İYC'den üniversite öğrencilerine eğitim
İlim Yayma Cemiyeti Şubesi ile Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) tarafından organize edilen Kariyer Planlama ve Geliştirme Programı bu yıl Kastamonu'da hayata geçti. İlim Yayma Cemiyeti'nde kalan ve Akademik Kariyer yapmak isteyen öğrencilere yönelik olan ve dört yıl boyunca ücretsiz olarak alanında uzman akademisyenlerin sunum, seminer ve bilgi aktarımı ile çeşitli sosyal, kültürel...
İlim Yayma Cemiyeti Şubesi ile Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) tarafından organize edilen Kariyer Planlama ve Geliştirme Programı bu yıl Kastamonu'da hayata geçti.
İlim Yayma Cemiyeti'nde kalan ve Akademik Kariyer yapmak isteyen öğrencilere yönelik olan ve dört yıl boyunca ücretsiz olarak alanında uzman akademisyenlerin sunum, seminer ve bilgi aktarımı ile çeşitli sosyal, kültürel etkinlikleri kapsayan Kariyer Gelişim Programı, Türkiye'de sadece on ilde uygulanıyor.
'YURT DIŞI EĞİTİM İMKANLARI DA SUNULACAK'
İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Fatih Köse; 'Kamu ya da Özel Sektörde Kariyer Planlaması yapmak isteyen Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, ikamet olarak İlim Yayma Cemiyeti'ni tercih etmeleri durumunda dört yıl boyunca devam edecek bu kariyer programından istifade edebilecekler. Programı başarılı bir şekilde sürdürebilenlere yurt dışı eğitim imkanları da sunulacak. Bu sebeple eğitim işini ciddiye alan üniversite öğrencilerini yurdumuzda kalmaya davet ediyoruz' dedi.
SEMİNERLER DÜZENLENDİ
Koordinatör Hasan Keklik, Kariyer Planlama ve Geliştirme Programını İlim Yayma Cemiyeti'nde kalan ve hedef kitlede yer alan öğrencilere tanıttı. Hedef kitlede yer alan öğrencilerin eğitim gördükleri şehrin tarihi ile kültürel meknlarının gezilmesi yoluyla bakış açılarının genişletilmesi ve zenginleştirilmesine yönelik Kastamonu Şehir İçi Gezisi düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Kırış'ın Akademik Ahlak ve Toplumsal Sorumluluk konulu sektörel seminerde; bilimsel araştırma ahlakı, bilgiyi paylaşma ve öğretme ahlakı, topluma ve ülkenin kalkınmasına karşı sorumluluk alt başlıkları ele alındı. Pazartesi günü Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Yerlikaya'nın katılmış olduğu Özgüven İnşası ve Kişisel Motivasyon konulu genel seminerde; fiziksel, bilişsel ve toplumsal alanda pek çok değişikliğin yaşandığı gençlik döneminde özgüven ve motivasyonun nasıl sağlanabileceği ele alındı. Seminer genele açılmış olup yurt öğrencilerinin tamamının istifadesine sunuldu. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir'in katılmış olduğu Meslek Hayatı ve Dini Temel Değerlerin Önemi konulu genel seminerde; Allah'ın (C.C) Kur'an'ın üzerinde durduğu değerlerin meslek hayatında uygulanmasının önemi üzerinde duruldu.
ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR DÜZENLENDİ
Sosyal Sorumluluk Çalışmaları kapsamında Kastamonu Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlik Ziyareti Programı kapsamında katılımcı gençler öğle namazını Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii'nde kıldıktan sonra Kastamonu Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitlikte Yasin-i Şerif okunup dualar edildi. Cüneyt Polat'ın 'Türkçe Ezan 1932-1950 Belgeseli' izlenerek tahlili yapıldı. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bostancı'nın katılmış olduğu seminerde; Türk Tarihinde Batılılaşma ve Modernleşme konulu sektörel seminer gerçekleştirildi. Osmanlı ve Cumhuriyet Batılılaşması ve doğurduğu sorunlar ile kimlik, aidiyet, yönetim, eğitim ve kültürel farklılıklar konuları ele alındı. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Dilek'in katılmış olduğu Kurumsal Stres ve Yönetimi konulu sektörel seminerde; kurumlarda stres kaynakları, önlenebilmesi ve yönetilebilmesi konuları ele alındı. Ayrıca Genel Kitap Okuması olarak Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Beş Şehir adlı kitabı seçilmiş olup okunmak üzere katılımcılara dağıtıldı. Ebsad Kariyer Kulübü kurulmuş olup Program Uygulayıcısı Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Aydın tarafından Bireysel Danışmanlık Çalışmalarına başlandı.