Kaymakam Karataş: 'Gazilerimizin her zaman yanındayız'

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle program düzenlendi.

TAKİP ET

Cide'de 19 Eylül 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile Gazi Mustafa Kemal'e “Mareşal ve Gazi” unvanının verildiği günün yıldönümü Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, konuşmalarla devam etti.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen törene, Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, İlçe Jandarma Komutanı Çağatay Öztürk, Emniyet Müdürü Nadir Yolbulan, ilçe protokolü, gaziler, daire amirleri, askeri ve sivil vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreni bitimine müteakip 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı çerçevesinde Gaziler Derneği'ne de ziyaret gerçekleştirildi. Akabinde Kaymakam Tuncay Karataş, beraberindeki heyet ile Sipahi Mahallesi'nde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Mehmet Ok'u evinde ziyaret etti. Gazimiz ve ailesinin hâl ve hatırları soran, ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Kaymakam Karataş; “Sizler devletimizin, milletimizin emanetisiniz. Devlet olarak şehit ailelerinin ve gazilerimizin her zaman yanındayız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Kapımız ve telefonumuz 24 saat sizlere açıktır” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme