İsmail Mahir Efendi anlatıldı

Eğitim İş Şubesi tarafından dün, köy enstitülerinin fikir babası İsmail Mahir Efendi adına Onur Ödülü verildi. Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen programda bu yıl ilki verilen İsmail Mahir Efendi Köy Enstitüleri Onur Ödülü'ne layık görülen Dr. Niyazi Altunya'ya ödülü verildi. Ödül töreninin ardından Dr. Niyazi Altunya, Dr. Emin Mahir Balcıoğlu, Mehmet Saydur ve Ahmet Tevfik...


Eğitim İş Şubesi tarafından dün, köy enstitülerinin fikirbabası İsmail Mahir Efendi adına Onur Ödülü verildi.

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen programda bu yılilki verilen İsmail Mahir Efendi Köy Enstitüleri Onur Ödülü'ne layık görülen Dr.Niyazi Altunya'ya ödülü verildi. Ödül töreninin ardından Dr. Niyazi Altunya,Dr. Emin Mahir Balcıoğlu, Mehmet Saydur ve Ahmet Tevfik Bal'ın konuşmacı olarakkatıldığı 'Kastamonulu Bir Eğitimci, Köy Enstitülerinin Düşün Babası İsmailMahir Efendi' konulu bir de panel gerçekleştirildi.

Panele Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Yurt, Araç BelediyeBaşkanı Satılmış Sarıkaya, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, STK temsilcileri ve çoksayıda davetli katıldı.

'ATATÜRK'ÜNEĞİTİME NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ'

Panelin oturum başkanlığını yapan Eğitim İş Şubesi BaşkanıAhmet Tevfik Bal; 'Cumhuriyetin en önemli temel taşlarından birisi eğitimalanında yapılan devrimlerdir. Bunların başında Tevrid-i Tedrisat Kanunugeliyor. Harf Devrimi, 1931 ve 1932 yıllarında Türk Dil Kurumu ve Türk TarihKurumu'nun kurulması, 1933 Üniversite Reformu Cumhuriyetin eğitim alanında enönemli atılımlardır. Cumhuriyetin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'üneğitime ve okula ne kadar önem verdiğini hepimiz biliyoruz. Birçok yerdeöğretmenlere hitap ederek, Cumhuriyet Dönemi'nde izlenecek rotayı çizmiştir.Yurdunu seven, milli benliğini özümseyen, çalışkan, üretken, kişilikli, kendiniezdirmeyen, bağımsızlıkçı, bilimden yararlanan, akılcı, insanlığın onurlu üyesiolan nesiller yetiştirmek ve Türkiye'yi kalkındırmak hedefidir' diyerek bilgiverdi.

Akabinde panelistler İsmail Mahir Efendi hakkında çeşitlibilgilendirmelerde bulundular.

Bakmadan Geçme