İYİ Parti'de Akşener, güven tazeledi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 3'üncü Olağan Kurultayında bin 151 oyun bin 127'sini alarak, yeniden genel başkan seçildi.

TAKİP ET

İYİ Parti 3'üncü Olağan Kurultayı, ATO Congresium'da gerçekleştirildi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, 3'üncü Olağan Kurultayında bin 151 oyun bin 127'sini alarak, yeniden genel başkan seçildi.

Genel kurulda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletin taleplerini tüm Türkiye'ye duyurmak için dinledikleri her şeyi meydanlara, kürsülere ve sosyal medyaya taşıdıklarını belirterek; “Dedikodu etmek yerine, iftira etmek yerine, hakaret etmek yerine milletimizin derdini, milletimizin sesini taşıdık. Bizden değil demedik. Bu dert bize oy getirmez demedik. Bu talep bizim işimize gelmez demedik. Milletimizin her bir ferdinin sorunlarına çözümler ürettik. Dedikodu yapmak yerine, iftira atmak yerine hakaret etmek yerine kapı zillerini çaldık. Çünkü biz daima hakikatin peşinden gittik ve şartlar ne olursa olsun hakikati söylemekten kaçınmadık. Yapılamaz denilen her şeyi yaptık. Aşılamaz sanılan engelleri teker teker aştık. İşte bu yüzden İYİ Parti, dengesi bozulan siyasetin su terazisidir. İki yumruk arasına sıkıştırılan milletimiz için yaşam odasıdır. Kişisel ihtiraslara mahkum edilen milletimiz için bir çıkış kapısıdır” diye konuştu.

“BİZ BUGÜNLERE KENDİ İKBALLERİMİZ İÇİN DE GELMEDİK”

Akşener, davaları için nice zorluğa direndiklerini ifade ederek, “Sözümüz doğru olduğu için nice iftiraya göğüs gerdik. Hele ki bir şey olamadığına öfkelenip bizatihi içimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Hiçbir düşmanın, şahsen hiçbir düşmanım ve hiçbir rakibim. Beni Hapse atmayı isteyenler dahil benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri, pis iftiralara şahit oldum. Allah bunu, Allah bana bunu gösterdi. Ama affetmeyeceğim, asla affetmeyeceğim, billahi affetmeyeceğim, vallahi affetmeyeceğim. Bana iki şey bu ülkede söylenemedi. Kendi arkadaşlarım söyledi. Affetmeyeceğim. Hesaplaşacağız hep birlikte. Biz bu günlere koltuk sahibi olmak için gelmedik. Biz bugünlere zengin olmak için de gelmedik. Zengin olmayı hayal edenler kapı dışarı. Burada böyle bir şey yoktur. Biz bugünlere kendi ikballerimiz için de gelmedik” açıklamasında bulundu.

“BU YOLA ÇIKARKEN HANGİNİZDEN PARA İSTEDİM Kİ?”

Sadece oylarla genel başkanlığa seçildiğini ve başka hiçbir sıfatının olmadığını belirten Akşener, “Beni parayla satın alabilen oldu mu? 30 yıllık siyasi hayatımda parayla ilgili hiçbir isnat olmamışken, bunu yapanlar kahrı perişan olsun inşallah. Biz bu günlere milletimiz için geldik, hırslara esir olmadık. Kibirle kalplerimizi karartmadık. Makam sarhoşluğuna kapılmadık. Zaten makamla alakası olmayan tek kişi olarak sarhoş olmam da mümkün değil herhalde. Çünkü biz bu günlere milletimizin teveccühüyle geldik. Ağzımdan ben sözü duymadınız, biz diye geldik. 200 kişilik Kurucular Kurulu kurduk. En fazla 80 kişi olur, 200 kişi niye oldu biliyor musunuz? Herkes borç çıkardı. Çocuğunun çikolata parasını koyduğunu iddia ettiler ve bazılarınız döndü dedi ki ben Master paramı koydum. Yahu niye koydun? Bu yola çıkarken hanginizden para istedim ki? Milletvekilleri, geçen dönem meclise girdiniz. Genel merkeze para mı istedik sizden. Bugün milletvekilisiniz sizden para mı isteniyor. Genel Merkez yapıldı. 15 liralık çöp kutularını aldım ben. O gün bana bu parayı nereden buldun diye niye sormadınız. Çünkü sorumluluk almanız gerekiyordu doğru mu? Kaçtınız. Bugün Meral Akşener'i düşmanlarının suçlamadığı, iftira atmadığı iftiralarla suçladınız. Kahrolun, kahrolun, kahrolun. İşte bu yüzden bizim siyaset anlayışımızın yönü de yolu da pusulası da milletimizin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

“KURULTAYLAR HESAPLAŞMA YERİDİR”

Parti kurulduktan ve genel başkan seçildikten itibaren çeşitli yöntemlerle demokrasiyi oluşturmaya çalıştığını iddia eden Akşener, “Önce kurultayda iki kere blok liste yaptım, itiraz ettiniz. Sonra hiç insan işaret etmeden çarşaf yaptım. Çarşaf listede anahtar listeler çıktı, seçilemeyenler su koy verdi, itiraz etti. Anladım ki o gün benim görevim insan seçtirmekmiş, benim başka bir hakkım, hukukum yokmuş. 20 Eylül 2020'de döndüm, 100 kişilik diğer başka insanların da aday olabileceği bir yarı çarşaf yaptım. Onda da kimseyi mutlu edemedim, orada da çok ağır çirkinlikler yaşadım. Kurultaylar hesaplaşma yeridir, hesap sormanız, hesap sormam ve hesap verme yeridir. Ben hesap vereceğim, siz de hesap vereceksiniz. Herkesin hesap verme yeridir.

“BU PARTİ SEÇİME GİREBİLSİN DİYE CHP'DEN 15 MİLLETVEKİLİ İSTEDİK”

Altılı Masa'ya ilişkin konuşan Akşener, “Biz fedakarlık yapan insanlarız ya, Türkiye bizim için önde ya, genel başkanınız bu konuda her türlü feragatı, fedakarlığı yapan insan ya, dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık ve 15 milletvekili istedik. Kılıçdaroğlu'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum ama o gün bu gün, 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş ama bakın biz psikoloıjik olarak kendimiz çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış ve çaresiz hissettim. Asla hayatımın hiçbir döneminde hissetmediğim kadar çaresiz hissettim. Çünkü savaşmadık, ben savaşı severim, mücadeleyi severim, canımla, kafamla ve kellemle top oynamayı severim. Yapamadık. 28 Şubat'ta oynadım, şu kadar korkum olmadı. Tayyip Erdoğan'la mücadele ettim, şu kadar umurum olmadı. Her hafta benim tutuklanacağımı söyleyenler oldu aramızda. Her hafta ben tutuklandım. Can baş üstüne dedim, şu kadar umurum, korkum olmadı ama cesaret edemedik, savaşmadık, mücadele etmedik ve 15 milletvekili aldık. Bu bize neye mal oldu? Kuyruk siyasetine mal oldu” değerlendirmesinde bulundu.

“ARTIK BU PARTİDE ŞIMARIKLIK BİTMİŞTİR”

Demokrasinin gereklilikleri, fedakarlıkları ve sonuçları olduğunun altını çizen Akşener, 2019'da yapılan yerel seçimleri anımsatarak, “Kılıçdaroğlu'na randevu aldım, gittik. İki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik ve sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok ilgilendiren, etkileyen ve en çok üzen ne oldu biliyor musunuz? İstanbul seçimini biz değil HDP kazandırdı. Bilmem nerenin seçimini biz değil, HDP kazandırdı. Bugün hesaplaşıyoruz, hesap veriyorum ve hesap soracağım sonra. Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik bitmiştir. Saygısızlık bitmiştir. Herkes haddini bilecek. Sonrası çok ilginç. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı ama biz hariç. O gün anladım ki İYİ Parti önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil muhalefetin bir bölümü tarafından da tehdit görülen, tehlike görülen bir parti” ifadelerine yer verdi.

“BUNDAN SONRA SİZE HAYATTA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedildiğini anımsatan Akşener, “Pek çok sebep sayılabilir. Hata kusur üzerinde durulabilir. Önemli olan bunlardan ders çıkarmaktır ama son zamanlarda 1 aydır ben konuşmuyorum. O gece konuştum ve bir daha konuşmadım, izledim. Enteresan bir biçimde çeşitli alanlardaki kanaat önderleri, elitler Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürüdüler. Sonra baktılar ipin ucu kaçtı, bunu bir dengelemek lazım. Birden bire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. Biz çalışmamışız onun için seçim kaybedilmiş. Büyük çoğunluğu Mansur Yavaşla olan, CHP'den bir kişinin çağrılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı 35 ilde mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Şehirlerde milletvekili adaylarımız ‘bir oy Meral'e bir Kemal'e' diyerek oy istediler. Yani İYİ Parti'ye bir oy, Kemal Kılıçdaroğlu'na bir oy. Şimdi bütün bunlara baktığınız zaman derler ki insafınız kurusun. Anlıyorum eşitlemeye çalışıyorsunuz, korktunuz. Biraz ipin ucu kaçtı korktunuz, dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul'un kazanılmasının sebebi HDP'dir dediğiniz gibi. Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” dedi.

GİK VE MDK ÜYELERİ BELİRLENDİ

ATO Congresium'daki kurultayda oy kullanan delegeler, 50 üyeden oluşan GİK ve 11 üyeden oluşan MDK'yi blok liste yöntemiyle seçti. Seçimde bin 123 delege oy kullandı. Bin 110 oy geçerli olarak sayılırken, 13 oy ise geçersiz olarak kaydedildi. Genel Başkan Akşener'in kurultaya sunduğu GİK listesinde, mevcut GİK'ten Koray Aydın, Muhammed Emre Haberdar, Nuri Okutan, Orhan Çakırlar, Şenol Sunat, Rıdvan Uz, Arzu Önşen, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Dursun Ataş, Murat Karaman, Salim Ensarioğlu, Burcu Akçaru, Hasan Toktaş, Ümit Beyaz, Müberra Çakır, Meral Alemdar, Cihan Paçacı, Sırrı Özdolap, Kadriye Ünler, Sinan Sözen, Mehmet Arslan, Mümin İnan, Ahmet Kamil Erozan, Burhanettin Kocamaz, İsmet Koçak, Ümmü Gülsüm Paksoy, Halil Aydoğdu, Celal Karapınar, Ayhan Bölükbaşı, Ömer Süslü, Mine Baş, Yavuz Aydın, Temel Başbuğ, Mehmet Türe ve Yener Yıldırım yer almadı. Öte yandan Uğur Poyraz, Ümit Dikbayır, Ümit Özlale, Bahadır Erdem, Ünzile Yüksel, Metin Ergun, Dursun Çolak, Mehmet Tolga Akalın, Naci Cinisli, Burak Akburak, Taha Orhun Ertürkmen, Şükrü Küleyin, Cumali Durmuş, Sevin Çağlayan ve Mehmet Aslan ise GİK'te yerini koruyan isimler oldu.
Yeni GİK üyeleri arasında Adana'dan milletvekili seçilen MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş ile bir dönem TDV Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlenen Ayşe Sucu parti yönetimine giren isimlerden oldu. Ayrıca, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz'da yer aldı.

Yeni seçilen GİK üyeleri; “Uğur Poyraz, Ümit Dikbayır, Bahadır Erdem, Metin Ergun, Bilge Yılmaz, Ümit Özlale, Tolga Akalın, Sevinç Atabay, Ayfer Yılmaz, Ünzile Yüksel, Burak Akburak, Kürşad Zorlu, Ayyüce Türkeş Taş, Ömer Karakaş, Turhan Çömez, Satuk Buğra Kavuncu, Selcan Hamşioğlu, Dursun Çolak, Naci Cinisli, Taha Orhun Ertürkmen, Şükrü Kuleyn, Cumali Durmuş, Sevinç Çağlayan, Mehmet Aslan, Cem Özdemir, Hayrettin Nuhoğlu, Ayşe Sucu, Hüseyin Özlik, Veysel Gündoğan, Oktay Vural, Berna Sukas, Rıdvan Yalçın, Ali Demir, Ahmet Zeki Üçok, Alparsan Yüce, Tamer Demirer, Birol Aydemir, Türker Yörükçüoğlu, Sedat Aksakallı, Ece Güner, Yetkin Öztürk, Ali Gökdemir, Erol Karapınar, İmren Tüfekçi, Orkun Kanber, Ayşen kurt, Emin Yetim, Raşit Emir Sürer, İrem Yaman, Fatih Koca” şeklinde sıralandı.

Kurultay'da, yeni MDK ise; “Meral Alemdar, Kadriye Ünler, Hamza Yurtsever, Hatice Kayalı, Abdullah İlker Sungur ve Hatice Elvan Ece, Süleyman Çetin, Batuhan Yılmaz, Zeynep Şeyda Irmak, Metehan Kutlu ve Kenan Kaçmaz” şeklinde oluştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme