KEAH'ın yanındaki atıl binalar İGM'de görüşüldü

İl Genel Meclisi (İGM) temmuz ayı olağan toplantıları düzenlenen oturumla devam etti. İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında yapılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantının ilk gündem maddesinde İl Özel İdaresine ait Sosyal Tesislerde bulunan misafirhanenin tadilat sonrası fiyatların güncellenmesine gerek duyulduğu, bu doğrultuda konaklama ücretlerinin uygun görülecek şekilde fiyatlandırılması görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevki oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Taşköprü'deki Çördük köyü Gökırmak Çayı üzerinde, 55 bin 353 metrekarelik alanda 5 yıl süreli 1(a) Grubu Maden (kum, çakıl ve ariyet) ocağı ruhsatı verilmesi ve söz konusu sahanın İl Encümeni'nce ihale edilmesi için yetki verilmesi hakkında hazırlanan Esnaf, San. Tic ve Doğal Kaynaklar Komisyonu raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin üçüncü ve dördüncü maddesinde Tosya'nın Kargın köyünde yer alan 103 ada 51 ve 87 nolu parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının beşinci maddesinde Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde İl Özel İdaresi'ne ait ve atıl durumda olan gayrimenkullerin bir çalışma yapılması, idareye gelir getirecek taşınmazların satılmasını içeren sözlü önerge hakkında hazırlanan Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde Azdavay, Şenpazar ve Pınarbaşı ilçelerinde İl Özel İdaresi'ne ait ve atıl durumda olan gayrimenkullerin bir çalışma yapılması, idareye gelir getirecek taşınmazların satılmasını içeren Hukuk İşleri Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının son maddesinde ise 1997 yılında ilk etapta Devlet Hastanesi binası olarak inşaatına başlanan fakat bir türlü tamamlanmayan 2007 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne devredilen ve daha sonra Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması ile 23.07.2015 Bakanlar Kurulu 2015/8021 sayılı kararı ile Kastamonu Üniversitesi'ne devredilmiş olan Kastamonu ili Kuzeykent Mahallesi'nde Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) yanında bulunan binanın şimdiki durumunun ne olduğu ve akıbetinin ne olacağı konularını içeren yazılı önerge hakkında hazırlanan Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu görüşülerek meclisin bilgisine sunuldu.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ'NİN DERSLERİ DE ORADA YAPILACAK”

İGM Başkanı Güray Parçal, konuya ilişkin; “Biz hastaneye ek bina yapılması için uğraştık. Buranın keşif bedellerinde 550 milyon gibi bir rakam çıktı. Bu rakam çıktığı zaman Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı'nda görüştüğümüz zaman bu bedelinin harcanmamasını, üniversitenin kendi hastanesinin ayrı yapılmasıyla ilgili ortak bir görüş çıktı. Şu için de üniversite hastanesi afilasyonda, yeni hastane bittiği zaman afile ayrılacak, üniversitesi ayrı devlet hastanesi ayrı olmuş olacak. Bununla ilgili Strateji Cumhurbaşkanlığı programına girdi diye biliyorum. Öbür binanın da hastane standartlarına uygun değil, onun için Diş Hekimliği Fakültesi kuruluyor. Diş Hekimliği Fakültesi'nin dersleri de orada yapılacak. Onunla ilgili tadilatlarda yapılacak” dedi.

ŞAP HASTALIĞIYLA İLGİLİ ÖNERGE

Parçal'ın konuşmasının ardından ilimizde görünen şap hastalığıyla ilgili araştırma yapılması önergesinin gündeme alınması oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Gündeme alınan önerge daha sonra Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonuna oy birliğiyle sevk edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme