Kastamonu Şehidini Uğurladı

Şehit polis memuru Ahmet Şahan için Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi.

Şehit polis memuru Ahmet Şahan için cenaze töreni düzenlendi. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Ahmet Şahan (Nevşehir-1986) görevi esnasında şüpheli şahsın ateş etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından şehit Ahmet Şahan'ın aziz naaşı defin edilmesi üzere siren sesleri ve gözyaşlarıyla Nevşehir Kozaklı Abdi Köyü'ne uğurlandı.

Yaralı Polis Memuru Arif Ay Katıldı

Polis memuru Ahmet Şahan'ın şehit olduğu çatışmada yaralanan polis memuru Arif Ay törene katıldı. Sargılı koluyla törene katılan polis memuru Arif Ay, şehit Ahmet Şahan'ın tabutuna sarılıp ağlayarak meslektaşını sonsuzluğa uğurladı.

İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay Konuşma Yaptı

Düzenlenen törende konuşma yapan Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay; “01.08.2024 günü saat 09.30 sıralarında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'de görevli polis memuru Ahmet Şahan görevi esnasında şüpheli şahsın ateş etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Personelimizi şehit eden şüpheli şahıs yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız 2006 yılında teşkilatımıza atanmış, Ankara ile Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 6 yıl, Sivas il Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atanan ve birçok başarılı göreve imza atan şehidimiz Ahmet Şah'ın aramızdan zamansız ayrılışı başta kıymetli ailesini, emniyet teşkilatımızı ve sevenlerini derinden üzmüştür. Milletimiz ve devletimizin bekası uğruna canını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini layıkıyla yapmış olmanın huzuru içerisinde canını feda eden kahraman şehitlerimiz, sizler bu aziz vatanın teminatısınız” dedi.

‘Şehitlik Hakka Yürümenin En Güzel Şeklidir'

Sözlerine devam eden Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay; “Vatana hizmet için çarpan yürekler var oldukça tüm kanunsuzluklarla mücadelemiz devam edecektir. Şehitlik yüce dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek manevi mertebedir. Şehitlik hakka yürümenin en güzel şeklidir. Şehidimizin değerli ailesi, kıymetli meslektaşlarım. Bugün yüreklerimize sığdıramadığımız acımızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Allah hepimize sabırlar versin. Bizler de bir meslektaşımızı, bir kardeşimizi kaybetmenin en derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devletine ve milletine bağlı görev aşkı içinde doluyken mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine erişen aziz şehidimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Evlatları, yakınları emanetimizdir. Baş tacı. Şehit polis memuru kardeşimiz Ahmet Şah'ın başta olmak üzere vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehidimizin ailesine ve meslektaşlarımıza yüce Allah'tan sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Cenaze Törenine Katılanlar

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Vali Meftun Dallı, AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş, siyasi parti il başkanları, önceki dönem devlet bakanlarından Murat Başesgioğlu, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, kamu kurum kuruluş idareci ve temsilcileri, şehidin mesai arkadaşları ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Bakmadan Geçme