Kastamonu'da 'Gündem Filistin' Paneli Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ORDAM), 'Gündem Filistin' başlıklı bir panel düzenledi.

Panel, merkezin YouTube kanalı olan "ordam37" üzerinden canlı olarak yayınlandı.
Panele, Merkez Müdürü Doç. Dr. Alaattin Dolu moderatörlük yaparken, Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Can Deveci, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Tuğçe Ersoy Ceylan ve Bartın Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hasan Hüseyin Güneş konuk olarak katıldı.

7 Ekim 2023'ün Milat Olduğu Vurgulandı

Panelde, İsrail'in Gazze'de uyguladığı etnik temizlik politikaları ve bölgenin geleceğine dair senaryolar tartışıldı. Ayrıca, İsrail-İran gerginliği ve Lübnan merkezli Hizbullah ile İsrail-İran ilişkileri de ele alındı. Doç. Dr. Can Deveci, panelde yaptığı konuşmada, dünya kamuoyunun İsrail'in faaliyetlerini sorgulamaya başladığını ve 7 Ekim 2023'ün bu süreçte bir milat olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Güneş ise Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin İran'ın iç ve dış politikasındaki yansımalarını açıkladı. Ayrıca Güneş, İsrail'in faaliyetlerindeki değişimin, direniş ekseninin İsrail sınırına yaklaşması olarak nitelendirdi.

Doç. Dr. Tuğçe Ersoy Ceylan ise İsrail toplumunun 7 Ekim öncesi ve sonrasındaki farklılık üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ersoy Ceylan'a göre, İsrail'de hükümet karşıtı protestoların asıl sebebinin Filistin meselesi değil, rehineler ve ateşkes konuları olduğunu belirtti. Panel, katılımcıların çeşitli bakış açıları ve derinlemesine analizleri ile dikkat çekti.

Bakmadan Geçme