Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerinden Kültürel Gezi

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanat ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri il merkezinde kültürel gezi düzenledi.

TAKİP ET

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanat ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri il merkezinde bulunan Vedat Tek Kültür Merkezi, Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Kastamonu Kent Tarihi Müzesi ile Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti, Taşköprü Kent Tarihi Müzesi, Tarihi Taşköprü ve Donalar (Kale Kapı) Kaya Mezarı'nı ziyaret etti.

Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Prof. Seyhan Yılmaz, Vedat Tek Kültür Merkezi içerisinde yer alan Seramik Sanatçısı merhum Adalet Bayramoğlu'na ait seramik eserler ve panolar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Arkeoloji Müzesi ve müzede sergilenen eserler hakkında ise seramik ve Cam Bölümü Öğr. Gör. Özgür Yeni tarafından gerekli bilgiler verilerek, eserler tanıtıldı. Kent Tarihi Müzesi ve sergilenen eserler hakkında ise müze yetkilileri tarafından gerekli bilgilendirme yapıldı.

Pompeiopolis Antik Kenti ve Kent Tarihi Müzesi ziyaretlerinde Arkeolog Barış Sağıroğlu tarafından antik kent ve kent tarihi müzesi ile ilgili gerekli bilgiler verilerek, müzede sergilenen eserler tanıtıldı. İlçeye ismini veren tarihi Taşköprü, Donalar (Kale Kapı) Kaya Mezarı ve ilçenin kültürel değerleri hakkında ise Seramik ve Cam Bölümü Öğr. Gör. Özgür Yeni tarafından detaylı bilgilendirme yapıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme