Kastamonu Belediye Meclisi Toplandı

Kastamonu Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı 2'nci oturumu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının gündeminde yer alan Gelir Tarifesi Revizesi ve ödenek aktarımları görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Özel Halk Otobüsleri İşletmesi'nin ücret tarifesi görüşüldü. Meclis tarafından oy çokluğuyla alınan kararla şehir içi öğrenci tarifesi 9 TL'den 13 TL'ye ve şehir içi tam yolcu tarifelerinin 14 TL'den 20 TL'ye yükseltilirken, tarifenin 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmasına karar verildi. Devam eden toplantıda İmar Plan Tadilatları ve diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

‘Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu?'

Gelir Tarifesi Revizesi hakkında sözle alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Namlı; “İlk toplantımızı nisan ayının başında yapmıştık. Sizler hızla bir giriş yapmıştınız. İsmi lazım değil 2 kişinin kaçak yapılarının olduğunu gündeme getirdiniz. Sanki 10 kat kaç yapı inşa etmiş gibi sizin yandaş kanallara lanse ederek şov yaptınız. Ancak şimdi bakıyorum da onların yaptıklarını resmileştirmeye çalışıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ben bunu anlayamadım. Tamam zamanında bu 2 kişi yıktı. Arkanızda da bir rüzgâr var hadi yıkın. Bütün kaçak yapıları yıkın vatandaş rahat gezsin dedik. Ancak bunu sizlerde yapamıyorsunuz. ‘Bunu yapamıyoruz madem paraları alalım mı?' dediniz ben bunu da anlayamadım” dedi.

‘Dükkânların Çıkmaları Diye Bildiğimiz Orası ile İlgili Bir Karar Çıkıyor'

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Namlı'nın sözlerine karşı CHP Grup Başkanvekili Alican Yılmaz ise; “Söz konusu yerleşke yapı arsasının içerisinde değil. Bundan dolayı gündeme gelmişti. Şu anki konuda arsa sınırları içerisinde yapılan özellikle bu dükkânların çıkmaları diye bildiğimiz orası ile ilgili bir karar çıkıyor. Özellikle 2014 yılında başlayan ve Kastamonu'da sıkça gördüğümüz çıkma alanları bunlarda daha önce yüksek bir bedel talep edilip bunlar süresiz veriyor. Belediyeye doğru bir gelir olmuş olacak ve burada arsanın hak sahipleri tamam demiş olacak. Yüzde yüz çoğunluk ücretli ödemeyi kabul ederlerse bunlara 3 yıllık bir karar olacak ”dedi.

‘İkramiyeler Ödenmemiş Otobüs Almaktan Söz Ediyorsunuz'

Otobüslere yapılan zam üzerine konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Namlı; “Bu dolmuşçu arkadaşlar toplam 30 senedir hizmet vermektedir. Ara sıra da bazı sıkıntılar olmuş olabilir. Benim karşı olduğum konu ücretlerin arttırılması değil. Ancak bunları zam yapmak çözüm değil. Bu arkadaşların gerekçeleri başka. Bunları gerekiyorsa bizim hükümetle birlikte çözülmeli. Zam yapılarak değil. Yoksa arkadaşlar 6 ay sonra yine gelecekler ücretlere artış yapma talebinde bulunacaklar. Kooperatifçi arkadaşlardan bir komisyon kurulsun. Arkadaşları dinleyelim. Yetkililerle konuşalım. Her türlü yardımda bize destek olacak vekillerimiz var. Balık yemeyi değil tutmayı öğretelim. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda arkadaşlarla görüştük. Aylık 2 milyon TL zarar ediyoruz. Kendimiz yapacağız diyorsunuz. İkramiyeler ödenmemiş otobüs almaktan söz ediyorsunuz ”ifadelerini kullandı.

‘Tüm Projelerimizi Hayata Geçirmek İçin Çalışıyoruz'

Namlı'nın sözlerine cevap veren CHP Grup Başkanvekili Alican Yılmaz ise; “Bizim seçim süreci içerisinde bir broşürümüz vardı. O bizim seçim beyannamemizdir. 5 yıllık bir görev sürecimiz boyunca değerlendireceğiz ve 5 yıl sonra gerek meclis üyelerimiz gerekse de yurttaşlarımız görecekler. Ve bizlere gerek teşekkür gerekirse de eleştiri yapacaklar. Yapmadıklarımıza ise niye yapmadınız diyecekler. Ancak bizler verdiğimiz bütün sözleri tutmak gayretinde olmaya çalışıyoruz. Zam konusu ile ilgili 10 ay önce bir zam yapıldı. 10 ay önce enflasyon yüzde 50-55 bantlarındayken tam bilete yüzde 85, öğrenci biletine yüzde 65 bir zam yapıldı. Bugün enflasyon yüzde 65 rakamlarındayken bugün yapılan zamlar yüzde 43 bantlarında. Yanlış anlaşılmasın zammı destekleyen bir taraf değilim. Zammı hiçbir şekilde savunmuyoruz. Kaldı ki artışı minimuma tutmaya çalışıyoruz. Çünkü zamların sorumluları kesinlikle burada oturanlar değildir. Belediye yönetimi değil. Bu konuda her zaman çalışarak bir iş yapmaya gayret ediyoruz. Ulaşım konusunda da çalışmamız devam ediyor. Ahmet beyin talebi değerlendirilebilir. Ulaşıma yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Alanında uzmanlar tarafından destek alınıyor. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz hem belediye başkanımız, hem de belediye başkan yardımcılarımız üzerinden devam ediyor. Biz belediyemize güveniyoruz. Sarı otobüs başta olmak üzere tüm projelerimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘2 Bayramda da Belediyemizde Bayramlaşma Olmadı'

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Necati Atak; “Milli Takımımız Avrupa Şampiyonasında kupasında Avusturya'yı yenerek çeyrek finale yükseldi. Hepimizin ortak gururu başarılarının devamını diliyorum. Sağcısı solcusu hep beraber sevindik, kaynaştık, mutlu olduk. Bu tür mutluluklara ihtiyacımız varmış demek ki. Kastamonu Belediyesi burada meydanda büyük bir ekranda vatandaşlarla büyük bir coşku ile televizyon ekranlarında güzel bir hizmet verdi. Geçmiş Kurban Bayramınızı kutluyorum. Bu belediye kuruldu kurulalı bu bizim milli ve manevi bayramlarımızı kaynaştırır, aradaki husumeti, kırgınlıkları bayramlaşma insanları kaynaştıran bir bütündür. Hem Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bu belediye kuruldu kurulalı, hem personeliyle hem de vatandaşıyla bayramlaşma yapılır. Maalesef bu 2 bayramda da belediyemizde bayramlaşma olmadı. Normalde neden olmadığını ilk olarak Ramazan Bayramında seçim dönemine denk gelmesiyle bir karışıklık olmasını anlarım. Ancak Kurban Bayramında neden olmadı bunu sorma gereği duydum. Milli bayramlarda ekranlarda hep beraber kutluyoruz. Ama dini bayramlarda da vatandaşlarla birlik ve beraberlik içinde kutlamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘Ramazan Bayramı'nda Tüm Arkadaşları Dolaşarak Bayramlaştık'

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necati Atak'ın sözleri üzerine Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş; “Maç için bende tebrik ediyorum. Sonucunu zor getirdik heyecanla. Meydanda izletilmesi çok güzel bir hizmetti. Biz özelikle Ramazan Bayramı'nda tüm arkadaşları dolaşarak bayramlaştık. Ancak kurban bayramında maalesef ben yoktum. Bayramlaşmaları yine personellerimizle yaptığımızı biliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ramazan Bayramı konusuna değinen Alican Yılmaz ise; “Genelde burada müdürlerimiz ve personellerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde hepsine buraya gelmekle ilgili bir zorunluluk yüklenmiş oluyor. Ve onlara daha rahat bir imkan sunmak maksadıyla bu bayramda bayramlaşma yapılmak yerine personellerimizi ve çalışma arkadaşlarımız kıymetli tutmak adına Başkanımız ve başkan yardımcımız belediye çalışanlarının yanlarına giderek bayramlaştılar. Ancak b uda bir taleptir. Mutlaka üzerinde konuşulması gerekmektedir. Milli maçla ilgili de cumartesi günü çeyrek finalde yine maçımız var. Bütün Belediye Meclis Üyelerimizle yan yana maç izlemeye cumartesi meydanda maç izlemeye davet ediyoruz” dedi.

‘Toplu Bir Yerde Olunca Herkesle Bayramlaşmış Oluruz'

Bayramlaşmanın önemli bir husus olduğunu ifade eden Necati Atak; “Belediyemiz tarafından yıllardır bayramlaşma yapılmakta ve geleneksel bir hal almakta. Herkes bugünü özenle beklemektedir. Nasıl valiliğe giderek bayramlaşıyorsak herkesin ayağına gitmek mümkün mü? Ancak toplu bir yerde olunca herkesle bayramlaşmış oluruz. 15-20 müdürlük var kim gitti. Mümkün mü bu? Bayramda o arkadaşlar gider ancak bayramlaşmak isteyen arkadaşlar Bayrağın altında hep beraber, vatandaşlarında gelmesiyle birlikte bayramlaşıyoruz. Bu gayet de normal vatandaşın arzu ettiği bir konu. Herkes kendi arzusu ile geliyor. Kimsenin gelme mecburiyeti yok ki. Gelmek isteyen gelir, gelmek istemeyen gelmez. Bundan sonrada bu bayramlaşmalar yapılsın” şeklinde konuştu.

‘Müdürlükleri Ayağımıza Çağırmak Gibi Bir Talep Söz Konusu Olmaz'

Alican Yılmaz ise; “Kendileriyle yaptığımız görüşmede personel ve müdürlükleri ayağımıza çağırmak gibi bir talep söz konusu olmaz. Hem bayram sırasında nöbet tutan ekiplerimiz hem de sonrası birimlerimiz birbirinin ziyaret etmek talebinde bir şey söyledim. Değerlendirilme konusunda da eklemiştim” dedi.

‘Kısıtlı Elamanlar Olsa da Nasıl Bir Şey Yapılacağını Gösterdiniz'

Yapılan hizmetleri gözlemlediğini ifade eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Namlı; “Park bahçelerini gezdim. Hatta önceki dönemin Turhan beyin adıyla yapılan park bahçelerini gezdim. Rezalet bir haldeydi ancak şimdi çok güzel olmuş. Kısıtlı elamanlar olsa da nasıl bir şey yapılacağını gösterdiniz. Önceki Tahsin Başkanın öncesinde temiz şey yok. AK Parti 20 yıldır o kadar güzel hizmet etti ki vatandaş hizmet zehirlenmesi yaşadı. Bir baraj yapıyor AK Parti ama vatandaş gidiyor CHP vekilini alkışlıyor ben anlamıyorum. Sizin açtığınız kütüphane sınav döneminde çok iyi hizmet verdi. Bu tür küçük çalışmalarla güzel hizmetler verileceğini siz gösterdiniz. Fen İşlerinin bütçesi eksilmemiş. Bakıyoruz yani. Tüm bütçeler bitmiş hiçbir iş yok. Sizlerde diyorsunuz ki biz bunları ihaleye vermiyoruz. Yapılması gerekenleri yapıyorsunuz bunlar güzel şeyler devam edin” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme