KAS-DER, Kastamonu'da Buluştu

KAS-DER Kastamonu Şubesi ev sahipliğinde KAS-DER Genel Merkez ve bütün şubeleri Kurban Bayramı'nda Kastamonu'daki bayramlaşma programında bir araya geldi.

KAS-DER'in düzenlediği bayramlaşma programına çok sayıda davetli katıldı.

KAS-DER Genel Başkanı Rahmi Sezer, Kurban Bayramı'nı kutlayarak; “Umarım bu bayramlaşma burada geleneksel hale gelecektir. İstanbul'daki Kastamonulular, Kastamonu'daki Kastamonululardan kopuk. Bundan sonra umarım hep birlikte olacağız” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu ise; “Bugün itibariyle İstanbul ile Kastamonu arasında köprü kuruldu. Umarım bu bayramlaşma bundan sonrada devam etsin. Birlikteliğimizin bundan sonrada devam edeceğini düşünüyorum. Gazze'de, Doğu Türkistan'da mazlumlar zulüm görüyor. Bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Rabbim bu kanı durdursun. Zalimleri de kahreylesin” diyerek bayramı kutladı.

‘Yıllardır Özlediğimiz Bir Tabloydu'

Bayramlaşma programına katılan İGM Başkanı Doğan Ünlü; “Yıllardır özlediğimiz bir tabloydu. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Umarım daha sonraki zaman dilimlerinde daha güçlü olacağız. Biz Kastamonulular olarak potansiyel gücümüzün farkında değiliz. Müthiş bir gücümüz var. Bunu bizden başka herkes görüyor, biliyor ama biz kendimiz göremiyoruz. Biz müthiş potansiyeli olan gücü daha da öne çıkarmak zorundayız. Çok dağınık bir yapımız var. Bu dönemden sonra KAS-DER'imizle, yine diğer STK'larımızla, derneklerimizle beraber birlikteliğimizi arttırmak en büyük temennimiz. Bizim Kastamonu için ideallerimiz var, hayallerimiz var. Bu noktada sizlere de, bizlere de görev düşüyor. Kastamonu'nun geleceği açısından baktığımızda kültür, turizm açısından büyük bir potansiyelimiz var, gün yüzüne çıkmayı bekleyen bu potansiyeli her birlikte ele alıp, bu potansiyeli attırmak zorundayız. Sanayi alanında yeni atılımlarımız devam ediyor, devam edecek. Kastamonu'nun tanıtımında birlikte çalışmamız gerekiyor. Kastamonu'nun yol sorunu ve diğer sorunları hakkında biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Birçok zorlukların üstesinden geldik. Umarım bundan sonra doğal afetler yaşamayız. Biz burada mutlu huzurlu yaşarken, maalesef dünya coğrafyasındaki Müslümanlar eziyet görüyor, zulüm görüyor. Biz güçlerimizi kontrol eder hale gelip, birlikte olduğumuzda inanın çok büyük sonuçlar elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonulular Olarak Ne Yapacağımıza Karar Vermeliyiz'

AK Parti Milletvekili Halil Uluay, katılımcıları selamlayarak; “Kastamonu kadim bir şehir. Kastamonu edep ve eğitim şehri, inşallah sanayi şehri de olacak. Kastamonu, Kastamonu'dan ibaret değil. Kastamonu'nun gücünün daha da görünür hale gelmesi lazım. Kastamonu'nun bir ortak aklı olması gerektiğini, adeta Kastamonu'nun bir anayasası olması gerekiyor. Kastamonu'da çok fazla doğal kaynak var. Bu kaynakların tamamına yakını hammadde olarak il dışına gidiyor. Eğer Kastamonu'nun sanayi şehri olmasına karar verecek olursak, ilimizdeki kaynakların il dışına hammadde olarak değil de, mamul olarak gitmesini sağlayabiliriz. Bunun altyapısını yaparız. Devlet desteklerinden de bu noktada faydalanabiliriz. Kastamonu'nun sanayi şehri olmasını istemiyorsak, Kastamonu aynı zamanda turizm şehridir. 3 tane milli parkımız var. Turizme yönelebiliriz. Turizm olmazsa, tarıma yönelebiliriz. Birçok bölgede mikroklima özelliğimiz var. Birçok farklı ürün üretebiliriz. Kestane ormanlarımızın tamamını üreticilerimizi açabilirsek, büyük bir potansiyeli harekete geçirmiş oluruz. Defne üretimimiz var. Hayvancılığa yönelebiliriz. Büyükbaşta simental merkeziyiz. Biz Kastamonulular olarak ne yapacağımıza karar vermeliyiz. Tüm bunları da yapabiliriz. Birbirlerine engel değiller” dedi.

Bakmadan Geçme