İŞKUR Saha Çalışmalarına Devam Ediyor

Kastamonu İŞKUR olarak İş Kulübü faaliyetlerine işbirliği yaptığı kurumların kursiyerlerine yönelik programlarla devam ediyor.

Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi ve Taşköprü Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi bünyelerinde devam eden “Dokuma Konfeksiyon Makineci”, “Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı” ve “Mum İmal İşçisi” mesleklerinde eğitim alan kursiyerlere yönelik iş arama sürecinde kendini ve işgücü piyasasını tanıma, iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve beden dili konularını içeren “İş Kulübü Eğitimi” İş Kulübü Lideri tarafından gerçekleştirildi. Eğitim sürecinin sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Ayrıca; Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Meslek Danışmanlığı birimi tarafından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencilerine ve Taşköprü Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencilerine meslek seçiminin önemi, kendini tanıma, swot analizi, geleceğin meslekleri ve iş arama becerileri konulu sunum çalışması gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme