Kastamonu'nun Mirası Siyez Buğdayının Faydaları

Kastamonu'nun bereketli topraklarında yetişen siyez buğdayı, sağlık açısından sunduğu sayısız fayda ile asırlardır dikkat çekmeye devam ediyor.

Kastamonu'nun bereketli topraklarında yetişen siyez buğdayı, sağlık açısından sunduğu sayısız fayda ile asırlardır dikkat çekmeye devam ediyor. Peki bu 10 bin yıllık geçmişi bulunan siyez buğdayının faydaları nelerdir?

Siyez buğdayının faydalarını sizler için derledik. İşte siyez buğdayının faydaları:

Yüksek Besin Değeri

Siyez buğdayı, diğer buğday türlerine göre daha yüksek protein, vitamin ve mineral içermektedir. Özellikle B vitaminleri, demir, magnezyum ve çinko açısından zengin olması, buğdayın besleyici değerini artırıyor.

Düşük Glisemik İndeks

Düşük glisemik indeks özelliğine sahip siyez buğdayı, kan şekerini dengede tutmaya yardımcı oluyor. Bu sebeple, diyabet hastaları ve kan şekeri dengesi sağlamak isteyenler için ideal bir gıda olarak öne çıkıyor.

Yüksek Lif İçeriği

Siyez buğdayı, lif açısından zengin olduğu için sindirim sistemini destekleyerek kabızlık ve diğer sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi vererek kilo kontrolüne katkı sağlıyor.

Kalp Sağlığını Destekler

İçerdiği sağlıklı yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Bu özellikleriyle kalp-damar hastalıkları riskini azaltmaya destek sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Siyez buğdayı,vücudu zararlı etkilerinden koruyan antioksidanlar içerir. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.

Gluten İçeriği Daha Düşük

Siyez buğdayı, diğer buğdaylara göre daha düşük gluten içerir. Gluten hassasiyeti olanlar için siyezi daha cazip bir seçenek haline getirir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme