Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Fransa'da Ermenistan Erivan seçim raporunu değerlendirdi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 45'inci Genel Kurulu toplantıları için Türk delegasyonu olarak Fransa'nın Strazburg şehrinde katıldığı İzleme Komitesi toplantısında konuştu.

TAKİP ET

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 45'inci Genel Kurulu toplantıları için Türk delegasyonu olarak Fransa'nın Strazburg şehrinde katıldığı İzleme Komitesi toplantısında konuştu.

Karabük Belediyesi Vergili'nin konuşmasını resmi internet sitesi üzerinden okuyucularına duyurdu.

Başkan Vergili 25 Ekim 2023 tarihinde öğleden önceki bölümde gerçekleştirilen İzleme Komitesi Toplantısında Ermenistan Erivan seçimleriyle ilgili Avrupa Konseyi İzleme Komitesi raportörlerinin hazırlamış olduğu raporla ilgili yaptığı konuşmada; "Raporu okuduğumda çok etkileyici ve bilgilendirici bir rapor olarak gördüm. Raporun bazı kısımlarında kadınların temsil ve yetersizliği, medyanın etkisi, en önemli tespitlerden birisi bağımsız adayların aday olamaması ki bu tamamen bir hak ihlali olarak görülmektedir. Diğer bir tespit ise buna katılmam mümkün değil; raporun 2'nc, maddesindeki siyasi bağlam konusunun 8'inci maddesinde Ermenistan'daki siyasi bağlam Türkiye'deki duruma göre şekillenmektedir denmektedir. Böyle bir raporda buna katılmam mümkün değil. Ayrıca devamında Karabağ'da onlarca yıllık göreceli istikrarın ardından 2020 yılı sonbaharında çıkan çatışma sonunda alınan yenilginin ardından toprak kayıplarından bahsedilmektedir. Buna da katılmam mümkün değildir. Raporda bahsedilen Karabağ'daki sözde istikrar işgal topraklarıdır ve sözde cumhuriyettir. Bu cumhuriyet kurulmuştur ve Ermenistan dâhil hiç kimse tanımamıştır Karabağ'ı."

"ERMENİSTAN'IN TÜM KOMŞULARIYLA İYİ İLİŞKİLER KURACAĞINI ÜMİT EDİYORUM"

Raporda Ermenistan'ın toprak kaybı olarak bahsedilmesi işgalci Ermenistan'ın eylemini kabul görmesidir. Buna katılmak mümkün değildir. Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları Azerbaycan'ın geriye alınmasıyla Ermenistan'ın yönetimi baskı altında tutan generallerin hâkimiyette, idare üzerinden kalkmıştır. Ermenistan gerçek demokrasiyle tanışmıştır. Ermenistan'ın rapordaki tavsiyelere uymasıyla, asgari vesayetinde kalkması sonucunda çok başarılı olacağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde Ermenistan'ın tüm komşularıyla iyi ilişkiler kuracağını ümit eder, hepinize teşekkür ederim" dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili toplantı oturumunun kapanışından sonra Avrupa Konseyi Gençlik Delegesi Zeynep Güner ile Genel Kurul Hatırası fotoğrafı çektirdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme