Kırsal Kalkınma Projeleri Kapsamında Sinop'a Ziyaret

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nce yürütülen, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde İl Proje Yürütme Birimi ekibi ile Çiftçi Proje Planlaması (ÇPP) ve çiftçilerden oluşan heyet Sinop'u ziyaret etti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığında görevli Grup Sorumlusu Muharrem Satar, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü KTV Şube Sorumlusu Mustafa Ateş, Çamlıyayla İlçe Müdürü Fatih Umut Şahin, İl Proje Yürütme Birimi ekibi ile Çiftçi Proje Planlaması (ÇPP) ve çiftçilerden oluşan heyet Sinop'u ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erhan Güçlü ve Boyabat İlçe Müdürü Murat Usta tarafından KDAKP Kamu Altyapı Projeleri incelendi. Boyabat Canlı Hayvan Pazarı, Durağan ilçesinde gerçekleştirilen Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projesi ve Erfelek ilçesindeki bireysel hibeler yerinde değerlendirilirken, Durağan Kadın Kooperatifi de ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

Proje saha ziyaretlerinin ardından, 2020-2024 yılları arasında Sinop'ta uygulanan ve devam eden projeler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İnceburun Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, İl Proje Yönetim Birimi'nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Melek Öztürk sunum yaparak proje uygulamaları hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından soru-cevap şeklinde katılımcılarla fikir alışverişi yapıldı.

Ziyaret hakkında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, KDAKP kapsamında Sinop'ta gerçekleştirilen altyapı ve bireysel hibe projelerinin üreticiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. 2020-2023 yılları arasında üreticilere ceviz bahçesi, sera, mavi yemiş bahçesi, çadır ahır ve genç girişimci projeleri gibi birçok alanda destek sağlandığını, toplamda 532 proje ile 2800 erkek, 1000 kadın ve 510 genç çiftçiye ulaşıldığını vurguladı.

Ayrıca 2024 yılına dair projelere de değinen İl Müdürü Fatih Önlem, Hassas Hanelerin Desteklenmesi projesinin tamamlandığını ve altyapı yatırımları kapsamında Boyalı Su İletim Hattı projesinin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından ihaleye çıkarıldığını ifade etti. Sera, çilek, mavi yemiş ve lavanta bahçesi kurulumları ile ahır modernizasyonu ve besi ahırı yapımı gibi genç girişimci projelerinin devam ettiğini de ekledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme