'Kastamonu'nun hiçbir köyünde öğretmensiz okul kalmadı'

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI MUSTAFA SAFRAN İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim döneminin ve bu yıl tamamlanan Merkez Ortaokulu'nun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mustafa Safran, öğrencilere önemli öğütler vererek, eğitim alanında planladıkları çalışmalardan bahsetti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran Kastamonu'da okuduğunu söyleyerek 'Bende sizin gibi küçük yaşlarda bu ilde bu...

MİLLİEĞİTİM BAKAN YARDIMCISI MUSTAFA SAFRAN;


İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında 2019-2020 eğitimöğretim döneminin ve bu yıl tamamlanan Merkez Ortaokulu'nun açılışına katılanMilli Eğitim Bakanı Mustafa Safran, öğrencilere önemli öğütler vererek, eğitimalanında planladıkları çalışmalardan bahsetti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran;Kastamonu'da okuduğunu söyleyerek; 'Bende sizin gibi küçük yaşlarda bu ilde buokullarda okudum. İçinizden birçok Aziz Sancar'lar çıkacak. Bizleri daha dageride bırakacak bizlerin bugün geldiği noktadan çok daha ileriye giden kişilersizlersiniz. Sizleri 10-15 yıl sonra Türkiye'nin en iyi yerlerinde bakan,mühendis, doktor ve hukukçu olarak göreceğim. Ben bu ışıltıyı sizingözlerinizden aldım. Ebeveynlere sesleniyorum. Değerli aileler bizçocuklarımızla aynı tarihte yaşıyoruz ama aynı zamanda yaşamıyoruz. Bunu tümeğitimciler, anne ve babalar çok iyi bilmeli. Bakın tarih aynı ama zaman farklı.O anlamda çocuklarımızın sorgulayan, analitik düşünen düşüncelerine saygıgösterin. Bu kuşak farklı bir kuşak. Bu kuşak bizler gibi yetişmiyor. Bakınbilgi teknolojilerinde ki gelişmeler 21'inci yüzyılda ve gelecek 10'lu yıllardainsanlığı hiç beklemediği, hiç tahmin etmediği ve şimdiye kadar hiç görmediğigelişmelerle, sürprizlerle karşı karşıya bırakacak.. Bu anlamda 21'inciyüzyılda 2030-2040'lı yıllarda görev yapacak olan insanlarımızın Milli EğitimBakanlığı olarak bizim tasarımımız buna göre bir yapılanmadır. Biz geleceğidüşünüyoruz. Bakın bugünkü mesleklerin yüzde 65'i o yıllarda olmayacak. Yenimeslekler ortaya çıkacak. Buna göre kendimizi yetiştirmemiz, buna görekendimizi ayarlamamız ve buna göre ülkemizin gelecek tasarımını yapmamız lazım.Özellikle Milli Eğitim sisteminin vizyonu sadece ülkenin bulunduğu coğrafyadeğil, bu coğrafyanın dışında da var olma stratejisinin geliştirmektir. BizBakanlık olarak olaya böyle bakıyoruz' şeklinde konuştu.

'KASTAMONU'NUNHİÇBİR KÖYÜNDE ÖĞRETMENSİZ OKUL KALMADI'

Kastamonu'nun hiçbir kırsalında, köyünde öğretmensiz okulkalmadığını söyleyen Bakan Yardımcısı Safran; 'Bakın sizler olmadan,öğretmenleriniz olmadan, hep birlikte olmadan bir şeyleri başarmamız mümkündeğil. O anlamda sizler çok çalışacaksınız. Bizlerden isteyeceksiniz. Bakınbugüne kadar bizim bir iddiamız vardı. Türkiye'nin dağlarında, ovalarında,kırlarında sahillerinde en ücra köşelerinde hiçbir çiçeğin kendi kendine açılıpsolmasına izin vermeyeceğiz demiştik. Ülkemizin her köşesini öğretmenle donattık.Kastamonu'nun hiçbir köyünde, hiçbir kırsalında öğretmensiz okul kalmadı.Sadece bu yıl 515 öğretmen tayin ettik. 'Öğretmenimiz yok' diyen köy varsa,'Eksiğimiz var' diyen varsa, inşallah onları da tamamlayacağız. Bu topraklarınçocuğu olarak, bu can bu tende kaldığı ve bu göreve devam ettiğim müddetçeKastamonu'nun eğitimle ilgili ihtiyacı ne varsa elimden gelen bütün çabaylabunların üstesinden gelmeye çalışacağım. Bunu bir şeref ve namus sözü olarakyazabilirsiniz' diye konuştu.

'SINAVSTRESİNİ ORTADAN KALDIRACAK TEDBİRLERİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Tablet, bilgisayar ve telefona değinerek sözlerine devam edenBakan Yardımcısı Safran; 'Tablet, bilgisayar ve telefon tutkunu öğrenciler.Sizlere sesleniyorum. Bakın bu zihin istilacılarının savunmasız avları olmayın.Tablet ve bilgisayar size hakim olmasın. Tablet ve bilgisayara siz hakimolursanız ancak o zaman faydalı olursunuz. Ancak onlar size hakim olursa,biliniz ki zihin avcılarının kurbanısınız. Bunu çok iyi bilmenizi istiyorum.Hatta ve hatta okul zamanında telefonları okullara getirmemeye çalışın. Busizlerin çok zamanınızı oluyor. Bu konuda da bizlerde çalışıyoruz, bizlereyardımcı olun, öğretmenlerine yardımcı olun. Sevgili öğretmen arkadaşlarım,sizlerden tek bir ricam var. Öğretmen daha çok nasıl yardımcı olur? sorusununcevabını yıllarca aradım. İyi bir öğretmenin tek bir vasfı var. Sadece sevgi veşefkat. Bu iki kelimeyi içine sindiren, bunu ruhuna döşeyen, bunu kalbindeyaşayan ve yaşatan öğretmenler en başarılı öğretmeler oluyor. Sıkıntılı bireğitim sisteminde sabreden ve bu sabırla direnen öğrenciler çok daha başarılıoluyor. Yani cevheri sıkıştırırsanız, mücevher oluyor. Bu sıkıntılarakatlanırsanız, başarılı olacaksınız. Sizler için bir şeyin daha çabasıiçerisindeyiz. Allah izin verirse, gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye'deki sınavstresini ortadan kaldıracak olan tedbirleri almaya çalışıyoruz. İnşallah bundansonra öğrencilerimiz LGS idi, ÖSYM idi gibi sınavların stersinden kurtulacak verahat bir eğitim hayatı sürdürecek. Türkiye olarak bunu hep birliktebaşaracağız' diyerek yeni eğitim-öğretim yılını kutladı.

Bakmadan Geçme