KEAH'ta Sağlık Üniteleri Hizmete Açıldı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (KEAH) Girişimsel Radyoloji ve 2'nci Anjiyo Ünitesi'nin açılışı gerçekleştirildi. 

Hastaların yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik adımlar attıklarını söyleyen Kastamonu Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi Başhekim Zafer Ergül; “Bugün burada, hızla gelişen ve tıbbın en ileri teknolojilerini insan sağlığına en etkin biçimde uyarlayan bir alan olan yeni Girişimsel Radyoloji ünitesinin açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tıbbin çeşitli dallarında büyük yenilikler sunan bu alan, minimal invaziv yöntemlerle hastaların yaşam kalitesini artırmaya, tedavi sürelerini kısaltmaya ve komplikasyonları en aza indirmeye olanak tanımaktadır. Girişimsel radyolojinin günümüzdeki etkilerini düşündüğümüzde, bu alanın cerrahiye alternatif olan yöntemler geliştirdiğini görüyoruz Artık hastalarımız, büyük cerrahi müdahalelere maruz kalmadan, sadece bir iğne deliği kadar küçük bir girişle tedavi olabiliyor. Bu, hem hekimler hem de hastalar için büyük bir devrim niteliğinde. Çünkü girişimsel radyoloji, daha az riskle daha hızlı sonuçlar almayı mümkün kılıyor. Bu disiplin, tanı koymaktan tedaviye, damar içi müdahalelerden onkolojik tedavilere kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Kanser tedavisinde tümör ablasyonu, damar tıkanıklıklarında balon ve stent uygulamaları, kanamaların durdurulması gibi çok sayıda alanda hastalarımıza çığır açan çözümler sunuyoruz. Bu sayede, sadece hasta sonuçlarını iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda hastanede yatış sürelerini kısaltıyor ve sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırıyoruz. Bugün burada, Kastamonu'muza layık ve olması gereken hayalim olan bir üniteyi açmak için toplanmış bulunuyoruz. Teknolojik gelişmelerin hızla tıp dünyasına entegre olduğu bu dönemde, mesleki bilgi birikimimizi sürekli olarak güncellemek ve yeniliklere açık olmak zorundayız. Çünkü girişimsel radyoloji, sadece bugünün değil, geleceğin de tıbbın şekillendiren öncü disiplinlerden biridir. Bundan sonraki hayalim bir Radyasyon onkolojisi ve PET merkezi kurmak olacaktır. Allah bu günleri görmeyi de nasip eder inşallah” dedi.

‘Teknoloji Anjiyografi Cihazı Bakanlığımızın 16 Milyonluk Yatırımı İle Alındı'

Girişimsel Radyoloji Ünitesi hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok; “Bu gün, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde açılışını gerçekleştireceğimiz, Girişimsel Radyoloji ünitemizin ilimize ve bölge illerimize hayırlı olmasını diliyorum. Daha sağlıklı bir Kastamonu için elimizden geleni yapılacaktır. Ünitemizde bulunun son teknoloji anjiyografi cihazı bakanlığımızın 16 milyonluk yatırımı ile alindi. Girişimsel radyoloji; görüntüleme yöntemleri kullanarak, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tanı koyma ve tedavi yapmayı amaçlayan tıbbi bir alandır. Girişimsel Radyolojide yapılan işlemler, anjiyografi; Damar tıkanıklıklarını veya damar yapısındaki anormallikleri görüntülemek ve tedavi etmek için kullanılır. Sadece kalp değil beyin organlara giden damarlarda tıkanıklıklarda işlem yapılabilmesini sağlamaktadır. Anjiyoplasti ve stent yerleştirme, tümör emprovizasyonu. Karaciğer, böbrek veya diğer organlarda bulunan tümörlerin beslenmesini sağlayan damarlar tıkanarak tümör küçültülür. Biyopsi, Drenaj işlemleri, tıkalı safra kanallarını açma, varis tedavisi. Minimal invaziv, daha az risk. Enfeksiyon riski ve kanama gibi komplikasyonlar daha azdır. Hızlı iyileşme: Hasta genellikle daha kısa sürede iyileşir ve hastanede kalma süresi kısalır. Anestezi gereksinimi daha az: Çoğu işlem lokal anestezi ile yapılabilir. Girişimsel radyoloji, özellikle cerrahiden kaçınılmak istenen durumlarda oldukça etkili bir alternatif tedavi yöntemidir. Kastamonu' da yeni açılacak olan girişimsel radyoloji ünitesi, bölge halkı için oldukça önemli bir- sağlık hizmeti sunma potansiyeline sahiptir. Bu ünitenin açılması, özellikle gelişmiş sağlık hizmetlerine erişimin artırılması ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadan birçok hastalığın tanı ve tedavisinin sağlanabilmesi anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

‘Bölgenin Sağlık Altyapısına Ciddi Bir Katkı Sunacak'

Kastamonu ve bölge için önemli bir hizmet olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok; “Bölgedeki hastalar, daha önce bu tür işlemler için büyük şehirlere gitmek zorunda kalırken, artık kendi şehirlerinde tedavi olma şansına sahip olacaklar. Bu da zamandan ve maliyetten büyük tasarruf sağlar. Hastaların kalitesini artırır. Girişimsel radyoloji üniteleri, minimal invaziv yöntemlerle hastalara tedavi sunar. Bu, cerrahi risklerin ve komplikasyonların azaltılması, daha hızlı iyileşme süreleri ve hastaların daha kısa sürede normal yaşantılarına dönmelerine olanak tanır. Acil durumlarda hızla müdahale; özellikle damar tıkanıklıkları, beyin kanamaları ve tümör tedavileri gibi acil durumlar için, bu ünitenin varlığı hayati önem taşır. Hızlı tanı ve tedavi sağlanarak, hayat kurtarıcı müdahaleler yapılabilir. Modern Tıbbi Teknolojilere Erişim, Kastamonu'daki hastalar, ileri teknolojilerle donatılmış bu ünitede tedavi olabilecek ve büyük şehirlerdeki modern tip olanaklarına benzer bir hizmet alabilecekler. Bu da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırır. Sonuç olarak; Kastamonu'da girişimsel radyoloji ünitesinin açılması, halkın sağlık hizmetlerine daha hızlı, güvenilir ve etkili bir şekilde ulaşmasını sağlayarak, bölgenin sağlık altyapısına ciddi bir katkı sunar. Hem tanı hem de tedavi süreçlerinde modern ve minimal invaziv yöntemlerle halkın daha kaliteli bir sağlık hizmeti alması sağlanacak, bu da Kastamonu ve çevre illerimiz için önemli bir gelişme olacaktır” dedi.

‘Kritik Rahatsızlıklara Hastanemizde Müdahale Edilecek'

Pek çok tedavi alanında etkili bir yenilik olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci;“Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu yılın ilk 8 ayındaki verisini inceledim. Ayda 102 bin hastanın ayakta, 2 bin 250 hastanın yatırılarak, 2 bin 500 ameliyat, 270 hastaya yoğun bakım, 113 doğum hizmeti veren bir hastanedeyiz. Öncelikle başhekiminden destek personeline kadar tüm hastane kadromuza kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. İlimize ve komşu illerin ilçelerine de teşhis ve tedavi hizmeti veren hastanemiz, sırtındaki ağır yüke karşın her sabah taze güç ve irade ile yeni güne merhaba diyor. Sağlık alanında 22 yıllık iktidarımız boyunca üst üste koyduğumuz tuğlalar, Batı ülkelerinin boyunu aşan fiziki ve teknik seviyeye ulaştı. Pandemi dönemindeki çizgimiz ile diğer devletlere fark atan bir ivme yakaladık. Kastamonu'muz da iktidarımız döneminde altyapı ve üstyapıda vizyon sağlık yatırımları ile buluştu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, tıp fakültesi, inşasında sona yaklaşılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'mizin yeni binası, inşası süren Diş Fakültesi, 20 ilçemizdeki sağlık kurum ve kuruluşlarımız ile altyapıda; akademi, hekim, hemşire, diğer sağlık çalışanlarının teknikleri ve emekleri ile üst yapıda ciddi gelişme yakaladık. Coğrafyası ve nüfus yapısı kendi özgü zorluklar içiren ilimizde elbette sağlık alanındaki ihtiyaçlar ev eksikleri bir çırpıda bitirmek mümkün değil. Hayat dinamik, değişim sürekli.22 yıllık iktidarımızın her devresinde üst üste emek koyduk ve koymayı sürdüreceğiz. Sağlık Müdürlüğümüzün ve hastane idaremizin son dönemde ektikleri tohumlar büyüdü ve hasat zamanı geldik. Mevsim sonbahar ama birbiri ardına açılış yapan Sağlık teşkilatımızda mevsim ilkbahar. Girişimsel Radyoloji, tıp alanındaki ileri tekniklerden biri. İlimizin tam da ihtiyacı olan bir dal. İlimizin hastalık haritasına baktığımızda ‘dolaşım' hastalıklarından en çok muzdarip olduğumuz görülüyor. Girişimsel Radyoloji ile damar tıkanıklıkları ve tümörler başta olmak üzere kritik rahatsızlıklara hastanemizde müdahale edilecek. Bu alandaki il dışı sevklerin önüne geçmiş olacağız. Nasıl ki ekonomik kalkınmadaki hedefimiz ‘herkesin doğduğu yerde doyması' ise sağlık alanındaki ufkumuz da ‘herkesin doğduğu yerde tedavi olabilmesidir'. Bu amaçla, sadece Merkez'de değil, 20 ilçemizin tamamında sağlık yatırımlarımızı ‘bütüncül' olarak ele aldık ve bir hedefe yürüyoruz. Sağlık kurum ve kuruluşlarımızdaki yol arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Kastamonu'ya olan ilgi ve desteği sayesinde yürüyüşümüz hız kesmeden sürecek. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nda her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Kastamonu'muzu eksiğinin kalmadığı günlere beraber taşıyacağız ”ifadelerine yer verdi” şeklinde konuştu.

‘Türkiye Cumhuriyeti'nin Bir Numaralı Önceliği Sağlıktır'

Açılış töreninde sağlığın önemine vurgu yapan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı; “Türkiye Cumhuriyeti'nin bir numaralı önceliği sağlıktır. Vatandaşlarının yaşam hakkıdır, sağlık hakkı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük önceliğidir. En hassas olduğumuz konudur. En çok güvendiğimiz, en çok gurur duyduğumuz sağlık çalışanlarıdır. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Devlet hele sosyal devlet öyle bir yüce kavramdır ki bakınız vatandaşlarını hastanelerde en modern sağlık cihazlarıyla, son model teknolojiyle tedavi ediyor. Hepimiz devlete olan saygımızı, devlete olan bağlılığımızı ve vatandaşlar olarak, millet olarak birbirimize olan bağlılığımızı bu hizmetleri, bu imkanları gördükçe artırmamız gerekiyor. Hepimizin kucaklaşması, birbirimizi daha çok sevmesi, daha çok dayanışmamız gerekiyor. Hepimiz Yüce Türk Milleti'nin birlik beraberliği ve ilerlemesi için, kalkınması için el birliği yapmalıyız. Hepimizin amacı budur. Devletin de amacı bütün kamu hizmetlerinde iyileştirme sağlamaktır. Sağlık hizmetlerinde Kastamonu'da görülen iyileştirmelerden dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın milletvekilimin sağlık konusunda özellikle hastanenin kalitesinin iyileştirmesi konusunda gösterdiği ilgiden dolayı kendisine bilhassa teşekkür ediyorum. Sayın Sağlık Müdürüm geldiği günden beri göreve başladığından beri ilimizde, ilçelerimizde sürekli iyileştirmeler yapıyor. Sonsuz teşekkür ediyorum. Sayın Başhekimin başarılı yönetimi sayesinde hastanemizde bu kadar çok vatandaşa bu kadar güzel hizmet götürülüyor. Sadece sağlık başhekimimiz değil bütün başhekim yardımcıları, doktorlarımız, çalışanlarımız, her biriniz çok büyük bir teşekkürü hak ediyorsunuz. Değerli arkadaşlar, sevgili vatandaşlarım, şunu bilmenizi istediniz ki bizim devlet olarak en büyük önceliğiniz tekrar vurguluyorum, sizin sağlığınızdır. Bu alanda her türlü özeni yerine getireceğimize ve sizin her konudaki isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılamaya burada söz veriyoruz. Kastamonulu vatandaşlarımız rahat olsunlar. Sağlıkta da her konuda da biz onların yanındayız” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme