İnebolu'da Gaziler Günü Coşkusu

İnebolu'da Gaziler Günü Atatürk Anıtı önünde yapılan Çelenk sunma töreni ile başladı. 

Anıt önündeki törene, İlçe Kaymakamı Necdet Uçar, Garnizon Komutanı K.K Albay Seçkin Minteş, Belediye Başkan Vekili Murat Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Ütgm. Recep Özbek, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaymakamlık, Garnizon, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler -Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İnebolu temsilciliği çelenkleri konularak çelenk sunumu tamamlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Astsubay Ahmet Harun Özbay tarafından yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Çelenk töreninin ardından, İlçe Kaymakamı Necdet Uçar, Garnizon Komutanı K.K Albay Seçkin Minteş, Belediye Başkan Vekili Murat Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Ütgm. Recep Özbek tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler -Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İnebolu temsilciliği ziyaret edildi.

Akabinde düzenlenen öğle yemeğine İlçe Kaymakamı Necdet Uçar, Garnizon Komutanı K.K Albay Seçkin Minteş, Belediye Başkan Vekili Murat Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Recep Özbek katıldı.

‘Her Zaman Yanınızda Olmaya Devam Edeceğiz'

Öğle yemeği ikramının ardından İlçe Kaymakamı Necdet Uçar günün anlam ve önemini ifade ederek; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal Mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü olan 19 Eylül Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor; bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizler bizlere şehitlerimizin emanetisiniz her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler -Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İnebolu Temsilciliği Başkanı Gazi Erdal Göçmen; “Daha önceki senelerde çeşitli bahanelerle 3 yıldır böyle bir organizasyon düzenlenmiyordu; böylesine güzel bir organizasyonun sorumluluğunu üstlenerek Şehit Yakınlarımızı ve Gazilerimizi onurlandıran başta Belediye Başkanımız Engin Uzuner Beyefendiye, Sayın Kaymakamımız Necdet Uçar beyefendiye ve sayın protokol üyelerine, Osman Sungur Sosyal Tesisleri çalışanlarına gazi ve şehit aileleri adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Çay ikramı ve İlçe Müftüsü İsmet Ataç'ın duası sonrası program son buldu.

Bakmadan Geçme