Kızıltan Ve Dernek Üyelerinden İGM'ye Ziyaret

İl Genel Meclisi aralık ayı olağan toplantıları İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında devam etti. Toplantı öncesi 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan ve dernek üyeleri İGM üyelerini ziyaret etti.

Kızıltan ve dernek üyeleri, 10 Aralık 1919 İlk Türk Kadın Mitingi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla pazar günü yapılacak olan etkinlik ile ilgili davetiyeyi İGM Başkanı Güray Parçal ve İGM üyelerine verdi.

Burada konuşma yapan Kızıltan; “İl Genel Meclisi Toplantısı'nda bize konuşma ve sizlerle tanışma fırsatı veren İGM Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Mütarekesi'ne göre ülkemiz yer yer işgal edilmiş insanlarımız öldürülmüş, öz ve namusları ayaklar altına alınmıştır. 10 Aralık 1919'da ülkemizin gittikçe kötüleşen, şartlarını protesto eden Kastamonu Kadınları Kız Öğretmen Okulu bahçesinde 3 binden fazla katılımla bu işgali ve vahşeti protesto etmişlerdi. İngiltere ve İtalya kraliçelerine, Amerika Başkanı Wilson'un eşine, Fransa Cumhurbaşkanı'nın eşlerine telgraflar çekmişler. Hanımlar, Anadolu'daki işgalin haksız olduğu, bu hukuksuzluğa ‘dur' demek gerektiği, bu durumu dünyaya duyurmak istediklerini, gerekirse eşlerinin yanında cephede savaşacaklarını hatırlatmışlardır. Bu yıl 104'üncü yılını kutladığımız anma programına hepinizi, tüm ilçelerdeki kadınlarımızı, eşlerinizi, kardeşlerimizi, hepinizi bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Devlete Bağlılığımızı Gösterecektir'

İGM Başkanı Güray Parçal ise bilgilendirme için teşekkür ederek; “TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş gelecek. Siz İGM üyelerimiz de ilçelerinde bu konuda eşlerinize ve tanıdıklarınıza bilgi vermenizi ve katılmanızı rica ediyorum. Çünkü bu hem Kastamonu'nun tanıtımı hem de geçmişten gelen adetimizi, devlete bağlılığımızı gösterecektir” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme