Kastamonu'da öğrenci ve velilerden 'uzay keşfi'

Kastamonu'da düzenlenen uzay gözlem etkinliğinde öğrenciler ve veliler teleskopla uzayı keşfetti.

TAKİP ET

Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde, öğrencilerin ufkunu açmak amacıyla teleskopla Ay ve Satürn'ü gözleme etkinliği düzenlendi. Çok sayıda öğrenci ve velinin Ay ve Satürn'ü ilk defa yakından görme şansı bulduğu etkinlikte, gezegenler hakkında öğretmenlerce bilgi verildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlik, beğeniyle karşılandı.

“UZAYIN GİZEMLİ ALEMİNİ SUNMA FIRSATINI BULDUK”

Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Karadağ, etkinliğe güzel bir ilgi olduğundan bahsederek; “Öğrencilerimizin ufkunu açmak amacıyla güzel bir etkinlik oldu. Amacımız dinle bilimi birleştirerek öğrenci ve velilere sunmaktır. Etkinliğimizi 3 yıldır sürdürüyoruz. Bu sene hava da güzel olduğundan katılım çok daha iyi oldu. İnşallah bundan sonra etkinliği daha da büyüterek geleneksel hale getirmek istiyoruz. 7'den 70'e kadar herkesin katılmasıyla uzayın o gizemli alemini sunma fırsatını bulduk. Bu konuda mutluyuz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN EVRENİ DAHA YAKINDAN TANIMASINI SAĞLAMIŞ OLUYORUZ”

Etkinliğin koordinatörlüğünü yapan Fen Bilgisi Öğretmeni Kamil Doğanay ise bu tür etkinliklerin öğrencileri bilime yönlendirmede katkısı olduğunu vurgulayarak; “Ülkemiz milli uzay teknolojileri kapsamında Ay'a roket göndermek istiyor. Öğrencilere bunu empoze etmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Hem öğrencilerimize merak uyandırıyor hem de onların evreni daha yakından tanımasını sağlamış oluyoruz. Bugün hatta kızım da burada Ay ve Satürn'ü yakından görme fırsatı buldu, o da mutlu oldu bende” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIM VE BENİM İÇİN GÜZEL BİR HEYECAN OLDU”

Çocuklarıyla etkinliğe katıldığını ifade eden Salim Çakmakçıoğlu; “iki çocuğumla Ay ve Satürn'ü yakından görmeye geldik. Dünyanın ötesinde uzayda neler olduğunu çocuklarım merak ediyordu, onlar için ve benim için güzel bir heyecan oldu” dedi.

“ARKADAŞLARIMLA BİRLİKTE UZAYI KEŞFETTİK”

Tuana Şevval Güneyli de yedinci sınıf öğrencisi olduğunu, etkinlikten memnun kaldığını anlatarak; “Satürn ve Ayı yakından görmek çok güzeldi. Arkadaşlarımızla birlikte geldik buraya, çok güzel şekilde oyunlar oynadık ve hep birlikte sıraya girerek Satürn'ü yakından gördük. Arkadaşlarımla birlikte uzayı keşfettik, bu bizim için çok güzeldi” ifadelerini kullandı.

“HER GÜN BU ETKİNLİK OLSA, HER GÜN GELİRİM”

Aybüke Buğlem Doğanay ise beşinci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek; “Buraya Ay'a ve Satürn'e teleskopla bakmak için geldim. Ay'a teleskopla bakmak çok daha güzel. Buraya gelmekten çok mutluyum. Her gün bu etkinlik olsa, her gün gelirim” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme