Kadına şiddetle mücadele için toplandılar

Vali Karadeniz başkanlığında 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' için alınacak önlem ve çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla ilgili kuruluşların katılımıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nın etkin şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi dün Türkiye genelinde eşzamanlı toplantılar düzenlendiğini duyurdu....

Vali Karadeniz başkanlığında 'Kadına Yönelik ŞiddetleMücadele' için alınacak önlem ve çalışmaların değerlendirildiği bir toplantıdüzenlendi.

İçişleri Bakanlığı, aile içi ve kadına yönelik şiddetinengellenmesi amacıyla ilgili kuruluşların katılımıyla hayata geçirilen2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin şekildeuygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi dünTürkiye genelinde eşzamanlı toplantılar düzenlendiğini duyurdu.

Bu kapsamda Kastamonu'da Vali Yaşar Karadeniz'inbaşkanlığında dün toplantı yapıldı. Valilik Şerife Bacı Toplantı Salonu'ndagerçekleştirilen toplantıya aynı zamanda, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi GalipVidinlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Vali Yardımcısı ÜnalKılıçarslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı J. Alb. MücahitAvkıran ve ilgili kurumların en üst düzey amirleri katıldı.

'ALINACAKÖNLEMLERİN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPIYORUZ'

Toplantıda kadına şiddete değinen Vali Yaşar Karadeniz:'Bilindiği gibi ülkemizde son günlerde gündemde olan bir konu Kadına Şiddet vebunla ilgilide Ankara'da bir çalışma başlatıldı. Aile Çalışma ve SosyalHizmetler Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleriBakanımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Adalet Bakanımız, MilliEğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Diyanet İşleri Başkanımızın ortakimzasıyla yürürlüğe giren 75 maddeden oluşan 2020-2021 yılları Kadına YönelikŞiddetle Mücadele Koordinasyon Planı ile Valiliğimize verilen görev vesorumlulukları gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi. Toplantıda eylem planınınetkin bir şekilde uygulanması için alınacak önlem ve çalışmalarındeğerlendirmesini yapıyoruz' dedi. Toplantıilgili kurumların konu hakkında sunumları, görüş ve önerileri ile son buldu.

Bakmadan Geçme