Kadın Çiftçiler yarıştı

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması dün Rıfat llgaz Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Yarışmaya Vali Yaşar Karadeniz, Tarım ve Orman Müdürü Osman Yaman, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İshak, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata ve çok sayıda davetli katıldı. 'ÖDÜLLERİMİZE BİRLİKLERİMİZ SPONSOR OLDULAR' Yarışma öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Tarım ve...


Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması dün Rıfat llgazKültür Merkezi'nde düzenlendi.

Yarışmaya Vali Yaşar Karadeniz, Tarım ve Orman Müdürü OsmanYaman, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmetİshak, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata ve çok sayıda davetli katıldı.

'ÖDÜLLERİMİZEBİRLİKLERİMİZ SPONSOR OLDULAR'

Yarışma öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Tarımve Orman Müdürü Osman Yaman; 'Yarışmanın amacı kırsal hayatın en önemli yapıtaşından olan kadın çiftçilerimizin bilgi birikimlerini güncellemektir. Bakanlığımıztarafından en son 5 yıl önce yapılan yarışmayı tekrardan ilimizde yapmayıdüşündük. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde merkezle birlikte 20 ilçemiz yarıştı.Ön elemeyi geçen 8 ilçemiz için bugün yarışıyor. Ağlı, Abana, Devrekani,Merkez, Hanönü, Taşköprü ve Tosya'dan gelen yarışmacılarımıza başarılardiliyoruz. Ödüllerimize birliklerimiz sponsor oldular. Ayrıca aile için seminerde düzenleyeceğiz' dedi.

'231PROJEMİZ MÜRACAAT ETTİ'

Basınçlı Sulama Desteklemeleri hakkında da bilgi veren Yaman;'1 Nisan ile beraber basınçlı sulamaya yapılan desteklemeler sona erdi. 231projemiz müracaat etti. Kastamonu'da yeterli projeler üretiyor ama bençiftçilerimize seslenerek projelerin arttırmasını bekliyorum. Yılbaşından beri12 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanların ağaç olması için bakımşarttır. Yem bitkileri tohumlarını da yıllardan beri dağıtıyoruz. İlimiz yembitkileri desteklemede 23 milyon 300 bin TL aldı. Çalışmalarımızın toplu desteklemeleriise 125 milyon TL'dir' ifadelerini kullandı.

'AMAÇ KADINÇİFTÇİLERİMİZİN EKONOMİK HAYATTA VARLIĞINI GÖSTERMEKTİR'

Vali Yaşar Karadeniz ise; 'Amaç yarışmaktan ziyade kadınçiftçilerimizin ekonomik hayatta varlığını göstermektir. Diğer hanımlarımızı daekonomi alanında bulunmaya teşvik etmesi açısından önemlidir. Kadınçiftçilerimizin edindiği bilgileri hatırlama yönünden de önemli olacaktır.Kadın çiftçilerimiz için güzel bir sosyal etkinlik olacak ve kadınlarımızınbirbirini daha iyi tanıma fırsatı olacaktır. Her yarışmanın birincisi, ikincisive üçüncüsü olacaktır. Yarışma katılan herkese teşekkür ediyorum. Finallekatılanlara başarılar diliyorum. Sponsorlarımızı da teşekkür ediyorum' diyekonuştu.

Konuşmaların ardından Sosyal Hizmet Uzmanı Eylem Aydıntarafından Aile İçi İletişim Teknikleri konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumunsonrasında bilgi yarışmasına geçildi. Ağlı, Abana, Devrekani, Merkez, Hanönü,Taşköprü ve Tosya'dan olmak üzere 8 yarışmacının yarıştığı Kadın ÇiftçilerYarışıyor Bilgi Yarışması'nı Tosya'dan katılan kadın çiftçi Nuriye Şahinkazandı. Hanönü'nden katılan Hülya Yıldırım 2'nci, Taşköprü'den katılan HuriyeErgan 3'üncü oldu. Finale katılan yarışmacılara protokol tarafından çeşitliödüller takdim edildi.

Bakmadan Geçme