Kastamonu Entegre'ye 2 Ödül
Kastamonu Entegre, bu yıl 27'nci kez düzenlenen Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı'ndan ödülle döndü.
Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ankara Şubesi tarafından bu yıl 27'nci kez düzenlenen Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı'ndan ödülle döndü. “Kalite Çemberi” kategorisinde 2 ödül kazanan Kastamonu Entegre; bu ödüllerle birlikte KalDer'e katılım gösterdiği beş yılda aldığı “Kalite Çemberi” ödül sayısını dokuza çıkardı.
Kastamonu Entegre, sektöründe dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alarak, üretimin her aşamasında kalite sisteminin etkin uygulanmasını desteklemeye devam ediyor. Toplam Kalite Yönetimi kapsamında uygulanan Kalite Çemberleri uygulaması ile çalışanlar, çalışma alanlarında inisiyatif alarak, günlük işlerinde karşılaştıkları kalite, verimlilik, ergonomi ve iş güvenliği sorunlarını takım çalışması ile çözebiliyor. Bu uygulama sayesinde çalışanlar, işlerini kolaylaştırırken iş çıktılarının iyileşmesine katkı sağlıyor. Yurt içi ve yurt dışındaki fabrikalardan gönüllü ekiplerin katılımıyla hayata geçirilen bu projeler, ürün kalitesini ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalara zemin oluşturuyor. Projeler, Türkiye Kalite Derneği (KalDer)'in Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı'nda şirketi temsil etmesiyle de öne çıkıyor. Bu sene “Kalite Çemberi” kategorisinde 2 ödül kazanan Kastamonu Entegre; bu ödüllerle birlikte “Kalite Çemberi” ödül sayısını dokuza çıkardı.
Ekip Çalışmalarıyla Kazanılan Başarı
KalDer Ankara Şubesi, kurumlarda ekip çalışmalarını teşvik etmek ve iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlamak amacıyla her yıl Kalite Çemberleri ve Kaizen kategorilerinde ödüller veriyor. Bu kapsamda Kastamonu Entegre, bu sene “Kontrol Kalemi” ve “Zamana Karşı” ekiplerinin projeleriyle ödüllere layık görüldü.
Detaylı İncelemelerle Başarıya Ulaşıldı
Kastamonu Entegre ekipleri, projelerinin masa başı değerlendirmesinden sonra saha ziyaretlerinde de başarı göstererek detaylı inceleme sürecini başarıyla geçti. KalDer Ankara ekibi tarafından yapılan saha değerlendirmesinde, Kastamonu Entegre'nin kalite yönetimi ve süreç iyileştirme alanlarındaki çalışmaları gözlemlendi.
Kontrol Kalemi projesi kapsamında üretim kayıplarına ve tesisin kapasite kullanımında düşüşe neden olan hidrolik motor arızaları ele alındı. Yapılan iş sağlığı ve güvenliği (İSG) analizlerinde risk faktörleri belirleyen proje ekibi, kök nedenleri belirlemek için Beyin Fırtınası ve Neden Neden analizleri gerçekleştirdi. Kök nedenlere cevap olacak farklı tiplerde 12 adet karşı önlem belirleyen ekip, önlemler uygulayarak sonuçları iyileştirdi; eğitimler düzenledi ve bakım planlarını yeniledi.
Zamana Karşı projesi kapsamında ise üretim sürecini olumsuz etkileyen ve hammadde ve enerji israfına neden olan teknik bir sorun ele alındı. Yapılan iş sağlığı ve güvenliği analizleri sonucu proje ekibi riskleri kabul edilebilir seviyeye indirmeyi ve üretim verimliliğini artırmayı hedefledi. Beyin Fırtınası ve Neden Neden analizleri sonucunda kök nedenlere ulaşan ekip; farklı tiplerde önlemler belirleyerek zaman planlarını yaptı ve karşı önlemleri gerçekleştirdi; arızalar sıfıra indirilerek riskler bertaraf edildi.
Kastamonu Entegre, kalite ve inovasyon odaklı projeleriyle verimliliği artıran çalışmalar gerçekleştirirken; Türkiye'de ve yurtdışındaki fabrikalarında sürdürülebilir ve çevre dostu üretim süreçlerine katkıda bulunmayı sürdürüyor.