İstiklal'in Yolunda Şanlı Yürüyüş sona erdi

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu'nun İnebolu-Kastamonu güzergahında düzenlenen 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü' il merkezinde sona erdi.

İnebolu'dan il merkezine kadar süren 4 günlük 95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşüne, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM), İl Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma timleri de eşlik etti.

“BİR TÜRK KADINI OLARAK 4 GÜN BOYUNCA YÜRÜDÜM”

95 kilometrelik yürüyüş ardından kafile Vali Avni Çakır başta olmak üzere il protokolü ile yüzlerce kişi tarafından çiçekler ve marşlar eşliğinde karşılandılar. Yürüyüşte yer alan Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır; “Çok gururluyum. Bir Türk Kadını olarak Şehit Şerife Bacı'nın yürüdüğü yollarda 4 gün boyunca yürüdüm. Bütün yürüyüşçü arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün çok güzel bir organizasyonuydu. Her şey çok iyiydi. Böyle bir güne tanıklık etmekten, onlarla birlikte olmaktan, Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlarla kaynaşmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Bahar Çakır'a eşi Vali Avni Çakır tarafından katılım belgesi verilerek, temsili madalyası takıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme