İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş: 'Velilerimizden Zorunlu Ücret Alınmayacak'

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında toplantı salonunda kurum idarecileri ile haftalık planlama ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Toplantıda; Mili Eğitim Bakanlığı'nca öğrencilerimizin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin iş ve işlemler, model kapsamında yönetici ve öğretmenlerimize yönelik düzenlenecek eğitimler, okullarımızın eğitim öğretime hazırlıklarını yerinde görmek amacıyla yapılacak saha ziyaretleri, mesleki ve teknik eğitimde yeni bir vizyon oluşturulması için hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi doğrultusunda mesleki eğitim alanında sektör iş birlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmak için atılacak adımlar, okullarımızda bu yıl da yürütülecek olan Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce başlatılan aile okulu çalışmaları başta olmak üzere okul açılışı, veli toplantısı gibi faaliyetlerde eğitimde velilerin ve aile ortamlarının önemine vurgu yapan EBA'daki video ve dijital içerikler, ve Okul Randevu Sistemi ele alındı.

Öğrencilere Yönelik Etkinlikler Görüşüldü

İklim değişikliği ve çevre sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla okullarımızda yürütülecek faaliyetler, öğrencilerin içinde yaşadıkları şehri, şehrine ait soyut ve somut tarihi/kültürel mirası, değerlerini bilmesi ve koruması için yapılacak okul içi ve okul dışı etkinlikler, okullarda öğrencilere etkin okur kimliğinin kazandırılması, okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerçekleştirilecek etkinlikler, dijital bağımlılık da dahil olmak üzere bağımlılığın her türlüsüne neden olan etkenlere karşı yürütülecek çalışmalar, okullarımızda; bilimsel, sportif, sosyal, kültürel etkinlikler, sosyal sorumluluk ve gönüllülük programları ile öğrenciler arasında dayanışma ve iş birliklerinin artırılarak akran desteğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar toplantıda etraflıca görüşülen konular arasında yer aldı.

'Tüm Birimlerimiz Sahada Olacaklardır'

İl Müdürü Hasan Gümüş, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin uygulanacağı yeni bir eğitim yılına başlıyoruz. Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin eğitimleri, planladığımız takvime uygun şekilde gerçekleştirilecek. Velilerimizden okul kaydı esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu ücret alınmayacak. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında olduğu gibi öğrencilerimizin sınıf içinde telefon bulundurmamalarına ve okul içinde dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanılmamasına yönelik tedbirler alınacak. Okullarımızın açıldığı ilk gün öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da Bakanlığımız tarafından gönderilen kitapları masalarının üzerinde bulacaklar. Tüm birimlerimiz eğitim-öğretime hazırlık çalışmalarının takibi için sahada olacaklardır” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme