Kastamonu, Yeni Hizmet Araçlarına Kavuştu

KASMİB Entegre Katı Atık Yönetim projesi ile tedarik edilen hizmet araçlarının devir teslim töreni Kastamonu Özel İdaresine ve Belediye Başkanlıklarına devir teslim töreni düzenlendi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) programı 2'inci Dönemi kapsamında KASMİB Entegre Katı Atık Yönetim projesi ile tedarik edilen hizmet araçlarının devir teslim töreni Kastamonu Özel İdaresine ve Belediye Başkanlıklarına devir teslim töreni düzenlendi.

'Milletin Hizmetkârı Olmak Bunu Gerektiriyor'

Her aşamada yol kat ettiklerini belirten AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci; “Kastamonu 20 şehri ve köy yerleşimleri ile ülkemizin en zorlu coğrafyasına sahip illerden biri. Engebeli, orman varlığı nedeniyle motorlu taşıtlarla ulaşılması zor, yerleşimlerinin dağınık olduğu arazimizde İl Özel İdaremiz ve yerel yönetimlerimiz cansiperane çalışıyor. Öncelikle bu kıymet biçilmez emekten dolayı tüm personelimize kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kar, yağmur, çamur demeden vatandaşa hizmet götüren emekçilerimiz takdirin en büyüğüne mazhar. Gerek yaz aylarında gurbetçilerimizle artan nüfusumuz gerekse de şehirleşmenin getirdiği değişimlerle Kastamonu dinamik bir il. İklim değişikliğinin getirdiği handikaplar da ilave edildiğinde yerel yönetimlerimizin makine parkurları çağın gerektirdiği nitelikte güçlendirmeleri elzem. Vatandaşlarımızın kamudan bekledikleri hizmeti ikiletmeden ve aksatmadan götürmek boynumuzun borcu. Milletin hizmetkârı olmak bunu gerektiriyor' dedi.

'Kastamonu'muza Hayırlı Olsun'

Doğal Afetlere değinen Ekmekci sözlerini şöyle sürdürdü:

'Vatandaşlarımıza kamu hizmeti götürdüğümüz gibi şehirlerimizi doğal afetlere karşı dirençli kılma vazife ve sorumluluğumuz da var. Dirençli şehirlerimiz ve köylerimiz olacak. Araç parkurumuzun bu yönde de ilimize katkı sunacağından eminim.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız, Avrupa Birliği ve Kastamonu Mahalli İdareler Birliği işbirliğinde hayata geçirilen proje neticesinde ilimizdeki yerel yönetimlere araç dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Kastamonu'muza hayırlı olsun. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ilimize gösterdiği ilgi ve destek için şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanımız sel afetinde olduğu gibi daim yanımızda. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılında Kastamonu'yu her alanda aşama sağlayan bir il haline istişare ve imece ile birlikte getireceğiz. Birlikte başaracağız.'

'Proje Tamamlandı'

Projenin maliyeti hakkında bilgi sunan Vali Meftun Dallı; 'Az önce söylendiği gibi projenin adı ‘Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) 2'nci Dönemi Entegre Katı Atık Yönetim Projesi.' Bu proje için hazırlanan operasyonel tanımlama belgesi Avrupa Birliği Türkiye delegasyonuna sunuldu daha önce bildiğiniz gibi, oradan onay aldık, finansman kararı çıktı. Bu belge doğrultusunda projenin toplam maliyetinin yüzde 74.23'ünü, bu 3 milyon 714 bin Euro'ya denk geliyor, Avrupa Birliği. Yüzde 10.31'ini, bu 515 bin 860 Euro'ya denk geliyor, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız. Yüzde 15.46'sını da Euro olarak karşılığı 773 bin 541 Euro, bunu da KASMİB (Kastamonu Mahalli İdareler Birliği) yani belediyelerimizin katkılarıyla hep beraber karşıladık ve proje tamamlandı' ifadelerini kullandı.

'Ekonomik Katkı Da Sağlanacaktır'

Projenin çok yönlü olduğunu dile getiren Vali Meftun Dallı; 'Epeyi bir süredir araçların teslimi için ciddi gayret sarf ettik. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza başta Vali Yardımcımız olmak üzere ilgili bütün arkadaşlarıma, milletvekillerimize, başkanlarımıza, emeğe katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün bu kapsamda alınan 17'si 13 metre küplük, 15'i de 7 metre küplük, 32 kamyonumuzu, çöp toplama nakil aracımızı, ayrıca bir ekskavatör ve bir de yükleyicimizi teslim aldık ve bunları belediyelerimizin kullanımlarına burada teslim edeceğiz. Bir de buldozerimiz var, o da Kasım ayı içerisinde teslim edilecek. Böylece proje tamamlanmış olacak. İnanıyoruz ki KASMİB'in yürütmekte olduğu bu çok önemli çöp toplama ve biliyorsunuz oradan enerji üretimimiz var bir şirket eliyle. İnşallah bu araçlarla çok daha düzenli, etkin, verimli bir şekilde bundan sonra yürütülecektir. İlimizin çöpünün toplanmasında bu çöplerin dönüştürülmesi, enerjiye dönüştürülmesi noktasında önemli bir ekonomik katkı da sağlanacaktır' dedi.

'Bu Projeden Artan Bir Miktar Para Var'

Çevre açısından da ciddi bir katkısı olacaktır. Belediyelerimizin de işlerini kolaylaştıracaktır mutlaka bu. Ayrıca bu projeden artan bir miktar para var. O parayla da gene kamyon veya başka bir şekilde onu değerlendirerek, paranın geri gitmeden kullanımını sağlamak için hep birlikte gayret sarf ediyoruz. Etmeye devam ediyoruz. İnşallah o da gerçekleşirse bir miktar daha bu anlamda ilimize katkı sağlamış olacağız. Umarım başarılı oluruz. Ben araçlarımızın başta belediyeleriniz olmak üzere KASMİB'e ve Kastamonu'ya, her yere her tarafa hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kullananlara kolaylıklar diliyorum. Sağlık, afiyet diliyorum. Kaza, bela vermesin Cenab-ı Hak diye de dua ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesimi yapılarak, 32 yeni hizmet aracı incelendi. Duanın ardından 32 yeni hizmet aracı belediyelere teslim edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme