IPARD İle 585,2 Milyon TL Hibe Sağlandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Kastamonu'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Kurum Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ilk olarak Kastamonu Hayvan Pazarı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Süt Toplama Merkezi'ni ziyaret ederek, Kastamonu'da hayvancılığın daha da geliştirilmesine yönelik yetiştiricilerle istişarelerde bulundu. Antalyalı, saha ziyaretinin akabinde TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. IPARD Programları kapsamında Kastamonu'ya bugüne kadar kazandırılan projelerle ilgili bir sunum yapan TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, IPARD III Programı Birinci ve İkinci Başvuru Çağrı İlanlarındaki son durum hakkında Kurum Başkanı Dr. Antalyalı'ya bilgi verdi.

İl Koordinatörlüğü personeliyle de bir araya gelen Başkan Antalyalı, Kastamonu'ya IPARD kapsamında kazandırılan yatırımlardan ötürü ilin tarımsal üretimdeki gücüne güç katan, kırsal kalkınmayı daha da artırmak amacıyla yoğun emek sarf eden tüm İl Koordinatörlüğü personeline gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Vali Meftun Dallı'ya Ziyaret

Programın sonunda Vali Meftun Dallı'yı makamında ziyaret eden TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, IPARD kapsamında Kastamonu'ya kazandırılan yatırımlar ve yeni dönemde devam eden çalışmalarla ilgili Vali Dallı'ya bilgi verdi. Kurum Başkanı Antalyalı, nazik misafirperverliklerinden ötürü Vali Dallı'ya teşekkürlerini sunarak, IPARD destekleriyle hayallerini gerçeğe dönüştüren girişimci hikayelerinin yer aldığı ve TKDK tarafından hazırlanan 'Üretenle El Ele' kitabını takdim etti.

Bakan Danışmanı Ali Bayraktaroğlu ve TKDK Finansman Genel Koordinatörü Cihan Karahan da Kastamonu programına eşlik etti. Türkiye-Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve TKDK tarafından uygulanan IPARD Programı kapsamında Kastamonu'da bugüne kadar 1,2 milyar TL yatırım bütçeli 490 projeye toplam 585,2 milyon TL hibe desteği ödendi. Kurulan işletmelerde bin 567 vatandaşa istihdam sağlanıyor.

Bakmadan Geçme