Kastamonu'da Gençlik ve Spor Tesisleri 7/24 Hizmette

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesisleri sağlıklı yaşam için yürüyüş ve koşu yapmak isteyen vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesisleri sağlıklı yaşam için yürüyüş ve koşu yapmak isteyen vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Gazi Stadı'ndaki tartan zemin kaplamalı atletizm pisti, günün ilk ışıkları itibariyle vatandaşlara hizmet verirken, aynı şekilde Merkez Spor Salonu içerisinde bulunan yürüyüş ve koşu parkuru, Hasan Doğan Spor Tesisleri çevresinde yer alan yürüyüş parkuru da vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

'Spora Teşvik Noktasında Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz'

Gençlik ve Spor Kastamonu İl Müdürü Reşat Asrak, bakanlığa ait tesislerin 7 gün 24 saat vatandaşların hizmetinde olduğuna dikkat çekerken; “Tüm imkanlarımızla halkımızı spora teşvik etme noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Gazi Stadyumu'nda uzun yıllar yürüyüş yapan vatandaşlarımız var. Sayılar her geçen gün artıyor. Biz 7'den 70'e herkes tarafından, tüm tesislerimizin aktif bir şekilde kullanılmasını arzu ediyoruz. Sağlıklı bir yaşam için vatandaşlarımızı, Gazi Stadyumu'na, Hasan Doğan Tesisleri'ne ve Merkez Spor Salonu'na yürüyüş yapmaya davet ediyoruz” dedi.

'Sağlık İçin Spor Önemli'

İlimiz doktorlarından İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Handan Doyum da her sabah Gazi Stadyumu'nda yürüyüş yaptığını belirterek; “Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın halkımızın kullanımına sunduğu tesisler gerçekten çok güzel. Bu tesisleri aktif bir şekilde kullanmalıyız. Gazi Stadyumu'nda yürüyüş yapanları görmek bizleri çok mutlu ediyor. Sağlık için spor yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum ve öneriyorum” dedi.

'Yıllardır Yürüyüşlerimizi Sürdürüyoruz'

İlimiz eczacılarından Kemal Himmetoğlu ise “Eşimle birlikte yıllardır bu yürüyüşlerimizi sürdürüyoruz. Bir süre ara vermiştik. Ancak daha sonra yeniden başladığımızda sağlığımızın hemen düzeldiğini fark ettik. Yürüyüş yapmak ilaç kullanmaktan çok daha iyi bir şey. Herkesin mutlaka yapması gereken çok önemli bir aktivite olduğunu düşünüyorum” dedi.

'Halkımızı Parkurlara Davet Ediyoruz'

Herkes İçin Federasyonu İl Temsilcisi Cemil Pattabanoğlu da “Gazi Stadyumu'nda her sabah yürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm tesislerini kullanmaya gayret gösteriyoruz. Sağlık ve sıhhatimiz için herkese de tavsiye ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan etmişti. Biz de daha çok hareket eden ve spor yapan bir toplum oluşturmak için tüm halkımızı stadyumumuza ve ilimizdeki yürüyüş parkurlarına davet ediyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme