'Kastamonu'ya gelenlere güzel bir izlenim bırakıyoruz'
İlimizin 2001 yılında turizme kazandırılan, yöresel yemek ve ürünlerin sunulan Eflanili Konağı, Ramazan'da da yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.
İlimizin 2001 yılında turizme kazandırılan, yöresel yemek ve ürünlerin sunulan Eflanili Konağı, Ramazan'da da yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.
İlimiz ilçelerinden temin edilen organik ürünlerin de sergilendiği konakta hem köylülere destek olunuyor hem de ilimizdeki yöresel ürünlerin tanıtımına katkı sağlanıyor. Eflanili Konağı İşletme Sahibi Halil Avanoğlu, 2015 yılında işletmeye başladığı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan konakta ilimizin tanıtımına da destek oluyor.
Ramazan'da da yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye devam ettiklerini ifade eden Avanoğlu; “Saat 10.00 gibi konağımızı açıyoruz. Öğlen İl dışından gelen birkaç misafirimiz oluyor. Akşama kadar da iftar için hazırlıklarımız devam ediyor. Normal yemeklerin yanında, yöresel yemek de hazırlıyoruz ama önceki yıllara bakarak işlerde bir düşüş var” dedi.
“KENDİMİZDEN FERAGAT ETTİK, ETMEYE DE DEVAM EDİYORUZ”
Avanoğlu, Ramazan'a girmeden ete 30-40 lira zam geldiğini ve böyle bir zam beklemediklerini anlatarak; “Biz fiyatlarımızı Ramazan'a girmeden belirlemiştik. Et fiyatları yükseldi ama yine de bir değişiklik yapmadık. Vatandaşları düşünerek ve kendimizden feragat ederek fiyatlarımızı uygun tutuyoruz. Geçen sene en düşük menümüz 100 lira iken, gelen zamlara oranla şu anda 300 lira, en yükseğinin de 500 lira olması lazım. Şu anda en düşüğü 175 lira, en yükseğini ise 275 lira yaptık. Maksadımız para kazanmaktan ziyade dükkanın kendini çevirebilmesi. İnsanlar biraz daha yararlanabilsin diye uğraşıyoruz. 400-500 liraya bir ailenin iftira gelme şansı pek yok. Kendimizden feragat ettik, etmeye de devam ediyoruz. Çoğu esnafımız da para kazanmaktan ziyade bu ayı zararsız atlamak için çaba gösteriyor” diye konuştu.
“İNSANLAR YARDIM YAPARKEN CEPLERİNDEN KISMAK ZORUNDA KALIYOR”
Depremden herkesin derinden etkilendiğini belirten Avanoğlu; “İnsanlar bir yardım yaparken ceplerinden kısmak zorunda kalıyor, haliyle dışardan yemek de bir lüks oluyor. Ekonomik sıkıntılar ve depremden herkes etkilendi. Bizim milletimiz duyarlı olduğu için, elinde avucunda ne varsa bölüşüyor ve bölgeye yardım ediyor, Allah herkesten razı olsun. İnsanımız bu konuda çok merhametli. Bayramdan sonra en azından inşallah psikolojik olarak toparlanırız” dedi.
“KASTAMONU'YU DA TANITMIŞ OLUYORUZ”
İstanbul'dan ve çeşitli illerden önümüzdeki haftalar için rezervasyon aldıklarını dile getiren Avanoğlu; “Sadece bunu iftar olarak düşünmemek lazım. Aslında biz Kastamonu'yu da tanıtmış oluyoruz. Çoğu restoranda yöresel ürün yapılmıyor. Ramazan'da da insanların canı farklı şeyler çekebiliyor. Normal menüden çok yöresel ürünlerimize talep var, bu da bizi mutlu ediyor. Dışarıdan gelen insanlar her yerde ızgara, saç kavurma yiyebiliyor ama banduma, tirit, etli ekmek gibi ürünleri her yerde yiyemiyor. Konağımızın güzelliği ve yemeklerimizin lezzetiyle Kastamonu'ya gelen kişilerde güzel bir izlenim bırakmış oluyoruz” diye konuştu.