Kendisi Küçük Verdiği Zarar Büyük!

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce, tarım arazilerinde Fare Popülasyonunu tespit etmek amacıyla sürvey çalışması başlatıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce, tarım arazilerinde Fare Popülasyonunu tespit etmek amacıyla sürvey çalışması başlatıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede; '2025 yılı kış mevsiminin, mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklarda seyretmesi (erken ilkbaharı yaşamamız) ve kar yağışının az olması nedeni ile fare popülasyonun da artış yaşanabileceğinden, ürünlerimize büyük zarar veren Tarla Faresi ile mücadele de erken önlem almak ürün kaybımızı önleyecektir. Çiftçilerimiz, arazide 25 metrekarede 5 işlek delik gözlemlendiğinde tarla faresi ile mücadeleye başlamalıdırlar. Tarla fareleri ile mücadele iklim uygun olduğu sürece her zaman yapılabilir. Ancak en etkili mücadele zamanı 1 Mart-15 Nisan, 1 Eylül-15 Aralık'tır. Tarla faresi ile mücadelede en etkili mücadele yöntemi zehirli buğday ile yapılan yöntemdir. Müdürlüğümüzce zehirli buğday hazırlıkları tamamlanmıştır. Mücadelede işlek beslenme deliklerine ele eldiven takılıp, tahta kaşıkla ilaçlı buğday atılmalıdır. Geniş bilgi için üreticilerimiz, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabilirler' denildi.


Özel Haber

Bakmadan Geçme