'İstişaresiz iş yapmamak gerekiyor'
BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ: Belediye Başkanı Tahsin Babaş, cuma akşamı Kent Konseyi üyeleriyle bir araya geldi. Belediye binasında düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. İlimizin 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesinin masaya yatırıldığı toplantıda, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bugüne kadar yaptıkları projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunurken...
BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ:
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, cuma akşamı Kent Konseyi üyeleriyle bir araya geldi. Belediye binasında düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.
İlimizin 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesinin masaya yatırıldığı toplantıda, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bugüne kadar yaptıkları projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunurken; yapılacak projeleri de Kent Konseyi üyeleriyle paylaştı. Kent Konseyi üyeleriyle konuyu oylamaya açan Babaş, İnci Tepesi isminin ağır basması sebebiyle, mevcut yerin isminin İnci Tepesi olacağını söyledi. İstişarenin önemine dikkat çeken Babaş; 'İstişaresiz iş yapmamak gerekiyor' ifadelerini kullandı.
'ŞEHİR BİRLEŞTİ, BÜTÜNLEŞTİ'
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mehmet Çelik; 'Bu toplantı, içinde bulunduğumuz Türk Dünyası günleri için çok önem arz ediyor. Sayın Belediye Başkanımızın buradaki çabaları ve gayretleri çok büyük. Şehir birleşti, bütünleşti. Bunun öncülüğünü Belediyemiz yapmakta. Bu gelişmeler, tabi ki sadece ilimiz içinde değil, ilimiz dışındaki Kastamonulular özellikle İstanbul ve diğer illerdeki Kastamonuluları da yakından ilgilendiriyor. İlimizin 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi Kastamonu halkını ve hepimizi mutlu etti. Her türlü alanda kendimizi tanıtma, yöremizin turizmini ekonomisini, her türlü olayımızı burada tanıtma fırsatımız olacak. Bu etkinlikleri yapmak kolay değil. Bunun ekonomik boyutu var. Ekonomik anlamda da ilimize meclisten özel bir harcama yetkisi çıkmadı. Bunun haberini aldık. Buradaki yapılacak Türk Dünyası ile ilgili, diğer projelerle ilgili olsun sayın belediye başkanımız basınımızın da huzurunda bilgiler aktaracak' dedi.
Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin finansman boyutuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Meclisten zaten öyle bir şey çıkmıyor. Meclisten ajans kurulması kararı çıkıyor. Ajansa iş adamlarından ve Anadolu Üniversitesi'nden yardım toplamışlar' ifadelerini kullandı.
'KENT KONSEYİ OLARAK AKTİF HALE GELMEMİZ GEREKİYOR'
Belediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Kent Konseyi kuruluş amacıyla iyi tasarlanmış sistem. Biz de bunu aktif olarak çalıştırmak istiyoruz. Ama tabi iş yoğunluğundan belki tam istediğimiz fonksiyona da ulaşmamış olabilir. Oysa ki, kuruluş amacıyla şehrin kanaat önderlerinin bulunduğu bir sistem. Her işin en önemli yöntemi istişare diye düşünüyorum. İstişaresiz iş yapmamak gerekiyor. İstişarenin de yapılabileceği en iyi ortamlardan birisi yerel yönetimler için Kent Konseyi olduğunu söyleyebilirim. Bizim Kent Konseyi olarak istişarelerde aktif hale gelmemiz gerekiyor. Özellikle yürütme kuruluyla istişare yapmamız lazım' dedi.
'2018 KASTAMONU İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL'
Babaş: '2018 yılı Kastamonu için önemli bir yıl. Kastamonu'ya Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu her şeyden önce memleket için gurur verici bir olay. Oraya 22 il müracaat etti. Bırakın para istemeyi bazı illerin para da verebiliriz teklifleri vardı. Çünkü iyi bir tanıtım materyali. Bütün Türkiye'deki havaalanlarına billboardlara, her yere asalım diyorlar. Kastamonu'yu Anadolu'ya, Türkiye'ye duyurmamız elzem. Duyulmaya da başladı. Boş durmuyoruz. Ciddi hareketlilikler var. 1 ayda çok ciddi faydasını gördük. Kastamonu'da kalıcı yatırımlarla ilgili çalışmalara başladık. En büyük eksikliğimiz Kültür Merkezi'nin başvurularını yapıyorum. Yazıyı hazırladım, gönderiyorum. İstikbal Mobilya'nın yanında mülkiyeti belediyemize ait bir alan var orayı uygun gördük. Bunun eksikliğini çok çekiyorum. Bin, bin 200 kişilik kültür merkezi kesinlikle ihtiyaç, salon da stadyum da ihtiyaç. Özellikle kapalı spor salonu... Onunla ilgili bu hafta Ankara'da ciddi görüşmelerimiz oldu. Salonun yerini belirledik. Çok güzel bir yer. Tam fonksiyonel bir salon olacak. Salon 3'e bölünebilecek. Tribünler de otomatik olacak. Güzel bir projeyi hazırladılar. Nisan-Mayıs ayında ihale edecekler. Stadyum için de görüşmelerimiz oldu kısmı kısım yapacaklarını söylediler. İnanın ne istiyorsunuz diye sorsalar ilk bunları isterdim' diye konuştu.
'SPOR LİSESİ YAPARSANIZ TAHSİS EDERİM'
Hasan Doğan Spor Tesisleri, Gençlik Merkezi ve spor merkezleriyle Kuzeykent'teki o alanın spor birimi haline geldiğini kaydeden Babaş, Spor Lisesi yapılması halinde orada mülkiyeti belediyeye ait bir alanın tahsis edilebileceğini söyledi. Babaş konuyla ilgili olarak; '5 dönüm daha arazi var. Ben orayı Spor Lisesi yaparsanız tahsis ederim dedim. Orası tamamen sporla ilgili bir birim haline geldi. Hasan Doğan ve Sporcu Merkezi var' dedi.
SEYRANGAH MI İNCİ TEPESİ Mİ?
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Nasrullah Meydanı'nın yeni hali hakkında Kent Konseyi üyelerinin de duygu ve düşüncelerini aldı. Yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın restore edeceği 24 adet konağın isimlerini tek tek paylaştı. Yapımı tamamlanan ve Seyrengah ismi verilen alana eski isminin verilmesi (İnci Tepesi) oylandı. Oylama neticesinde yerin isminin İnci Tepesi olması uygun görüldü.
Babaş, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği projeleri ve gerçekleştirmek istediği projeleri de Kent Konseyi üyeleriyle paylaştı.