İlçeler Yöresel Ürünlerini İkram Etti

Türk Mutfağı Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün iş birliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda Pınarbaşı Belediye Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaretli ürün Kara Çorba, Tosya Belediye Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaretli Tosya Pirinci ile yapılan pilav ve Cide Belediye Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaretli ürün Cide Ceviz Helvası ikram edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlara Coğrafi İşaretli ürün Kara Çorba'yı ikram eden Pınarbaşı Belediye Başkanı Serkan Arı'nın eşi Reyhan Arı; “Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Kara Çorba ikram ettik. Yöresel kara çorbamız kızamık bitkisinden yapılıyor. Kızamığı eylül-ekim aylarında toplayıp ekşi olarak kavanozluyoruz. Kızamıkla tavuk suyunu karıştırıp pişirerek hazırlıyoruz. Çorbamıza rengini, kızamık bitkisi veriyor. Yaklaşık 400 kişilik çorba getirdik. Yarım saatte çorba tükendi. İlgi alaka çok güzeldi. Herkese çorbamızı tattıkları için teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Pınarbaşı Belediye Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaretli ürün Kara Çorba'nın yanı sıra Tosya Belediye Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaretli Tosya Pirinci ile yapılan pilav ve Cide Belediye Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaretli ütün Cide Ceviz Helvası ikram ettiler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme