Kastamonu'da 15 bin 453 öğrenciye ağız taraması yapıldı

Kastamonu'da ilköğretim öğrencilerine yönelik il geneli tüm ilköğretim okullarında ağız diş sağlığı taramaları ve ağız diş sağlığı eğitimleri yapıldı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından; okul sağlığı hizmetleri kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik il geneli tüm ilköğretim okullarında; ağız diş sağlığı taramaları ve ağız diş sağlığı eğitimleri yapıldı.

Kastamonu genelindeki ilköğretim ve anasınıfı öğrencilerine yönelik Ağız ve Diş Sağlığı tarama ve eğitim çalışmaları 20 ilçede yürütüldü. İlimizdeki ilköğretim ve anasınıfı okullarında gerçekleştirilen bu taramalarda 15 bin 453 öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması ve eğitimi yapıldı. İlköğretim okullarına yapılan bu taramalar esnasında çocukların ağız ve diş sağlığı bakımını özendirmek onlara bu alışkanlığı kazandırmak amaçlandı.

KISA SÜREDE BÜYÜK İŞ

Gerçekleştirilen bu okul taramalarında Diş Hekimi olmayan ilçelere en yakın mesafedeki ilçelerden gerekli Diş Hekimi görevlendirmeleri yapılarak taramalar gerçekleştirildi. Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Devlet Hastanelerindeki personeller kısa sürede birçok çocuğa ulaşarak gerekli eğitimi verdi ve taramalar tamamlandı.

82 OKULDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Taramalar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamındaki ilimizdeki 48 Ortaöğretim kurumuna öncelik verilmek koşuluyla merkez ve İlçelerde toplam 82 okulda tarama çalışmaları tamamlandı.

Bakmadan Geçme