'Kastamonu'ya kendirin yan sanayilerini kazandıralım'

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU: Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz akşam Kastamonu Belediyesi'nde düzenlenen hentbol takımıyla tanışma ve sezon açılış yemeğinde konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlamayla başlayan Vidinlioğlu 'Basın olmazsa olmazımız. 4'üncü güç falan deniyor ya yeri geliyor çok daha ötesine geçiyor. Basın demokrasimizin de vazgeçilmezidir. Haber alma hürriyetimizi...

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU:


BelediyeBaşkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz akşam KastamonuBelediyesi'nde düzenlenen hentbol takımıyla tanışma ve sezon açılış yemeğindekonuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlamayla başlayan Vidinlioğlu; 'Basınolmazsa olmazımız. 4'üncü güç falan deniyor ya yeri geliyor çok daha ötesinegeçiyor. Basın demokrasimizin de vazgeçilmezidir. Haber alma hürriyetimizionlar aracılığıyla ancak elde edebiliyoruz. Onlar aracılığıyla haber alıyoruz.Basının bir yazılı kısmı var birde görsel medya kısmı var. Bir taraftan,dünyanın bir ucunda olan bir şeyi hemen, anında öğrenebilme gibi bir durum sonzamanlarda söz konusu oldu. Dünya küçüldü, her şeyden anında haberdar oluyoruz.Dolayısıyla basının bu anlamda önemli bir fonksiyonu var. Onun için tekrar günlerini tebrik ediyorum'dedi.

'KENDİRLE İLGİLİ NE YAPMAMIZGEREKİYORSA YAPALIM'

Kastamonu'nunderin bir tarihi olduğunu hatırlatan Vidinlioğlu; 'Kastamonu deyince eskiSancakbeyliği dönemi geliyor, her boyun burada temsili var. Kastamonu deyince,buradan Üsküdar'a uzanan kocaman bir yer var. Fakat ekmek parası peşinde herkesgurbete gittikçe, git gide Kastamonu küçük kaldı, emsalleriyle boy ölçüşemezduruma geldi. 8 vilayetten birisi en kadim kentlerden bir tanesi olanKastamonu, istiklal harbimizde 320 bin nüfusu var o zaman memleketin nüfusu 13milyon. Şimdi 360 binlerdeyiz memleket 80 milyon olmuş. Öyle bir hale geldik ki…Tabi Kastamonu deyince, aynı buz dağının görünen kısmı Kastamonu ama ilimizinaltı aslında çok daha derin. Geçen gün ilimizi ziyaret eden KASİAD heyetine deaynı şeyi ifade ettim. Kastamonu'ya yatırım yapmazsınız, el uzatmazsanız buişin sonu yok. Fakat Kastamonu gönüllerimizdeki yerini almalı diyorsanız, bizbelediye olarak her şeye varız. Önümüzdeki süreçte özellikle yeni trendkendirle ilgili çok geniş bir yelpazesi var 50 bin çeşit üründe kullanılıyor.Kendirle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa, gelin arkadaş, yapalım. Biz neyapmamız gerekiyorsa yapalım, ama siz de elinizi taşın altına koyun.Kastamonu'ya kendirin bir, iki, üç yan sanayisini kazandıralım' ifadelerinikullandı.

'GENÇLERİMİZ KAYGI İÇERİSİNDEYAŞIYOR'

Vidinlioğlu,iş istihdamıyla ilgili olarak; 'İki buçuk, üç aylık süre zarfında hiç yoksa bintane iş müracaatı oldu. Yatırım yapan yok, istihdam olmayınca gençler caddede.Bakın geçen gün bir evladımızı sonsuzluğa uğurladık, yani ekonomik sıkıntısıvardı yoktu, o değil. Gençlerimiz gelecek kaygısı içerisinde yaşıyorlar. Çünkükimse onu göremiyor. Okul bitirmek de, işi bitirmiyor. Yani öyle bir halegeldik ki artık çok eğitimli insanlar bile çok cüzi paralara iş bulalım dayeter ki bulalım diyorlar. Çünkü bin bir zahmetle okuyorlar anne babafedakarlık yapıyor. Dünya imkan sunuyor ama bunun akabinde gittiği her kapınınyüzüne kapandığını görünce, gençlerin halleri elbette hiç iyi değil. O kadarçoğaldı ki intihar olayları… Aile Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah beye desöyledim, Sayın Valimiz de dediler, bunun mutlaka incelenmesi lazım diye.Mutlaka çalışma yapmamız lazım, gençlerimize umut aşılamamız lazım, umudunolmadığı yerde hayal kırıklıkları oluyor. Çağımızın hastalığı sosyal yalnızlık.İnsanlar kalabalığın içinde yalnız kalıyorlar, dertlerini kimseyesöyleyemiyorlar, onun için bu konuda da çalışma yapılmalıdır' dedi.

Bakmadan Geçme