Kastamonu'da ahşap sera dönemi, hedef serada bölge merkezi olmak

Kastamonu'da ahşap sera yapımı için vatandaşlara malzeme dağıtımı yapıldı. Hedef 13 dekarlık ahşap sera alanı oluşturmak.

Kastamonu'da ahşap sera yapımı için vatandaşlara malzeme dağıtımı yapıldı. Hedef 13 dekarlık ahşap sera alanı oluşturmak.

Kastamonu İnebolu Kaymakamlığına bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İnebolu Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Ahşap Sera Projesi çerçevesinde Kastamonu İnebolu'da 110 adet sera naylonu ve 50 seralık 120 metreküp kereste ve taze soğan üretimi için 8 ton mor soğan çiftçilere dağıtıldı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte İnebolu'da toplamda 13 dekar sera alanının kazandırılması planlanıyor.

"KENDİ KENDİMİZE YETEN BİR ÜLKE OLMAMIZ LAZIM"

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar; “Ulusal ve küresel her bir zorlukta tarımın ve tarımsal üretiminin önemini bir kez daha görüyoruz. Son dönemlerde yaşadığımız pandemi de akabinde Rusya, Ukrayna savaşında herhangi bir sıkıntı da şunu görüyoruz ki bizim ülke olarak kendi kendine yeten bir toplum ve bir ülke olmamız lazımdır. Eğer bunu başaramazsak maalesef ve maalesef sıkıntı da kalırız. Biz herkesin bahçesinde serasında yetişebilecek ürünlerin fiyat yüksekliğinden şikâyet ediyoruz. Biz neden şu yapmıyoruz, herkes kendi çapında kendine yetecek kadar üretebilse aslında hiçbir sıkıntı yaşamayacağız" dedi.

BÖLGESEL SERA OLMA HEDEFİ

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar şöyle sürdürdü: "Biz ilçemizde serayı bir seferberlik halinde desteklenecek tarımsal sektör olarak kabul ettik ve desteklemeye başladık. Kastamonu'da bizim 19 ilçemiz var ve biz İnebolu'da serada birinciyiz ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Biz istiyoruz ki İnebolu bu kadar verimli bir toprağa sahibiz ve biz bölgesel bir sera merkezi yapalım İnebolu'yu."

"İL MEVCUDUNUN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ"

Kaymakam Baycar; "Biz kendimize bir hedef koyduk, 2023 yılının sonuna kadar bizim sera mevcudunu inşallah birinci çıkarmamız lazımdır. Mevcut sera 650 adetti, ilk etapta 50 sera dağıttık ve 700'e çıkardık. Bugün 110 adet sera dağıtacağız. Mevcut sera sayımızı 810'a çıkarmış olacağız. İnşallah sene sonuna kadar geri kalanı da dağıtarak il mevcudunun üzerine çıkartmış olacağız. Böylece hanelerimize, kadınlarımıza kendi kendine yeter şekilde ekonomik bağımsızlığına katkı da bulunmuş olacağız" dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme