Kastamonu Tarım'dan sıkı denetim

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri, gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin denetimlerini sıklaştırdı.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri, gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin denetimlerini sıklaştırdı.

Vatandaşların güvenli gıda tüketilebilmesi ve tüketici sağlığını üst düzeyde tutmak amacıyla özellikle tüketimi artan unlu mamuller, tatlı, şeker, şekerli mamuller, et- et ürünleri, süt-süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten işletmeler kontrol edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Deniz'in de katıldığı süt ve süt ürünleri üreten işletmelerin denetiminde, işletmelerin onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapıldı. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi.

“DENETİMLERE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİLMEKTEDİR”

Kastamonu İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu; vatandaşların halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Türkiye'nin her yerinden Alo 174 Gıda Hattı'na ya da “0501 174 0 174” numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı'na bildirebileceğini belirtti.

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede; “Gıdaların çiftlikten sofraya, gıda zincirinin her aşamasında kontrol altında tutulmasını sağlamak ve halkımızın sağlıklı-güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak için denetimlere hız kesmeden devam edilmektedir” denildi.

Bakmadan Geçme