu'dan turist rehberi teminedilmesi yasal olarak uygun değildir. Dolayısıyla şehirdeki kokartlı rehbersayısının artması gelen tur ve turist sayısını etkilemeyecektir. Kastamonu'dafaaliyet gösteren acentelerin ve kamu kurumlarının rehber ihtiyacını karşılamaküzere, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri ve mezunlarınınyeterli yabancı dil puanı almalarını sağlayarak kokartlı rehber sayısınınartırılması ve bunların ilde istihdam edilmelerine yönelik çabalarınsürdürülmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

TURİZMİNGELİŞTİRİLMESİ ÇABALARI ELE ALINDIToplantıdason olarak Danışma Kurulunun Genişletilerek Turizmin Geliştirilmesi Çabalarıele alındı. Bu kapsamda; sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinindanışma kuruluna davet edilmesi, kamu, özel sektör ve STK'ların sözbirliğiedip, Kastamonu turizmi için somut ve olumlu adımlar atması, Turizm Fakültesive Kent Konseyi liderliğinde, büyük çaplı bir toplantıda turizm öğrencileriningörüşlerinin alınması, Kastamonugenelinde turizmde söz sahibi olanların yer aldığı bir konsey-platformoluşturulması, GZFT (Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar, Tehditler) (SWOT)analizi yapılması gerektiği, modern, kültürel ve sanatsal tarzda etkinliklerinyapılması, Teknokent kapsamında turizmin de ele alınması, tanıtımın tamanlamıyla yerine getirilmesi ve ağırlama işletmelerinin misafirlerinmemnuniyetlerini ölçmeleri konuları üzerinde duruldu.

Bakmadan Geçme