Kastamonu İl Özel İdaresi'nin Stratejik Planı Sunuldu

Kastamonu İl Genel Meclisi'nde Ekim ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Doğan Ünlü Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda İl Özel İdaresi'nin 2024-2029 Stratejik Planı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon raporu meclisin bilgisine sunuldu.

'Yapılan Girişimler Etkili Oluyor'

Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi Kurumsal Stratejik Plan hakkında açıklama yaparak; “İl Özel İdaresi olarak çok büyük bir coğrafyaya hitap ettiğimizi herkes biliyor. Son zamanlarda her ne kadar deprem gerçeğini yaşamış olsak dahi Kastamonu'nun kaynak alması noktasında Sayın Valimiz başta olmak üzere yapılan girişimler etkili oluyor. Bizim üzerinde durmamız gereken konu kendi kurumsal kapasitemiz artırmakla alakalı. Kurumsal kapasitemizi artırmak hem makine, ekipman bakımından, gelir sayısından ve personel sayısından bahsederken içeriğinden bahsediyorken bunları kullanmaya hazırlıklı durumda mıyız ona bakmamız gerek. Yaptığımız görüşmeler dahilinde yapmamız gereken çalışmalar içerisinde kendi kurumsal kapasitemizin arttırılması yönünde bazı tedbirlerin alınması gerektiğini hem planlı hem de yeni 2025'e girdiğimizde göreceğiz" dedi.

'Derinlik Ve Şeffaflığın Ön Planda Tutulacağına İnanıyorum'

Planlı ve programlı çalışmanın faydalı olduğunu söyleyen Sinsi; "Biz İl Özel İdaresi olarak Coğrafi kapasitemizin büyüklüğünü göz önüne getirdiğimizde planlı ve programlı çalışmakta fayda var. Çalışmalarda derinlik ve şeffaflığın ön planda tutulacağına inanıyorum. Bundan sonraki dönemlerde ve önceki dönemlerde gerekli çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum. En azından kendi ilimizin güneş enerji santralinin kurulmasını istiyoruz. Ayrıca aydınlatma çalışmaları hakkındaki bazı çalışmalarımızda devam ediyor. Bu konuyla ilgili kurum meclisi ile görüşmelere devam ediyorum. Buradaki temel mantık şu ne durumdayız nereye gelmek istiyoruz. Hizmetlerimizi katlayarak büyütmek her zaman hedefimiz olacak” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme